Nagroda za kwitnienie - nagrodą za kwitnienie, ale kasę za zdjęcia może byś mogła zarobić
Tylko hoi mogłaby się sesja nie spodobać, bo one ponoć szalenie wrażliwe zwłaszcza jak kwitną.
Witajcie,widzę,że moja hojeczka robi karierę.
Wiktorio rzeczywiście ja też odnoszę wrażenie,że ma zbyt mało listków,ale kwitnie często,więc nie wygląda na łysą,kwiatuszki nadrabiają.
Trzynastko i Jagódko nagroda za kwitnienie mile widziana.
Anjja odkąd pamiętam to jej listki są w takim kolorze.Kilka miesięcy temu dałam szczepkę szwagierce Ewelinie i u niej ma ciemny kolor.Tak sobie pomyślałam,że jak zakończy swoje kwitnienie to ją przeniosę w ciemniejsze miejsce.Teraz stoi na zachodnim parapecie,może ma za dużo słońca.Mam tylko nadzieje,że zmiana nie odbije się niekorzystnie na jej kwitnieniu.
Skoro już rozmawiacie sobie o hojkach (nawiasem mówiąc - Twoja faktycznie przepięknie kwitnie), to chciałabym Was zapytać, jak szybko hoja rośnie? Na wiosnę dostałam od jednej z Forumowiczek ukorzenioną sadzonkę, posadziłam ją w ziemi i od tej pory (dobrych kilka miesięcy) ani drgnie! Czy to normalne?
Jagódko szwagierki to jest dopiero przedszkolaczek w porównaniu z moją,ale nowe listki puszcza.
Mroofko ja przywiozłam malutką hoje w lipcu i już mi puściła 4 nowe listki i kilka zasuszyła.Może daj swojej jakiegoś dopalacza,tylko tak po cichu bo to już zabronione.
też bym jej nie ruszała... tym bardziej że jak widać pięknie rośnie i kwitnie... to stanowisko najwyraźniej jej odpowiada
może kolor listków to kwestia użytej mieszanki? mnie podoba się taka jaka jest:)
Witajcie i dziękuję za rady.Teraz to już sama nie wiem co robić .A może wiecie co jaki czas powinnam ją przesadzać,bo odkąd ona jest u mnie,a minęły prawie trzy lata,to jej nie przesadzałam.
Renatko nie bądź nadgorliwa... Rośnie, kwitnie widać jest jej dobrze.
Hoje lubią mieć przyciasno w korzeniach i w tym roku to dałabym jej już spokój.
Na wiosnę można ją przesadzić do świeżej mieszanki i niedużo większej doniczki.
Witam z rana.U mnie właśnie zaczęło padać.Dawno nie zaglądałam,a troszkę zmienili się moi podopieczni.Na pierwszy rzut mój nowy nabytek hoja lucanosa od aledra7./Nie/dziękuję bardzo.Na razie jest w tymczasowym domku,po prostu zbrakło mi ziemi
Tu moja mała hoja carnosa,ostatnio puściła kilka listków