Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
Ta róża Bremer Stadtmusikanten normalnie powaliła mnie na kolana, fantastyczna. Chyba zaczynam się zarażać miłością do róż, chociaż do tej pory nie należały do moich faworytek. Wszystko przez to forum...
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga, u mnie własnie przeszła potężna burza i chyba oberwanie chmury,takiej ulewy to jeszcze ni widziałam.Oby jutro było ładnie, bo jak tu wybierać roslinki w taka pogode.
U nas w ogrodniczym dostali ogrom cebulek wiosennych,akurat wyceniali jak byłam.Wziełam około 30 tulipanów pieknych.Mieli też krokusy kwitnące jesienią.Muszę iść po niedzieli na dalsze zakupy.
U nas w ogrodniczym dostali ogrom cebulek wiosennych,akurat wyceniali jak byłam.Wziełam około 30 tulipanów pieknych.Mieli też krokusy kwitnące jesienią.Muszę iść po niedzieli na dalsze zakupy.
- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Hej Aguś, przybiegłam zobzczyć Twoją Pilgrim, ale jeszcze nie wkleiłaś zdjęcia
Wiem jak bardzo ją chciałaś mieć, więc tym bardziej cieszę się razem z Tobą, że jesteś już jej posiadaczką 
Muzykant jest przeprześliczny

Muzykant jest przeprześliczny

Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Małgosiu, to chyba od Ciebie do nas idzie ta ulewa, bo mocno zaczęło się chmurzyć.
Jutro na rózane zakupy jedziecie?
Jutro na rózane zakupy jedziecie?
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś trawnik 1 klasa. Czym psikasz że nie masz chwastów??
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Nie mam czasu na komputer ostatnio zupełnie, zajrzałam na chwilkę. Róż zazdroszczę (szczególnie Heritage i Pilgrima ;)), już sobie sprawdziłam, - na szczęście Baletowa kawał drogi ode mnie
Czekam z niecierpliwością na kwitnienie Twojego hibiskusa
.
Z jeszcze większą niecierpliwością czekam na JUTRO
Pozdrawiam przedburzowo ( u Ciebie pewnie już pada
)

Czekam z niecierpliwością na kwitnienie Twojego hibiskusa

Z jeszcze większą niecierpliwością czekam na JUTRO

Pozdrawiam przedburzowo ( u Ciebie pewnie już pada

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Agu moje zainteresowanie różami wciąż bardzo słabe, po prostu szukając limelight, zobaczyłam chippendejla
i nie mogłam się oprzeć, piękne też były First Lady (po 33 zł) ale nie miałabym gdzie wsadzić
W Wawie burza podobno nadchodzi

W Wawie burza podobno nadchodzi

Kasiu, nad Wawa przeszła ogromna burza z ulewnym deszczem i piorunami, na szczęście nie trwało to długo... myślę, że Twój ogródek jest bezpieczny.
Agatko, czytałaś, że raczej mnie jutro nie będzie
może uda nam się jeszcze spotkać we wrzesniu? liczę na to bardzo...
Aga, trawnik opryskuję preparatem na dwuliścienne... działa - warto to zrobić raz na jakiś czas.
Magda, padało u Ciebie też?
Ewuniu, mój Pilgrim jeszcze w pąkach, dlatego wkleiłam zdjęcie bez zbliżenia na kwiaty... czekam na ich festiwal
Twój jest absolutnie cudowny, idę obejrzeć go ponownie 
Małgosiu, burza od Ciebie przyszła też do nas... na szczęście nie była tak gwałtowna jak zapowiadali... widzę, że kupujesz już cebule wiosennych... ja się muszę umówić na cebulowe zakupy z Kasią-Magentą
dobrego dnia jutro! (mnie raczej nie będzie
)
Aniu, różyczka jest zaraźliwa, wiesz to przecież ;)
Agatko, czytałaś, że raczej mnie jutro nie będzie

Aga, trawnik opryskuję preparatem na dwuliścienne... działa - warto to zrobić raz na jakiś czas.
Magda, padało u Ciebie też?
Ewuniu, mój Pilgrim jeszcze w pąkach, dlatego wkleiłam zdjęcie bez zbliżenia na kwiaty... czekam na ich festiwal

Małgosiu, burza od Ciebie przyszła też do nas... na szczęście nie była tak gwałtowna jak zapowiadali... widzę, że kupujesz już cebule wiosennych... ja się muszę umówić na cebulowe zakupy z Kasią-Magentą

Aniu, różyczka jest zaraźliwa, wiesz to przecież ;)
- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
Aga, Bremer cudna. Moja wygląda podobnie z tym, ze kwiaty ma mniejsze i raczej nie osadzone pojedynczo. Kolor się idealnie zgadza. Chyba sobie dokupię drugą w innej szkółce i porównam 

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
aguniada pisze:
Agusiu cudny ten widoczek , o rózach nie wspomnę

