Graziu, czy jest jakiś sposób na wymianę mrówek na leśne?

Te które mam podkopały mi juz chyba pół ogrodu
Majeczko, przy tych temperaturach, które zapowiadają na następny tydzień to raczej praca w ogrodzie niewskazana. Polecam leżaczek i dobrą lekturę. W końcu ogrodnik też musi kiedyś odpocząć (i proszę mi tu nie wspominać o porze roku na z

)
Ilonko, ja na szczęście nie mam problemu z mchem w innych miejscach, ale koleżanka ma zamiast trawnika "mchownik", więc wiem co to znaczy. Współczuję
Wiesiu, zdolny jest to prawda

Pomysł z zakątkiem był mój, ale pomagał mi bardzo przy budowie kaskady (ja już nie wyrabiam z noszeniem kamieni) W nasadzenia na szczęście się nie wtrąca - z reguły, choć trawnika broni zawzięcie
Dudusiu, witam serdecznie. W glinianym garnku rosną koleusy |(chyba o tą roślinkę ci chodzi) Nie mam doświadczenia z ich uprawą bo mam pierwszy raz, ale już wiem, że będzie to stała roślina w ogrodzie.
Wieszaki z ptaszkiem były wiosna w Lidlu i o ile się nie mylę bywają co roku. Fajny detal i cieszę się, że go kupiłam. Natomiast lampka wyszperana w takim sklepie z "dziadami" za grosze. Ale teraz takie drobiazgi są bardzo trendy więc wystarczy wstąpić do sklepu z wyposażeniem wnętrz i dekoracjami i na pewno coś wyszukasz. Powodzenia
W tym roku kupiliśmy dzieciakom basen rozporowy do kąpieli. Niestety lato takie, że niewiele się nim nacieszyli. Prócz tego mam oczko wodne ale pływania w nim nie polecam
Zakwitła jeszcze jedna lilia. Zapomniałam o niej zupełnie, więc była niespodzianka

A doniczkowe dalej w bukiecie

Ta coś załapała, chyba z deszczu
Trytomy nareszcie ochronione przed ślimakami
Miłej, słonecznej niedzieli wam życzę