Wspaniałe rabatki i jakie duże zmiany coś pięknego Jak dla mnie najwspanialsze miejsce to ścieżka i cienio lubne czyli żurawki i hosty już jest ślicznie a będzie coś wspaniałego jak troszeczkę podrosną
Oliwko -lubię drewno w ogrodzie. Poztym mamy spory sad wiec materiału nie brakuje Danusiu fakt niektóre rośliny szybko rosną, ale ja staram sie sadzić je blisko siebie -potem pewnie będę musiała rozsadzać Beata dziękuję za komplementy. Ja tez uwielbiam to miejsce gdzie jest ściezka - ten zakątek szczególnie mnie cieszy bo wcześniej było tam straszne chwastowisko. Mama posadziła tam kiedyś mydlnicę lekarską i ta opanawała cały ten zakątek. Do dzisiaj wyłazi jeszcze gdziniegdze ale systematyczni ją usuwam. Pięknie pachnie ale jest strasznie zaborcza, rozłazi się rozłogami i jeszcze ma strasznie wigorne nasionka.
Moja kolekcja żurawek - nazwy niektórych dodam później -nie wszystkie pamiętam
Amethyst Mist
Mahogany
Midnight Rose + tiarella nn
Southern Comfort
Blackout
znacznik jest wiec i nazwa się odnajdzie- no i jest - Cafe Ole
Witaj.
Bardzo podoba mi się wykończenie rabat u Ciebie, no i widzę takie fajne, drewniane ogrodzenie.
Studnia po odrestaurowaniu będzie prawdziwą ogrodową perełką.
Ja mam także taką starą studnię, przez zimę będę myślała nad jej jakąś ładną obudową.
Drewniane ramki rabat wyglądają pieknie i naturalnie, a do tego zaoszczędzone pieniążki na nastepne rośliny Fajnie móc korzystac z tego co nam daje przyroda. Żurawki śliczniusie
Tyle sie napatrzyłam na forum na żurawki, że też sobie zamówiłam .
ależ cudna kolekcja żurawek ja mam 3 malutkie, ale nazw nie znam. Przy kupnie też na to nie zwracałam uwagi Lemeczko wracając do studni, to piaskowiec by bardzo ładnie wyglądał-a chyba nie jest zbyt drogi
Kolekcja róż ogromna ja mam gdzies ok 12 krzaków ale tylko połowa znajduje sie w ogrodzie...
Mi również jak innym podobają sie te twoje wykonczenia rabat, ja mam tylko kamieniami ale ostatnio przybyło troche cegieł wiec trzeba cos wykombinować he
pozdrawiam Justyna
Iduś bardzo lubię oglądać takie porównania.. .,,przed i po,, ....wtedy to dopiero widać ogrom zmian A jest ich mnóstwo.....ja to nigdy nie pamiętam, żeby zrobić fotki ,,przed,,.....a później bardzo żałuję
Żurawki śliczniutkie
Ładnie zaaranżowana studnia, to prawdziwa ozdoba ogrodu .....ja ze swojej zrobiłam potężny stół , postawiłam dookoła ławy i mam świetny kącik wypoczynkowy
Co do studni, to wysokiego rolbordera nie dostaniesz, ale można kupić takie pojedyncze kołki wysokie, impregnowane w Castoramie. Ja mam z tego palisadę. Można je powbijać wokół studni. Ewentualnie można studnię owinąć wiklinową matą. Mata nie jest bardzo trwała, ale też pewno kilka lat wytrzyma. To najprostsze rozwiązanie. Do tego daszek zbity z kilku desek i już będzie inaczej.
Agness super pomysł!!! Chociaż jak studnia użytkowa, to guzik z pentelką stołu nie będzie.
Uważam, że awatarek wstawiony przez Ciebie odzwierciedla to co się dzieje w twoim ogródku-SIELANKA
Witajcie, wstawiam różne zaległe fotki. Mieliśmy bardzo pracowity tydzień na działce, hehe zmiany, zmiany. Ale chyba nie uda się wszystkiego w tym roku skończyć -kasy brakuje Moje ceglane schody nabierają wyglądu, chociaż to jeszcze nie koniec, bedzie jeszcze z prawej strony ceglana donica a w niej róża Cezar i jakieś niewysokie trawki. Przed schodami teren wyrównamy i posiejemy trawę. Poniewaz teren tam jest dosć spadzisty nie udało się zrobić tarasu na jednym poziomie - płytki chodnikowe niestety urodą nie grzeszą, ale w połączeniu z cegłą nie jest tak tragicznie. Jeszcze dołożymy opaskę z cegieł no i drewniane słupy będą podtrzymywały daszek. Myśle, ze ta cegła i drewno trochę zamaskują brzydotę płytek.
Nabrała wyglądu też ścieżka do studni a konktretnie lewa strona -miały być tam krążki z drewna a powstała "leśna ścieżka" myślę że lepiej tam pasuje. Studnia zostanie do zrobienia na przyszły rok - jednak oblepimy ją kamieniem - bedzie praktyczniej -stale jej używamy i drewno niszczyłoby się od wyciąganej wody.