Czytam , ze nie pojechałaś na spotkanie grupy mazowieckiej ,
czasem tak się składa...
Ja jeszcze nigdy nie byłam na takim Forumowym zjezdzie , ale mam nadzieję , że kiedyś sie wybiorę
i poznam tych wspaniałych ludzi o zielonych serduchach .
Pozdrawiam serdecznie .
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Aguś, nie wybierasz się na spotkanie 'mazowieckich'? Miałas w planach o ile dobrze pamiętam. Na pewno kiedyś nadrobisz
.
Moje duże dziecię do III gimnazjum idzie nową podstawą programową, więc nie ma mowy o używanych podręcznikach. Wszystko z księgarni
Pięknie u ciebie. Właśnie obmyślamy plany na jesienną reorganizację w ogródku. Muszę to chyba sobie rozrysować.
Pozdrawiam. U mnie mało głów nie pourywa, wieje jak za Uralem

Moje duże dziecię do III gimnazjum idzie nową podstawą programową, więc nie ma mowy o używanych podręcznikach. Wszystko z księgarni

Pięknie u ciebie. Właśnie obmyślamy plany na jesienną reorganizację w ogródku. Muszę to chyba sobie rozrysować.
Pozdrawiam. U mnie mało głów nie pourywa, wieje jak za Uralem

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

witam sobotnio 
tak to czasami bywa, że nastawiamy się na coś i w ostatniej chwili nasze plany pryskają niczym bańka mydlana - bywa... bardzo żałuję, że mnie dzisiaj nie było u Szmita... pozdrowiłam wszystkich telefonicznie przez Agatę-Franceskę, ale czynię to raz jeszcze tu i mam nadzieję, że spędziliście wspaniały czas... jeszcze będzie okazja do spotkań - wierzę w to!
dla dzisiejszych szkółkowiczów i nie tylko, trzy zdjęcia pięknie kwitnących róż:

Justyś, u nas też wieje od wczoraj non-stop... przy okazji, dzisiaj świeci piękne słońce i jest ciepło więc ogólnie można być zadowolonym z pogody...
wiesz, że i ja mam trochę planów reorganizacyjnych w ogródku... muszę się dobrze zastanowić, co gdzie przenieść, bo miejsca nie jest dużo i trzeba to rozsądnie zaplanować.
mojej córce też co roku kupuję nowe podręczniki - nie ma zmiłuj :/
miłego popołudnia!
Agnieszko, cieszę się, że widoczek ogrodowy Ci się podoba... nasze ogródki są takie inne, ale jednak zawsze z przyjemnością oglądam jak ktoś inny widzi swoje przydomowe zakątki... u Ciebie jest cudownie!
jak dotąd również nie byłam na forumowym zjeździe, a tak było blisko... szkoda, że się nie udało :/
Ninetto, Twój Bremer jest podobny do mojego - bez wątpienia... jeśli Cię to bardzo nurtuje (czy masz oryginał) to może faktycznie zdecyduj się na drugi krzak? pozdrawiam Cię

tak to czasami bywa, że nastawiamy się na coś i w ostatniej chwili nasze plany pryskają niczym bańka mydlana - bywa... bardzo żałuję, że mnie dzisiaj nie było u Szmita... pozdrowiłam wszystkich telefonicznie przez Agatę-Franceskę, ale czynię to raz jeszcze tu i mam nadzieję, że spędziliście wspaniały czas... jeszcze będzie okazja do spotkań - wierzę w to!

dla dzisiejszych szkółkowiczów i nie tylko, trzy zdjęcia pięknie kwitnących róż:

Justyś, u nas też wieje od wczoraj non-stop... przy okazji, dzisiaj świeci piękne słońce i jest ciepło więc ogólnie można być zadowolonym z pogody...
wiesz, że i ja mam trochę planów reorganizacyjnych w ogródku... muszę się dobrze zastanowić, co gdzie przenieść, bo miejsca nie jest dużo i trzeba to rozsądnie zaplanować.
mojej córce też co roku kupuję nowe podręczniki - nie ma zmiłuj :/
miłego popołudnia!

Agnieszko, cieszę się, że widoczek ogrodowy Ci się podoba... nasze ogródki są takie inne, ale jednak zawsze z przyjemnością oglądam jak ktoś inny widzi swoje przydomowe zakątki... u Ciebie jest cudownie!
jak dotąd również nie byłam na forumowym zjeździe, a tak było blisko... szkoda, że się nie udało :/
Ninetto, Twój Bremer jest podobny do mojego - bez wątpienia... jeśli Cię to bardzo nurtuje (czy masz oryginał) to może faktycznie zdecyduj się na drugi krzak? pozdrawiam Cię

i jeszcze kilka ogólnych widoczków... ależ dziś piękne słońce!

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Słoneczko jest, ale wieje, ze ...
Szkoda, ze musiałaś zmienić plany. Ale tak czasami bywa
. Obyśmy tylko takie miały zmartwienia
Bardzo mi się podobają twoje widoki ogólne. Przemyślany i pięknie zadbany ogród. Nie ma w nim sztuczności. Lubię takie
Szkoda, ze musiałaś zmienić plany. Ale tak czasami bywa

Bardzo mi się podobają twoje widoki ogólne. Przemyślany i pięknie zadbany ogród. Nie ma w nim sztuczności. Lubię takie

Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...

- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Kontakt:
Piękne zdjęcia, pięknego ogodu. Czy na ostatnim zdjęciu przed hortensją są pięciorniki kwitnące?
U nas też wiucha, ale świeci słoneczko cały dzień i jest ciepło
U nas też wiucha, ale świeci słoneczko cały dzień i jest ciepło

Mój zielony kawałek ziemi