ELUSIA w tej chwili Blue River nie kwitnie bo ją przesadziłam w mniej zagęszczone miejce . Jak na razie ma zdrowe liście ,ale w poprzednim miejscu była golutka . Poszukam jej zdjęć to wkleję , ale kwiat taki ma mdły kolor niw 5 ni w 10 ,ale zobaczymy w przyszłym roku . Za to budowa kwiatu mi sie podoba taka falbaniasta . Czyli to ta sama co moja jak ma takie kolczyska . Moja Eskimoska na razie w donicy ,ale miejsce ma już naszykowane

IZULKO masz rację to ta sama tonacja co u generała . Generał ma podobną tonację na wiosnę nawet taką samą czasem jesienią tez . Wykopałam już i dałam do doniczki Veilchenkę i niestety teraz musi trochę odchorować . Ma w 3 miejscach korzenie 2 dalej sobie rośnie i niech tak będzie . Trochę te badyle za ogródkiem panoszą się z korzeniami ale ziemia tam jest przednia sama pruchnica

GRAŻYNKO on nie przekłamuje tylko te kolory byłay jakieś takie wyblakłe . Nie sprzeczam sie moze to nie on ,ale zobaczę w przyszłym roku jak zakwitnie

w imieniu różyczek

HANIU mnie też sie tak wydaje ,ale u Heni [różanka w Sudetach ]widziałam Tom-Toma takiego samego jak mój więc nie wiem który jest prawdziwy u Wandzi czy u nas . Te Eskimoskę kupiłam u nas na targu jako zieloną różę bo od Ani Eskimoska mi zmarzła . Nie wiem czy ona tak ma ,ale jest bez zapachu ,ale ma grube płatki . Nie mogę od niej za wiele wymagać ,bo niedosyć ,że w maju wsadzałam ją do donicy a całą zimę była w gruncie . Dobrze ,że w ogóle zakwitła U mnie jest w pistacjowym kolorze moja Eskimoska i nie zmienia barwy jak dotąd cały czas utrzymuje kolor to też plus i nie widać na niej plamistości może chyba ze 4 listki oberwałam zresztą to widać . Nie u wszystkich jednakowo się zachowuje