Kwiatostan Agi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiatostan Agi

Post »

Witaj Aga, jakimś cudem trafiłam do twojego wątku, bo musisz wiedzieć, że link w twoim podpisie nie działa, no chyba, że to nie miał być link, a sam tytuł to ok :)
Widzę, ze jesteś na forum mniej więcej tak długo jak ja, no ale ja przy tobie to naprawdę cienki Bolek :lol:
Mnie zdecydowanie ograniczają i warunki mieszkaniowe, i finanse, choć i tak w ostatnim czasie wydałam mnóstwo pieniędzy na można by rzec fanaberie.
Nie przejrzałam wszystkich stron, ale zauważyłam, że masz mnóstwo kwiatów i życzę ci, aby wszystkie się dobrze chowały i kwitły. Widzę, że podobnie jak mnie zdarza ci się kupić jakąś sierotę pewnie na wyprzedaży, bo może tak jak ja, lubisz mieć satysfakcję, że wyprowadziłaś taką zaniedbaną roślinkę "na ludzi".
Moja mama w przeciwieństwie do twojej nigdy nie miała kwiatów doniczkowych, no chyba że gwiazdę betlejemską lub storczyka, którego dostała w prezencie. Dziwi się, skąd u mnie takie zainteresowanie zieleniną :lol: Życzę jeszcze wielu pięknych kwiatów. :)
Co do tych kwiatów w misie, o których pisałaś, że słabo rosną,to czy to nie wina misy? Na zdjęciu sprawia wrażenie bardzo dużej, może po prostu te trzy roślinki rozwijają korzenie zamiast górę.
Nie wiem, czemu, ale mam wrażenie, że z twoim podejściem powinnaś sobie jakąś pestkę zasadzić. Ja po prawie miesiącu oczekiwania prawie pod sufit podskoczyłam, jak zobaczyłam maleńki kiełek, a do doniczki wsadziłam kilka pestek prosto z cytryny. W twoim wieku masz jeszcze szansę dożyć owocowania, bo to nawet do 30 lat może trwać :lol:
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit

Bardzo serdecznie dziękuję za wizyty u mnie i za to że za nowości trzymacie kciuki ;:180
rapunzel pisze: 1. Mnie zdecydowanie ograniczają i warunki mieszkaniowe, i finanse.
2. Co do tych kwiatów w misie, o których pisałaś, że słabo rosną,to czy to nie wina misy? Na zdjęciu sprawia wrażenie bardzo dużej, może po prostu te trzy roślinki rozwijają korzenie zamiast górę.
3. Nie wiem, czemu, ale mam wrażenie, że z twoim podejściem powinnaś sobie jakąś pestkę zasadzić. Ja po prawie miesiącu oczekiwania prawie pod sufit podskoczyłam, jak zobaczyłam maleńki kiełek, a do doniczki wsadziłam kilka pestek prosto z cytryny. W twoim wieku masz jeszcze szansę dożyć owocowania, bo to nawet do 30 lat może trwać :lol:
Odp. Również dziękuję za odwiedziny :wink:
1. Na obecną chwilę już raczej pozostało mi upychanie kwiatuszków :wink: Moje całe mieszkanko to zaledwie 31 m2 a jeśli chodzi o finanse to już od października zaczną się studia :evil: i już nie za wiele sobie będę mogła pozwolić na jakąś roślinną nowość
2. Nie kojarzę o których kwiatach mówisz bo wszystkie je mam w doniczusiach, doniczkach, donicach - może chodzi Ci o ten mix dracen który zrobiłam by zyskać 3 miejsca na parapecie - ale maja się dobrze i spoko teraz sobie rosną :)
3. Mam posadzone w pracy cytrynki ale również w domciu na parapecie stoją z pestek cytryn, mandaryn, klementynek albo pomarańczy coś tam pozostało bo podczas przechodzacej zarazy nie wiele zostało i nawet miałam nie tak dawno sie resztek pozbyć ale... zobaczyłam że zabiera się za życie pestki wypuszczają listki i robią sie na badylkach odnóżki - więc stoi :D

Dziękuję Wam jeszcze raz i oczywiście zapraszam
Miłego popołudnia
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

Dzisiaj w pracy zwinęłam :oops: ... listki z dwóch fiołeczków, benia biało-zielonego (nie wiem po co jak niby mam już w domciu) i trzykroteczkę :wink: teraz wszystkie moczą łodyżki... więc czekanie pozostało jedynie...

