Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3
Irenko przepięknie u Ciebie i kolorowo. Lobelie masz śliczne ja też mam ale chyba nie pasuje im miejsce bo właściwie ich nie widać Twoje kwitną super na jakim stanowisku je masz ?
Witaj Igorze, kilka lat temu udało mi się kupić czerwony rozchodnik, ładnie się prezentuje nawet liście ma czerwono-bordowe. Dawniej miałam jeszcze inne ale miały kwiaty o bardzo bladych kolorach. Lobelie, które mam to są byliny i prawie wszystkie dobrze zimują.
Agusiu
lobelie dość dobrze przezimowały i ładnie się rozrosły, zaczęły pięknie kwitnąć ale deszcz je trochę zniszczył, teraz powoli wracają do normy. Chryzantemy u mnie w tym roku wyjątkowo dobrze wyglądają, mają zdrowe liście i zapowiada się obfite kwitnienie, najbardziej mimo oprysków ucierpiały róże, powtórne kwitnienie bardzo słabe a szkoda.
Grażynko
on jest rzeczywiście ładny, kupiłam go kilka lat temu ale gdzie to nie pamiętam. Tyle różnych roślin kupuję, że trudno zapamiętać gdzie i co kupiłam.
Witaj Isiu dziękuję za miłe słowa.
Ziemia u mnie jest przeciętna, bardziej piaskowa, może im taka odpowiada a rosną w półcieniu i słońcu.
Znowu coś zakwitło
Lobelia niebieska

Dawidiana

Zimowit, jakiś blady

zaczyna się robić jesiennie

Agusiu

Grażynko

Witaj Isiu dziękuję za miłe słowa.

Znowu coś zakwitło
Lobelia niebieska

Dawidiana

Zimowit, jakiś blady

zaczyna się robić jesiennie

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irenko...jakie tam jesiennie. U ciebie ogród jak w pełni lata.
. Podziwiam od dawna twój ogród, zawsze w nim można coś ciekawego podpatrzeć. Ten czerwony rozchodnik udało mi się kupić. Jeszcze maleńki, nawet nie wiem czy taki sam jak twój.
. Gdybym zobaczyła liście z bliska...
. Pozdrawiam i życzę 

- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
Irenko rododendrony i azalie !!!! aż mi dech zaparło 

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witaj Irenko
U Ciebie zawsze można oczy nacieszyć.Ta ostatnia panoramiczna fotka-rewelacja
No i Twoje niebieskości-nie ukrywam-zawsze budziły u mnie niezdrową żadzę posiadania
Znów będę przeszukiwać internetowe sklepy w poszukiwaniu takowych.
U Ciebie zawsze można oczy nacieszyć.Ta ostatnia panoramiczna fotka-rewelacja
No i Twoje niebieskości-nie ukrywam-zawsze budziły u mnie niezdrową żadzę posiadania

Znów będę przeszukiwać internetowe sklepy w poszukiwaniu takowych.
Zeniu dziękuję za miłe słowa
. Dobrze, że udało ci się kupić czerwony rozchodnik, jest ładny i szybko się rozrasta. Tak dzisiaj wygląda, tylko kolor jest trochę ciemniejszy (aparat przekłamuje) a z liści zrobię fotkę.

Sangwinario miło, że mnie odwiedziłaś i podoba ci się, dziękuję. Rh i azalie to piękne krzewy i trudno przejść obojętnie żeby ich nie podziwiać.
Haniu miła jesteś, dziękuję
. Z niebieskościami nie jest tak łatwo a zwłaszcza jesienią, za wiele bylin o tym kolorze nie ma więc kiedy coś takiego wpada mi w oko to kupuję.
Dzisiejsze zdjęcia.
Jedyna róża, która przetrwała ulewy

i trochę innych prawie jesiennych

Sangwinario miło, że mnie odwiedziłaś i podoba ci się, dziękuję. Rh i azalie to piękne krzewy i trudno przejść obojętnie żeby ich nie podziwiać.

Haniu miła jesteś, dziękuję

Dzisiejsze zdjęcia.
Jedyna róża, która przetrwała ulewy

i trochę innych prawie jesiennych

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Irenko...
Czy kokorycz żółta kwitnie do teraz ?

Czy kokorycz żółta kwitnie do teraz ?

- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Irenko, Twój cudowny, czerwony rozchodnik robi furorę na forum ale i róże i lobelie i wszystko inne - piękne. Szkoda, że lato już zmierza ku jesieni.
Witaj Gabi, oj dawno cię nie było, tym bardziej mi miło, że zawitałaś do mnie
. Kokorycz żółta kwitnie cały czas od wiosny aż do mrozów, jest niekłopotliwa, sama się rozsiewa.
Witaj Heniu dziękuję za miłe słowa. Cieszę się, że rozchodnik się podoba, może dlatego, że ma taki intensywny czerwony kolor. Wspominasz, że moje róże są piękne to co ja w takim razie mogę powiedzieć o twoich, same cuda, w życiu takich nie widziałam
.

