Ayesha pisze:Krysiu 
ta krzewiasta nn wygląda mi na anabellkę .
Oglądałaś moje dalie

,to jeszcze nie wszystkie.
Ewo dalie oglądałam i podziwiałam zostawiając wpis.
Hortensja moja NN sugerujesz,ze może być Anabelle ale ja mam Hortensję kupioną od kogos jako Anabelle.
Pedy dość wiotkie, kwiaty w kwiatostanie niezbyt ściśle ułożone i paki kwiatowe pokazują sie już na początku czerwca. Wstawiam fotki i może rozpoznasz
Hortensja wg mnie Anabelle z dnia 15-06-11
A te zdjęcie z 15-08-11. Część kwiatów zaczyna brązowieć . niektóre w pełni kwitnienia ale z tyłu widziałam jeszcze ze 2 pędy z kwiatostanem w pąkach.
Ten krzew bliżej jesieni dostaje takie jasne wybarwienie liści... może czegoś jej brak ?
Wszystkie dokarmiam jednakowo
ewamaj66 odpowiedziałam na PW
tu.ja Izo życie powoli zmusza mnie do tego aby zmienić nasadzenia na działce. Musi być więcej krzewów a ze kocham kwiaty wiec Hortensje sa jako pierwsze na liście zakupowej.
Dobrze,że masz praktyczne podejście i nie dziwię sie, że wybierasz bliższe miejsce targów.
ewamaj66 trzymam kciuki za "mądre myślenie męża " i cudownie by było spotkać się na targach. Ja nie pytam bo i tak uważa,że za dużo ściągam tego wszystkiego. Siądę w pociąg i pojadę ...
JacekP Cieszy mnie Twoje podejście do przyrody - oby nas więcej było.
Zielono zakręceni maja serce i duszę tam gdzie trzeba i to sie czuje.
Piszczenie żaby słyszę dość często bo u mnie tak jest,że część żab ma swój niby rewir lub stałe miejsce pobytu. jedna z nich za siedzibę obrała sobie miejsce które służy mi do przechowania doniczek, drobnego sprzętu itd Otwieram drzwi i czasami nie raczy mi ustąpić miejsca więc przesuwam ją wtedy popiskuje sobie ...

.
Wczoraj oglądałam łowy żaby na motyle. Krwawnica od Ciebie rośnie nad stawem i właśnie kwitnie . Zlatuje sie mnóstwo białych motyli i już żaby wyczuły - sprytnie skaczą do góry i cap... trudno, przecież muszą jeść.
korzo_m sporo sadzonek wysłałaś wiec może choć 50 % zechce żyć dalej a skoro tak wiec niech ukorzeniają się.
Monia68 Moniko każdy planuje wg własnych możliwości i czasami przykro nam,że musimy zrezygnować z czegoś co bardzo nam sie podoba.
W takim razie wpadaj do mnie aby choć przez chwile nacieszyć oczy.