Ogród Ignis05 cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Ignis05 cz2

Post »

Krysiu, cieszę się że nareszcie masz ładną pogodę i do tego akurat urlop to świetnie się składa.
Chyba spędzasz cały czas w ogrodzie. Edenka ślicznie Ci kwitnie ;:138 a Polka jeszcze musi się
trochę rozrosnąć, ale ona jest dzielna dziewczyna i na pewno szybko jej pójdzie. :P
U nas pogoda się poprawia, więc pędzę na taras gdzie czeka na mnie herbatka 8-) i słoneczko ;:3
Milutkiego dnia ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu, :wink: co dobre szybko się kończy . :lol:
na razie koniec urlopu i pogoda ciut kapryśna. :uszy
Ale jeszcze weekend przed nami i może będzie pogodnie.
Miłego weekendu ;:3 ;:196

Dzisiaj jakieś groźnie grzmiące fronty przechodziły nad nami. Z rana coś tam lunęło, ale specjalnie nie zauważyłam ,
bo w tym czasie robiłam zakupy. :roll:
Po powrocie szybko zaczęło wszystko obsychać i zabrałam się znowu za ogród. W pewnym momencie poczułam , że jakoś słabo mi praca idzie i wyjątkowo się męczę - nic dziwnego - termometr pokazywał w cieniu 30 stopni i było parno.
Za chwilę znowu wiatr przygnał kolejne chmury i pod wieczór znowu coś popadało.
Ale już wdzięczna byłam pogodzie, że się popsuła, bo już pora była przystopować z pracą . :lol:
Podobno jutro ma być znowu pogoda, ale już nie tak ciepło. Może znowu będzie dobry czas na ogród.
na razie fotek nie robiłam - to co kwitnie to już pokazywałam a specjalnie nic nowego nie widać.
Trzeba poczekać na nowe kwiatki. :?

:wit
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Krysiu, czy ostróżka znalazła nowy domek? Mnie niebieska jednak nie pasuje nigdzie i w ogolę ciasno mi się robi w ogródku...
Na razie trawnik nadal w całości, tym bardziej, że po tych deszczach całkiem ładnie wygląda, ale w przyszłym roku już nie obiecuję... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Podobno ma być ok. 20 stopni, ale za to bez deszczu.
Dobre i to....
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko, :wink: ostróżka , oczywiście domek znalazła. Ale gdybyś Ty zmieniła zdanie i jednak
zapragnęła niebieskiego koloru do ogrodu, to jeszcze coś tam zostało i mogę Ci wykopać. :lol:

Oliwko :wink: jak na razie temperatura jest mniej więcej taka, nie pada ale za to jak wieje :shock:
na razie obrobiłam chatę, jeszcze jakiś obiadek i może znajdę trochę sił do ogrodu.
Chociaż wiatr taki, że włosy chce wyrywać. Ale po kawie stawię mu opór. :lol:

Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Krysiu, wieje jak nie przymierzając za Uralem ;:108 ja mam dzisiaj jakiegoś "niechcemisię". Ten wiatr na mnie źle działa.
O różowego zawilca bardzo bym się uśmiechała i wymieniła na coś, co by ci się mogło u mnie spodobać :)
Mrówek i mszyc w ogrodzie już nie ma. Czyżby pogoda? Też się zdziwiłam. Chociaż czasem jak kopię głębiej, znajduję takie białe tłuste z żółtawym przodem. Myślę, ze to od jakichś chrząszczy. Innych robaków nie zauważyłam. Za to ślimaków w ilościach hurtowych.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko, :wink: te tłuste białe larwy to od chrabąszcza majowego.
Koniecznie trzeba tępić, bo inaczej zeżrą Ci korzenie trawy lub innych roślin. ;:163
A po zawilca, to zapraszam . Nie musi być zaraz koniecznie wymiana. :lol:

Teraz już też i mnie dopadło "niechcemisię" :;230
Ale muszę się pochwalić, że jednak trochę popracowałam. Może jeszcze się pozbieram, jak odsapnę. :lol:

Nawet znalazłam jakieś nowe - stare kwiatki i zrobiłam im fotki.

