Chociaż.. nie sadziłam jeszcze host z kłączy .. moze wiecie, czy mam je wysadzić już teraz ?
Do tego kilka cebulek białych szafirków i kilka zwykłych

Reniu lepiej żeby się to nie sprawdziło, dzięki za słoneczkoreniazt pisze:Gabrysiu - niestety z tą pogodą - to strach pomyśleć. To, że dziś się troche ochłodziło, to nic, ale ja się boję, co będzie dalej - podobno mają wrócić przymrozki i to takie spore.
Sobie i wszystkim jednak życzę duuuużo słoneczka.
Bogusiu nie kupiłam dzisiaj dużo tylko kosmos - bylinkę i szałwię, a wcześniej kupiłam alstromerię, funkie i parę nasion.bogusia177 pisze:Gabrysiu ,ptaszki śpiewały ,że byłaś w Auchan --Racibórz napisz i pokaż co kupiłaś :P :P
Jolu, dotarła i bardzo się cieszę. Codziennie kwitnie więcej krokusów, jutro zrobię nowe zdjęcia.jolciajci pisze:Widzę Gabrysiu że wiosna już do ciebie dotarła.
Pięknie ci kwitną krokusiki :P .Fajnie wyglądają wśród tych szyszek![]()
.
Pozdrawiam cieplutko.
Gabrysiu .. po ile i jakie funkie były w Auchan?Gabriela pisze:
Bogusiu nie kupiłam dzisiaj dużo tylko kosmos - bylinkę i szałwię, a wcześniej kupiłam alstromerię, funkie i parę nasion.
Bernadetko, ja też kupowałam kłącza w torebkach po 5 zł. Tylko że trochę źle napisałam, te funkie kupiłam w centrum ogrodniczym. Pisałam ogólnie o ostatnich zakupach. Tam zresztą też były funkie jeśli dobrze pamiętam około 3 zł. ale nie brałam bo takie już mam. A kosmos, alstromerię i nasionka są właśnie z Auchan.Miiriam pisze:Gabrysiu .. po ile i jakie funkie były w Auchan?Gabriela pisze: Bogusiu nie kupiłam dzisiaj dużo tylko kosmos - bylinkę i szałwię, a wcześniej kupiłam alstromerię, funkie i parę nasion.
ja kupowałam takie kłaczaw torebkach z iemia.. pierwszy raz .. a mój Mąż dokupil mi dzis jeszcze dwie - niebieskie. takie same, ale jak mowił, tak mu się spodobały.. że kupiłI dobrze.. Ale zabrał je wszystkie na budowę i muszę tam pojechać , zeby zrobić fotki
Pierwszy raz spotkałam się z tym kosmosem w Niemczech, nie kupowałam bo był dosyć drogi. A teraz był w Auchan więc kupiłam, choć powiem że do tanich też nie należy. Podobno pięknie pachnie czekoladą.basow@ pisze:Kosmos - bylinka?Boże ,jak ja mało wiem....![]()
![]()
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia,Gabrysiu!
Te szyszki to jako i ozdoba i wyściółka, pod spodem jest trochę kory. Po drodze na działkę leżą szyszki to je zbieram i dokładam, szkoda aby się zmarnowały.bona pisze:piękna wiosna u Ciebie gabrysiu!
czy szyszeczkami to u ciebie jest takjakby wyściółkowane podłoże(zamiast korą),czy tylko do ozdoby? bardzo mi się to podoba...