dzisiaj też nowe domki dostały dwie hojeczki od Agusi (aga111) a pozostałe się także moczą :)
w kieliszeczku kąpieli zażywa także ostatni "wąs" z mojej poprzedniej juki - pień oddzielnie (do wyrzucenia) a wąsik oddzielnie - coś się na nim zaczyna dziać - oprócz takiego specyficznego wydzielającego się zapaszku z kieliszeczka wąsik ma coś na znak korzonków... a może sie uda i będzie druga juka :?: na razie pozostało wymieniać mu codziennie wodę ;:65
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Agarow, powinnam przewidzieć, że sadzenie pestek cytrusów już przeszłaś :)
Co do zwijania, to też mam na to prawie zawsze ochotę, ale nie bardzo mam skąd. Życzę, aby zwinięte nowości się przyjęły :)
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Agnieszko śliczna paczuszka z hojeczkami ;:138 niech pięknie rosną. :uszy
Pozostałe roślinki super. ;:138
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

No,no,no! ;:7 Faktycznie jak wszyscy piszą piękne hoję dostałaś :D Ja również wczoraj stałam się szczęśliwą posiadaczką kilku gatunków i chyba na poważnie dostałam choróbsko na ich punkcie!
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

:wit

Przeglądałam dzisiaj fiołeczki Sangwinarii i pozazdrościłam jej tych piękności do tego stopnia że będąc na zakupach zakupiłam fiołeczka (za 5zł z groszami) i teraz w sumie powinnam go codziennie podjadać aż do wypłaty - potwierdzam diagnozę jak nie kupi to nie przeżyje :;230 dobrze że mam gdzie ewentualnie iść zjeść obiad ;:224

zakupu dokonałam w kauflandzie i muszę Wam powiedzieć że były tam również super fikusiki taki podobny do benia ale miał dłuższe listki i świetną czuprynę niestety brak funduszy nie pozwolił mi go kupić (27,99) :evil:

A tutaj przedstawiam nowego mieszkańca (kontur na płateczkach wg mojego aparatu jest niebieski ale tak naprawdę na żywo to jest on fioletowy - ot dowcip aparatu :wink: )

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

a tutaj moja begonka która miała swoje odrościki za doniczką więc została wysadzona z doniczki i na nowo tam wepchnięta przez to wygląda jak nieopierzona ale mam nadzieję że szybciutko środek zarośnie listkami
najpierw dla porównania stara fotka a potem obecny stan

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

może i przedtem wyglądała lepiej ale była praktycznie za doniczką
i jeszcze dwie hojeczki już w swoich domkach ( to te ostatnie od Agusi) reszta w wodzie się moczy :)

Obrazek

czeka na super dodatek - nową drabinkę tą ma zastępczą i druga hojeczka

Obrazek

Pozdrawiam i miłego popołudnia
Pozdrawiam i Zapraszam
weronisia997
100p
100p
Od: 19 lut 2011, o 18:31
Kontakt:

Post »

śliczniutki ten nowy fiołeczek, wiec może szkoda go jeśc ,skorzystaj z tych darmowych obiadów :;230 .A swoją drogą jak ty mieścisz na 30 metrach tyle kwiatków :?:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45540" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:167 fioleczek piekny ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00

Post »

Zgadzam się - fiołeczek ma piękne, kontrastowe kolorki.
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Fiołeczek to małe cudeńko które lśnij ;:108 też takiego miałam ale zostały mi sadzoneczki :D
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

weronisia997 - masz rację nie po to go zdobyłam żeby zjeść jakoś przeobiaduję się u mamy :) kwiaty upchałam na jednym z parapetów "w w dwuszeregu zbiórka" bo na drugim się tak nie dało, stoją na komodzie, koło tv, na głośnikach, na półkach, kwietniku, podłodze po prostu wszędzie gdzie tylko się da i nawet jeszcze na jakieś 5 znajdę miejsce a potem już będzie mały problemik :;230 ubolewam tylko nad tym że moja kuchnia jest ciemna i nie mam tam okna bo byłby trzeci parapecik :twisted:

mroofka , doromichu - dziękuję ;:196

zeberka4 - masz racje jest kochany jeszcze dostanie po niedzieli nowy domeczek ;:128

i dziękuję wszystkim za miłe słowa i odwiedzinki :wink:
Pozdrawiam i Zapraszam
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Witaj Aguś.A jednak się skusiłaś na nowego domownika.Ja na Twoim miejscu pewnie też bym nie odpuściła takiemu cudnemu fiołeczkowi.Jest piękny.A begonia jak nie ta sama.Rośnie jak na drożdżach,aż miło popatrzeć. ;:138 A hojki niech Ci pięknie i zdrowo rosną. ;:196
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

Aguś dziękuję Ci za miłe słówka ;:196
Pozdrawiam i Zapraszam
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Agnieszko fiołeczek uroczy i zgodzę się z Tobą, że trudno aparatem uchwycić prawdziwy jego kolor. Mam takiego bardzo podobnego.
Hojeczki śliczne ;:138 i jak mogę coś doradzić bella lubi sobie zwisać. Nie wiem dlaczego sprzedają ją na drabinkach. Sama też swoją małą prowadziłam na drabince i ciężko potem było ją rozplatać. Gałązki układają się wtedy inaczej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”