Rhapsody dopiero zaczyna powtarzać :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lilia henryi cały czas się popisuje a jej zaletą jest to, że aby zrobić jej zdjęcie to nie trzeba się pokładać na ziemi.
Ma prawie 2 metry wzrostu. :lol:

Obrazek

Obrazek

Latria kwitnie i wabi owady :lol:
Obrazek

Rozkręcają się rozchodniki
Obrazek

Chociaż ten jakiś marudny
Obrazek

A ten od Izy (Izaziem) ;:196
Obrazek

Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jeszcze fotki z cyklu "Kot w ogrodzie" :lol:

Obrazek

Obrazek

Do miłego :wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Krysiu, czyżby mój "leń" był zaraźliwy?
Rhapsody jest na mojej liście chciejstw. Bardzo mi się podoba ten kwiat i jego barwa.
Za propozycję zawilca bardzo dziękuję ;:196 i chętnie skorzystam. Jakoś się umówimy.
Czy ten rozchodnik od Izy kwitnie na biało? Ja mam taki z jasnym obrzeżem liści, ale kwitnie chyba na różowo :oops: . Nie pamiętam.
Lilie u mnie raczej były parterowe, czyli klękajcie narody :;230 Henryi przystojniaczek. Lubię jak mają tak wywinięte płatki.
Cykl: zwierzęta w ogrodzie zawsze wywołuje uśmiech na twarzy :D . Fajny milusiński. Łowca żab?
dalekiport
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Krysiu, moja lilia henryego była dużo niższa niż Twoja, ale to jej pierwszy sezon ,może za rok dostanie szpungu ,pojechałam dziś na działkę do Gdyni (Babie Doły blisko morza) , ale wichura nie dała się nacieszyć .Zebrałam tylko trochę ogórków,pomidorów i papryki i kierunek ciepły ,zaciszny domek oraz gary, a dokładniej mówiąc kuchnia i zaprawy. Mam nadzieję,że prognozy na jutro się sprawdzą i trochę uda się porobić w ziemi. :wink:
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jej, jaka piękna Rhapsody! ;:108
Ja swoją na wiosnę przesadziłam i coś się nie może pozbierać :(
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Krysiu - jakie masz piękne dalie!
Niedziela była piękna, prawda! W sobotę u mnie też wiało niesamowicie. Niespecjalnie miałam czas na ogród tym razem, ale chciałam Ci powiedzieć, że zakwitła biała tygrysówka kupiona na wystawie tulipanów na Długim Targu :D
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

A u mnie na Kociewiu w piątek przechodziły trzy burze, w sobotę wiało okropnie a w niedzielę było pięknie. Trochę popracowałam, polenichowałam i żal było wyjeżdżać. Rhapsody bardzo mi się podoba, rozchodniki również, ciekawy mają kolor liści, ja mam takie jak od Izy. Twój kotek jest bardzo fotogeniczny.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko, :wink: Tak całkiem "leniowi" się nie dałam :lol: . Po krótkim odpoczynku dalej zabrałam się za robotę.
Nie pamiętam, jak kwitnie ten rozchodnik ;:223 Trzeba poczekać, to zobaczymy. Kot to kotka i właśnie piła wodę, a może wypatrywała rybek ? Chyba jakieś potomstwo moich karasi , tylko już szare, pływa sobie w oczku. :lol:

Sylwanko, :lol: moja lilia henryi rośnie już jakieś 2 lata i jakoś tak od razu była wysoka, może cebula była już wielka. :roll:

Marto, :wink: Kiedy w poprzednim roku przenosiłam swoją Rhapsody na nowe miejsce to też długo się ociągała, zanim ruszyła. Już bałam się, że całkiem mi padnie. Na szczęście dopiero teraz zaczyna być widoczna. :wink:

Marysiu, :wink: ja chyba źle coś zrobiłam, bo mi nic nie zakwitło :oops:
Posadziłam je do donicy i jak wyjechałam, to chyba zostały zalane przez nadgorliwość podlewającego.
Niedziela była piękna, a już dzisiaj rano obudził nas deszcz - ale mam przynajmniej ogród podlany. :lol:

Lusiu, :wink: jak jest tak pięknie, to chciałoby się być dłużej w ogrodzie i najlepiej z niego nie wyjeżdżać.
Zaraz zajrzę do Ciebie, na pewno zrobiłaś masę pięknych zdjęć. :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”