doniczki od Nati :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
weronisia997
100p
100p
Od: 19 lut 2011, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: doniczki od Nati :)

Post »

;:138 dla dzielnej petunii...śliczna jest :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45540" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zupełnie po niej nie widać, że miała jakiekolwiek problemy :) - piękna, rozrośnięta i cała obsypana kwiatami ;:138 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne roślinki, ale i bardzo fajnie dobrane do nich doniczki.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ma piękny kolorek ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
_Ewcik_
200p
200p
Od: 8 sie 2011, o 15:08

Post »

piękna petunia, i w dodatku miniaturka- może w przyszłym roku sobie sprawię ;:224
Awatar użytkownika
natalka_klb
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 29 lip 2011, o 09:40

Post »

Wiktoria_W, mroofka, justus27 i _Ewcik_ dzięki za odwiedzinki :)

z tą miniaturową petunią to ciągłe wzloty i upadki - już nawet w pewnym momencie wyglądała o niebo lepiej niż na wcześniej załączonym zdjęciu, a teraz po tych ostatnich tropikalnych upałach znów trochę przeschła i było mnóstwo skubania ;]

tak więc ładnie wygląda obsypana kwiatami, ale codziennie 5-10 min trzeba jej poświęcić, dziś w końcu dotarłam do centrum ogrodniczego i kupiłam środek grzybobójczy, więc mam nadzieję, że plamy na liściach przestaną ją wykańczać i dożyje późnej jesieni w dobrej formie :)

a z tymi grzybami to też udręka, roznoszą się tak, że dzisiaj wszystkie balkonowce pryskałam, grzyba podejrzewam, że przyniosłam na rozwarze wielkokwiatowym, ale to goździki najbardziej ucierpiały, bo gęste i aż się z nich sypie, uda się to jeszcze wyleczyć czy lepiej spalić? resztę spryskałam profilaktycznie ;/ a jak się przeszłam po ogrodzie to 3 na sześć drzewek owocowych też miały objawy jakiś plamistości, więc i te skorzystały.

przy okazji odwiedzin centrum ogrodniczego nie mogłam oprzeć się pokusie i zakupiłam już nasionka na przyszły rok na balkon, w marcu ruszy produkcja :D mam tunbergię, maciejkę, groszek pachnący i pomidorki koktajlowe :D:D:D mam nadzieję, że będą lepiej wschodzić niż moje ziółka, ale do tego czasu to postaram się poważnie doedukować w temacie produkcji własnej rozsady ;:70

pozdrawiam wszystkich serdecznie ;:3
moje roślinki (: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=46029" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Nikitka
200p
200p
Od: 27 lip 2010, o 16:30

Post »

Piękna petunia, jeszcze nigdy nie widziałam takiego koloru :shock: Może warto zebrać nasionka dla chętnych forumków ;:224
Zakupy widzę całkiem udane, będzie latem kolorowo. Powodzenia w walce anty grzybowej. Moje petunie wykończyło mi coś w ciągu tygodnia :twisted: zanim miałam czas iść po poradę do ogrodniczego, to było już po nich. Tak więc działaj u siebie z opryskiem i zdaj relację czy pomogło.
.
Awatar użytkownika
ingga
500p
500p
Od: 7 paź 2009, o 10:27
Kontakt:

Post »

natalka_klb , jak mija jesień na Twoich parapetach?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”