Witaj Heniu dziękuję za miłe słowa. Cieszę się, że rozchodnik się podoba, może dlatego, że ma taki intensywny czerwony kolor. Wspominasz, że moje róże są piękne to co ja w takim razie mogę powiedzieć o twoich, same cuda, w życiu takich nie widziałam

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Irenko
nacieszyłam oczy Twoim cudnym ogrodem 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Łał ,ale miałam co nadrabiać . Jakoś ostatnio brak czasu ,a pogoda nie nastraja do siedzenia w ogródku . U Ciebie Irenko o każdej porze można pozachwycać się ślicznymi kolorami i mało spotykanymi kwiatami . Niebieska lobelia śliczna a podwójnie perfumowana podobna do mojego Princa również i wciąż kwitnie tak jak i on
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Irenko
Nie miałem Cię w powiadomieniach więc dobrze, że się przypomniałaś
Dzięki temu mogę podziwiać Twoje piękne ujęcia roślin. Zwłaszcza trójsklepka świetna na tle innych roślin. Lobelie takie duże kępy to też widok rzadki i niesamowity
Mnie też miło zaskoczyła kokorycz żółta, którą mam pierwszy rok. Kwitnie nieustannie.

Mnie też miło zaskoczyła kokorycz żółta, którą mam pierwszy rok. Kwitnie nieustannie.
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Irenko, ja zaglądam choć nie piszę...Irena37 pisze:Witaj Gabi, oj dawno cię nie było, tym bardziej mi miło, że zawitałaś do mnie. Kokorycz żółta kwitnie cały czas od wiosny aż do mrozów, jest niekłopotliwa, sama się rozsiewa.

To w takim razie moja kokorycz padła, bo już dawno zaschła... nie lubi mnie ?

Będę musiała kupić nową, bo bardzo mi się podoba,,,
Halinko jesteś jak zwykle miła, dziękuję.
Witaj Jadziu nie wiele jest u mnie do oglądania, jakoś tak szybko wszystko przekwita, że trudno uwierzyć w nadchodzącą jesień. Drugie wkitnienie róż zapowiadało się świetnie ale ostatnie deszcze prawie wszystkie pąki zniszczyły o innych kwiatach już nie wspomnę. NIebieskie lobelie też zostały uszkodzone, częściowo zgniły, jak długo mam ogród nigdy nie było takich problemów. Ciekawa jestem jak róże przetrwają to wszystko i czy w przyszłym roku będą kwitły.
Jacku
dziękuję za miłe słowa
, czasami jakieś zdjęcia udają się ale do twoich daleko mi. Lobelie dość dobrze rosną w moim ogrodzie i zwykle juz po roku tworzą dość duże kępy ale w tym roku jest za wiele wilgoci i to im szkodzi. Kokorzycz to ładna roślinka i można nią wypełnić wszystkie puste miejsca.
Gabi miło, że pamiętasz o mnie
. Myślę, że twoja kokorycz to była jakaś inna odmiana, te które mam nigdy nie przekwitają, przynajmniej tego nie widać i bardzo dobrze zimują. Niżej zamieszczam fotki jak wyglądają ...
w kwietniu

w czerwcu

w lipcu

w sierpniu

i w październiku ubiegłego roku

Witaj Jadziu nie wiele jest u mnie do oglądania, jakoś tak szybko wszystko przekwita, że trudno uwierzyć w nadchodzącą jesień. Drugie wkitnienie róż zapowiadało się świetnie ale ostatnie deszcze prawie wszystkie pąki zniszczyły o innych kwiatach już nie wspomnę. NIebieskie lobelie też zostały uszkodzone, częściowo zgniły, jak długo mam ogród nigdy nie było takich problemów. Ciekawa jestem jak róże przetrwają to wszystko i czy w przyszłym roku będą kwitły.

Jacku

w kwietniu

w czerwcu

w lipcu

w sierpniu

i w październiku ubiegłego roku

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Iruś
witam Cię serdecznie czasem zaglądam , ale po cichutku bo jakoś leniwiec ze mnie i nie chce mi się odzywać a i Ciebie u mnie nie widziałam dawno...
u mnie kokorycz żółta nie przetrwała zimy,sadziłam ją we wrześniu , żałuję do tej pory jeszcze nie wpadła mi w rączki...
a u Ciebie się dowiaduję,że taka jest bezproblemowa także lobelie jakoś mi też nie przetrwały
ostatnio kupiłam taką bidulkę za grosze może ta przetrwa bo sadzonka nie "wypasiona"tylko taka "normalna"... szkoda,że niektóre roślinki Ci się zniszczyły ale i tak masz pięknie i kolorowo w ogródku

a u Ciebie się dowiaduję,że taka jest bezproblemowa także lobelie jakoś mi też nie przetrwały