W wężowym cz.2
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W wężowym cz.2
Grażynko przepięknie wyglądają te żwirowe rabatki.....naprawdę przepięknie. Tak elegancko i wysmakowanie 

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko, czy ta trawka po lewej to czasem nie mózga trzcinowata? O tu mam dla porównania

jeśli tak pakuj czym prędzej w doniczkę bo wszystko wokół zarośnie. W tym roku zrobiłam z jednej sadzonki z 5 dużych donic, zakopałam w innych miejscach, a i tak wyłazi tam, gdzie była, jak perz

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Oj,chyba Cię odwiedzę....cudnie masz teraz,i posiedziec już można na ławeczce....ech,szykuj kociołek

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
te kościste korzenie na kamiennej rabacie są boskie-całość powalająca-posuje jak ulał do kloników
a i ja się na Red Baron skuszę bo uroczy -czy on też powinien w donicy być wkopany?
a i ja się na Red Baron skuszę bo uroczy -czy on też powinien w donicy być wkopany?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Grażynko, świetnie tworzysz nowe rabaty z karp korzeni i rożnego rodzaju kamienia
Rzeczywiście tak jak chcesz - od razu widać efekt, choć rośliny jeszcze małe. Ale ten mietelnik świetnie udaje iglaki i zapełnia przestrzeń
Super 

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
I ja sie przyłącze do zachwytów nad twoimi zakątkami. Rabata żwirowa świetnie wygląda
Dawałaś pod żwir i kamienie włókninę?

Dawałaś pod żwir i kamienie włókninę?
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Grażynko-Truskaweczko
Pięknie podziałałaś na żwirowo-iglakowej. Elegancka. Pniaki dodają uroku.
Ależ ty masz zapał
Zmiany u ciebie naprawdę spektakularne

Pięknie podziałałaś na żwirowo-iglakowej. Elegancka. Pniaki dodają uroku.
Ależ ty masz zapał

Zmiany u ciebie naprawdę spektakularne

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Dziękuję wszystkim za miłe odwiedzinki
Celinko takie pniaki od dawna mi się podobają...mam kilka w ogrodzie-dwa przy starym oczku,dwa na cienistej rabacie i teraz te.Jeszcze jeden wielki czeka na swoje miejsce.
Mariolka u mnie takie nichciane zastoje to normalka.Czekają na zrobienie mostek,pergole między filarami,pokrycie daszku na altanie i jeszcze wiele innych spraw
Agnieś chciała bym jeszcze taką żwirkową rabatkę z płożącymi tym razem liściastymi krzewami.Podobają mi się takie rabatki żwirkowe...są takie hmmm czyste,wyraziste
Joluś ta trawka to nie mozga...nie wiem jak się nazywa ale wygląda tak

mam też trochę dalej mozgę ale ta to odmiana niższa,drobniejsza i mało ekspansywna

i oczywiście mam i tą mozgę o której mówisz...to stara wielka kępa która rośnie pod dębami.Rozrasta się okropnie ale tam mi nie przeszkadza

Marysiu na to wygląda że robimy tak samo
Grażka zapraszam na ławeczkę pod altanką lub huśtawkę,albo na krzesełko pod wiśnią w cienistym a jeśli wolisz to na leżaczek pod gruszą...i kociołek też będzie
Aga-patkaza nie Red Baron nie jest aż tak ekspansywny jak np. mozga czy miskany cukrowy lub wydmuszyca piaskowa.Jak mówi Jola rozrasta się ładnie ale na pewno nie jest nie do opanowania.A warto ją miec bo jest bardzo ładna i wyrazista...z daleka ją widac
Jacku dziękuję za pochwały
Takie żwirkowe rabaty mają swoje plusy...efekt jest odrazu nawet gdy roślinki małe,roślinki na takim tle ładnie się prezentują...wszystko jest ładnie weksponowane i nie ginie w buszu wśród reszty jak np.na moich rabatach bylinowych
Dorotko dziękuję
Pod żwirem jest cienka podwójnie złożona folia taka gdzieniegdzie dziurawa.Mam jej dużo więc wykorzystuję na rabatki pod żwirek.Mam tak zrobioną rabatkę nad starym oczkiem i jestem zadowolona.Folia jest troszkę podziurkowana tak że woda nie robi tam zastojów,a ta rabatka dodatkowo jest trochę spadzista...taka jak by pod górkę więc też na pewno zastojów nie będzie.A i roślinki przez dziurki pic dostaną.
Justynko dziękuję i miło mi że Ci się podoba mój nowy twór
...Poprzednia wersja już mi się odwidziała...
A to moje budleje z siewu...niby wszystkie fioletowe ale jednak odcienie inne

i jeszcze zagadka...co to jest

Celinko takie pniaki od dawna mi się podobają...mam kilka w ogrodzie-dwa przy starym oczku,dwa na cienistej rabacie i teraz te.Jeszcze jeden wielki czeka na swoje miejsce.
Mariolka u mnie takie nichciane zastoje to normalka.Czekają na zrobienie mostek,pergole między filarami,pokrycie daszku na altanie i jeszcze wiele innych spraw

Agnieś chciała bym jeszcze taką żwirkową rabatkę z płożącymi tym razem liściastymi krzewami.Podobają mi się takie rabatki żwirkowe...są takie hmmm czyste,wyraziste

Joluś ta trawka to nie mozga...nie wiem jak się nazywa ale wygląda tak

mam też trochę dalej mozgę ale ta to odmiana niższa,drobniejsza i mało ekspansywna

i oczywiście mam i tą mozgę o której mówisz...to stara wielka kępa która rośnie pod dębami.Rozrasta się okropnie ale tam mi nie przeszkadza

Marysiu na to wygląda że robimy tak samo

Grażka zapraszam na ławeczkę pod altanką lub huśtawkę,albo na krzesełko pod wiśnią w cienistym a jeśli wolisz to na leżaczek pod gruszą...i kociołek też będzie

Aga-patkaza nie Red Baron nie jest aż tak ekspansywny jak np. mozga czy miskany cukrowy lub wydmuszyca piaskowa.Jak mówi Jola rozrasta się ładnie ale na pewno nie jest nie do opanowania.A warto ją miec bo jest bardzo ładna i wyrazista...z daleka ją widac

Jacku dziękuję za pochwały

Takie żwirkowe rabaty mają swoje plusy...efekt jest odrazu nawet gdy roślinki małe,roślinki na takim tle ładnie się prezentują...wszystko jest ładnie weksponowane i nie ginie w buszu wśród reszty jak np.na moich rabatach bylinowych

Dorotko dziękuję

Justynko dziękuję i miło mi że Ci się podoba mój nowy twór

A to moje budleje z siewu...niby wszystkie fioletowe ale jednak odcienie inne

i jeszcze zagadka...co to jest

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Grażynko , czy to kanna po przekwitnięciu ?
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Odwiedziłam Twój ogród, zaciekawił mnie, dzisiaj tylko cz,2 na więcej nie wystarcza czasu. Piękne pomysły, szczególnie podobają mi się kolumny, mają charakter. Pozdrawiam Zofia.
- pamelka
A tu dojrzewają cannowe nasionka

Też mam podobną trawkę, niestety w identyfikacji nie pomogę, nie zapisałam do kajecika

Grażynko, już jest pięknie, a tu jeszcze takie plany! Mostki, daszki! Cieszę się jednak, że wiesz, o co w tym wszystkim chodzi! Tzw.mała architektura ogrodowa ma być tylko uzupełnieniem, dopełnieniem dla roślin, u Ciebie widać "właściwą"
rzeczy miarę! Tak trzymaj!
A to połączenie kamulców o różnej gramaturze z roślinami jest doskonałe!

A to połączenie kamulców o różnej gramaturze z roślinami jest doskonałe!
- pamelka
Marta, a może wypowiesz się w kwestii trawki? Z Twoim okiem zaraz będzie pewne, cóż ona za jedna 

Grażynko dziękuję widoczki przepiękne i żurawki wszystkie popodziwiałam urosły Ci od ostatniego focenia ładnie
Pięknie stworzyłaś te ścieżki a nasadzenia przeurocze i te pieńki fajnie się komponują

Pięknie stworzyłaś te ścieżki a nasadzenia przeurocze i te pieńki fajnie się komponują