Ja też uważam ze lepsze od wanny są beczki i to plastykowe. Do wanny mozna niechcący wpaść i utopić się po .....

Krąg betonowy to naprawdę świetna rzecz. Można go trzymać na powierzchni lub zakopać w ziemię. A najważniejsze można w nim łowić karasiekuIeczka pisze:Krąg betonowy to dobra mysl ale pewnie sporo trzeba zapłacić za taki krąg a 2x tyle za transport.Ale tez o tym mysle, może w przyszłym roku cos sie uda zorganizować:D
Pod rurę spustową podstawiłem pojemnik plastykowy z otworem na dnie. Do pojemnika powkładałem kamienie ( dla ozdoby). Rurę długości 2 metrów zakopałem pod katem w ziemi na głębokość ok. 30 – 40 cm i ją przedłużyłem rynną 1,7 metra położoną odwrotnie. Rura i rynna pod ziemią jest plastykowa. Połączenie pojemnika i rury kolankiem. Woda wpływa z rynny do pojemnika, a następnie spływa w dół rurą i wsiąka w ziemię pod rynną. W rurze zrobiłem otwory odpływowe ( to tzw. rura rozsączająca) i owinąłem cienką tkaniną, która działa jak filtr i zabezpiecza warstwę filtracyjną przed zamuleniem (zapchaniem ziemią). Pomysł podsunął mi artykuł w Muratorze 12/2003Macio pisze:a jak zrobileś tą rurę spustową pod ziemię ze ci nie wybija woda do góry w czasie padow deszczu ?.
A dlaczego tak wcześnie bo o 17,10 zakręcają u Ciebie na działce wodę? U mnie woda jest przez 24 godz. na dobę.kuIeczka pisze:... A gdy zakręca wodę (u nas 17.10.zakręcili) to jest jak znalazł do podlewania, zwłaszcza nowych nasadzeń. ...