Aguś , słoneczko moje

.
Bardzo dziękuję Ci za miłe słowa , podnoszące na duchu .
Oliwki mi bardzo brakuje , Jej szczebiotu , śmiechu , wspólnego spędzania czasu , jednym słowem Jej obecności . Próbuję oswoić się z myślą , że niebawem się znów zobaczymy . Takie , niestety są przeciwności losu , wybory , do których musimy się dostosować , chociaż nie zawsze jest nam na rękę .
Gosiu , zbyt mało ją opisałaś , może masz fotkę ? Mówisz , że kwiaty ma podłużne , a owoce - nasienniki są podobne do jagód ?
Iwonko , witam Cię w moim ' Królestwie ...'

. Cieszę się , że podobają się Tobie moje hibki .
Moje hibiskusy rosną w donicach . Ketmie syryjskie ' Leopoldii , ' Sanchanyo ' , ' Red Heart ', jak i bagienna - moscheutos oraz domowe róże chińskie . Zimą są w pomieszczeniach , a latem idą na dwór .
Jedynie ketmie syryjskie , o kwiatach pustych , w kolorze ciemnego i jasnego prawie bordofioletu rosną w gruncie .
Jeżeli Twoja nie kwitnie , a ma już tyle lat , to jest wskazane wręcz odmłodzenie jej , poprzez skrócenie pędów . Gałązki spróbuj ukorzenić w ukorzeniaczu i przykryj ciemną , ściętą butelką PET .
Może ma ciasną doniczkę , a w niej pełno korzeni , które muszą pobierać składniki odżywcze tak z ziemi , jak i z powietrza , przesadzić lub wymienić górną warstwę podłoża . No i nawożenie , co wiadomo , że stymuluje wzrost , pobudza do zawiązywania pąków oraz wpływa korzystnie na kondycję całej rośliny .