Nareszcie znalazł się ktoś z Rudy Śląskiej.
  Nareszcie znalazł się ktoś z Rudy Śląskiej.   Ogród sam w sobie nie jest młody. Młoda jest moja działalność na nim. :P Ciesze się, że się podoba.
 Ogród sam w sobie nie jest młody. Młoda jest moja działalność na nim. :P Ciesze się, że się podoba.
 Nareszcie znalazł się ktoś z Rudy Śląskiej.
  Nareszcie znalazł się ktoś z Rudy Śląskiej.   Ogród sam w sobie nie jest młody. Młoda jest moja działalność na nim. :P Ciesze się, że się podoba.
 Ogród sam w sobie nie jest młody. Młoda jest moja działalność na nim. :P Ciesze się, że się podoba. .Masz śliczny ogródek ,pewnie z latami będzie coraz piękniejszy.Bardzo mi sie podoba powojnik przy drzewie.Powiedz mi czy Ty go masz w jakiejś donicy  czy do ziemi wsadzony.Ja mam dość dużą działkę ale bardzo słoneczną
 .Masz śliczny ogródek ,pewnie z latami będzie coraz piękniejszy.Bardzo mi sie podoba powojnik przy drzewie.Powiedz mi czy Ty go masz w jakiejś donicy  czy do ziemi wsadzony.Ja mam dość dużą działkę ale bardzo słoneczną  i powojniki mają za gorąco
  i powojniki mają za gorąco  A pod drzewkami wyglądałyby ślicznie.
 A pod drzewkami wyglądałyby ślicznie.
 Ciesze się, że Ci się podoba moj ogródeczek. Co do powojnika przy drzewie, to jest on posadzony wprost do gruntu, jednak jest to drzewo niezbyt gęste ( śliwka ) i zapewnia mu wystarczającą ilość słoneczka, mimo, że powojnik rośnie pod drzewem, również ma zacienione korzonki niższymi roślinkami ( jak widać ). Jak mogę doradzić, nie sadz powojnika pod zbyt gęstym drzewem, bo będzie dziczał z braku słoneczka. A i jeszcze jedno, po posadzeniu pod drzewem owocowym, najlepiej zapodać roślince preparat odtruwający pobliskie podłoże ( jak będze potrzeba mogę podać na pw nazwę przetestowanych przeze mnie przeparatów), często pod drzewami owocowymi powojniki szybko " łapią" różene choroby grzybowe a w tym najgorszy uwiąd
  Ciesze się, że Ci się podoba moj ogródeczek. Co do powojnika przy drzewie, to jest on posadzony wprost do gruntu, jednak jest to drzewo niezbyt gęste ( śliwka ) i zapewnia mu wystarczającą ilość słoneczka, mimo, że powojnik rośnie pod drzewem, również ma zacienione korzonki niższymi roślinkami ( jak widać ). Jak mogę doradzić, nie sadz powojnika pod zbyt gęstym drzewem, bo będzie dziczał z braku słoneczka. A i jeszcze jedno, po posadzeniu pod drzewem owocowym, najlepiej zapodać roślince preparat odtruwający pobliskie podłoże ( jak będze potrzeba mogę podać na pw nazwę przetestowanych przeze mnie przeparatów), często pod drzewami owocowymi powojniki szybko " łapią" różene choroby grzybowe a w tym najgorszy uwiąd   

Ale już nadrobiłam zaległości.Tyle piękności
 Ale już nadrobiłam zaległości.Tyle piękności   .Oj chyba będę częściej zaglądać.
 .Oj chyba będę częściej zaglądać.
 aga111 : Zglądaj zaglądaj.
 aga111 : Zglądaj zaglądaj.  

Na mojej działce rośliny ,które kupiłam i niby rosną wszędzie to u mnie giną
 Na mojej działce rośliny ,które kupiłam i niby rosną wszędzie to u mnie giną  

Witaj ! klematisy są najwdzięczniejszymi  kwiatami jakie mam, nigdy mnie nie zawodzą. A z zakupem najlepiej poczekaj do wiosny, wtedy jest ich wysyp we wszystkich ogrodnictwach, teraz też można kupić i to niby w przecenach, ale często też z chorobami?
 Witaj ! klematisy są najwdzięczniejszymi  kwiatami jakie mam, nigdy mnie nie zawodzą. A z zakupem najlepiej poczekaj do wiosny, wtedy jest ich wysyp we wszystkich ogrodnictwach, teraz też można kupić i to niby w przecenach, ale często też z chorobami?

, nie wierzyłam, że pokaże kwiatka jeszcze w tym roku:
 , nie wierzyłam, że pokaże kwiatka jeszcze w tym roku: