Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
Aga ja już mam niespodziankę. Zamiast Charlsa Austina Szkółka Rosa dostarczyła mi inną różę. Jak miała pierwszy kwiat to najbardziej mi przypominała Schloss Eutin. Dopiero jak wyszła sprawa Bremer Standtmusikanten to ja widzę, że moja może być nią. Mam prośbę wstawiłam u siebie jej zdjęcia, możesz ją pomóc mi sprawdzić co ona za jedna. 

Jule, wolałabym nie mieć dylematów: perfumy czy róże, bo stawiam je prawie na równi ;)
Madziu, poniżej wstawiam fotki hibiscusa
jest już u mnie 4-ty rok...
cześć Małgolinko!
Majeczko, ze mnie żadna znawczyni, ale jako wielbicielka Muzukanta może będę w stanie coś pomóc... zaraz polecę do Ciebie:)
tymczasem wstawiam zdjęcia mojego pupilka, hibiscusa, który dzisiaj był łaskaw otworzyć trzy kwiaty... w kolejce czeka ich jeszcze całe mnóstwo

i różyc, które wciąż cudnie rozkwitają:

oraz ogólny widoczek:

miłego popołudnia!
Madziu, poniżej wstawiam fotki hibiscusa

cześć Małgolinko!

Majeczko, ze mnie żadna znawczyni, ale jako wielbicielka Muzukanta może będę w stanie coś pomóc... zaraz polecę do Ciebie:)
tymczasem wstawiam zdjęcia mojego pupilka, hibiscusa, który dzisiaj był łaskaw otworzyć trzy kwiaty... w kolejce czeka ich jeszcze całe mnóstwo

i różyc, które wciąż cudnie rozkwitają:

oraz ogólny widoczek:

miłego popołudnia!
- majka411
Aga, dziękuję, Ty ją masz, więc najlepiej będziesz wiedziała.
Słonko poświecło, to i kwiatuszki się cieszą. Jak ja lubię patrzeć na wygrzane w słońcu kwiaty. Są piękne

Słonko poświecło, to i kwiatuszki się cieszą. Jak ja lubię patrzeć na wygrzane w słońcu kwiaty. Są piękne

Maju, to chyba możemy uznać różaną zagadkę za rozwikłaną? 
widziałam prognozę pogody... och, jakie przyjemne zapowiedzi nadają!

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Tak, tak, zapowiedzi sa pierwsza klasa
Patrze i patrze na te rozyce ... wszystkie sa piekne i maja cos w sobie ale jednak Aspirinka, to jest to malenstwo ktore zawsze dluzej ogladam
To jest druga roza po Schneewittchen ktora mnie niezmiernie pociaga.
Moja Patio wypuscila jednego paka, jestem ciekawa czy bedzie do Twojej chociaz troche podobna.

Patrze i patrze na te rozyce ... wszystkie sa piekne i maja cos w sobie ale jednak Aspirinka, to jest to malenstwo ktore zawsze dluzej ogladam

Moja Patio wypuscila jednego paka, jestem ciekawa czy bedzie do Twojej chociaz troche podobna.
- majka411
Aga, oczywiście.aguniada pisze:Maju, to chyba możemy uznać różaną zagadkę za rozwikłaną?

Jeżeli będzie tak jak zapowiadają to moje róże odżyją. Pąki jeszcze się zawiązują.
Aga zajrzałam do Jule i oczarowała mnie swoim wątkiem. Sporo czasu mi trzeba, żeby przebrnąć przez 71 stron. Już trochę podejrzałam. Uroczo tam jest.
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Różom napatrzeć się nie mogę . Oczko wodne jest tak piękne z całym swoim otoczeniem - nawet komary mnie nie
rzerażają w takiej scenerii - pięknie jest

rzerażają w takiej scenerii - pięknie jest

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, Heritage cudna i cudnie przedstawiona na zdjęciu.
Czy ona u Ciebie chociaż trochę choruje? Ja wypatrzyłam w katalogu Austina podobną różę Gentle Hermione i się nad nią poważnie zastanawiam.
Hibiskusy też bardzo lubię, mam 3 w doniczce, pięknie kwitną przez większą część roku. Czy ten bylinowy u Ciebie podmarza?
Co do Bremer, to moja okazała się być Larissą
Czy ona u Ciebie chociaż trochę choruje? Ja wypatrzyłam w katalogu Austina podobną różę Gentle Hermione i się nad nią poważnie zastanawiam.
Hibiskusy też bardzo lubię, mam 3 w doniczce, pięknie kwitną przez większą część roku. Czy ten bylinowy u Ciebie podmarza?
Co do Bremer, to moja okazała się być Larissą

- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Dzień dobry, różyce piękne a fotka z " ogólnym widokiem " ach ...brak słów
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
I jak tam aura? sprawdzaja sie zapowieniane upaly? U mnie jest juz 20 stopni ale bedzie sie dzialo 

witajcie w kolejny piękny dzień lata (aż sama nie wierzę w to co piszę ;))
Jule, podzielam Twoje tkliwe zainteresowanie Aspirinką... ja też ją postrzegam jako zwiewną i delikatną, małą księżniczkę, któej należy się więcej troski
pytałaś o aurę - jest cudownie! słońce od wczesnego ranka i bardzo przyjemne ciepełko... oby weekend był równie ciepły 
Maju, życzę dużo słońca nam i naszym roślinom
Krysiu - dziękuję
Anetko, dzięki za odwiedziny... Heritage to mój świeży nabytek, ale nie zauważam żadnych oznak choroby na niej... krzak jest zdrowy, okazały, cały w pąkach kwiatowych... czytałam, że Twój Muzykant okazał się być Larissą
czy uzupełnisz kolekcję o Bremer S.?Hibiscus bylinowy idealnie u mnie zimuje... ścinam mu jesienią pędy, trochę przysypuję korą i to wszystko... w maju odbija z gruntu.
Małgolinko - dziękuję
Jule, podzielam Twoje tkliwe zainteresowanie Aspirinką... ja też ją postrzegam jako zwiewną i delikatną, małą księżniczkę, któej należy się więcej troski

Maju, życzę dużo słońca nam i naszym roślinom

Krysiu - dziękuję

Anetko, dzięki za odwiedziny... Heritage to mój świeży nabytek, ale nie zauważam żadnych oznak choroby na niej... krzak jest zdrowy, okazały, cały w pąkach kwiatowych... czytałam, że Twój Muzykant okazał się być Larissą

Małgolinko - dziękuję

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Z hibiskusem jeszcze trochę się wstrzymam, aż pojawi się jakieś zaciszne miejsce
Dostałaś ofertę z R?

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
a ja się pozachwycam Hibiscuskiem-jest piękny-po prostu!!!!! Poproszę fotkę jak będzie obsypany kwiatuchami
Ewa, oferta z R. ma być gotowa 25-28.08 - przynajmniej tak mnie informowali w rozmowie sprzed kilku dni.
Magda, dzięki - mnie też kwiaty hibiscusa, w tak delikatnym kolorze, bardzo bardzo się podobają... zobaczę po powrocie do domu ile nowych kwiatów dziś się otworzyło i cyknę zdjęcie
Magda, dzięki - mnie też kwiaty hibiscusa, w tak delikatnym kolorze, bardzo bardzo się podobają... zobaczę po powrocie do domu ile nowych kwiatów dziś się otworzyło i cyknę zdjęcie

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agusiu dzięki Tobie dowiedziałam się o istnieniu bylinowych hibiskusów
Teraz mam okazję zobaczyć, jak kwitną. Nie wiem, jakie są jeszcze kolory, ale ten pudrowy róż do mnie "przemawia"
Czy u tej odmiany kwiaty też są krótkowieczne
U mnie nadal upalne lato i oby tak zostało, jak najdłużej
Czego sobie i Tobie życzę 

Teraz mam okazję zobaczyć, jak kwitną. Nie wiem, jakie są jeszcze kolory, ale ten pudrowy róż do mnie "przemawia"

Czy u tej odmiany kwiaty też są krótkowieczne

U mnie nadal upalne lato i oby tak zostało, jak najdłużej