Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
Już pooglądałam tą różę. Bardzo ładna, chociaż ja wolę bardziej jaskrawe kolory 

Małgolinko, naprawdę chce Ci się to wszystko czytać? ;-) mój wątek, to w dużej mierze moje nudne ochy i achy nad różycami
uważaj, bo to zaraźliwe! ;)
a tak w ogóle, to bardzo Ci dziękuję za tyle miłych słów - te pochwały zobowiązują, żeby dbać jeszcze troskliwiej o ogród i rosliny w nim żyjące... staram się!
moje rabaty są w większości jedynie wykorowane grubą warstwą kory... włóknina jest tylko pod niektórymi z nich, niestety... tym samym, zielsko wyłazi w wielu miejscach... jeśli rozważasz, czy zastosować włókninę pod korę - obiema rękami napiszę 'TAK'. Pozdrawiam Cię serdecznie
Iwonko, witaj w ten słoneczny dzień
sama widzisz, że róże zawładnęły moim sercem... żeby jeszcze finanse pozwalały zakupić w tym roku wszystko o czym marzę, byłoby cudownie, ale muszę z rozwagą zarządzać domowym budżetem i nie zapominać o potrzebach pozostałych domowników ;)
Twoje róznorodne kolory w ogrodzie ubóstwiam, więc napiszę, że wcale nie musisz szukać tej jednej jedynej, która go zdominuje... i tak jest pięknie!
wątek różankowy - może za rok go założę ;-)
ściskam!
Julka, mów mi zaraz co to za Helga ;-)
Magda, jeśli lubisz jaskrawości, to popatrz na Heidi Klum

a tak w ogóle, to bardzo Ci dziękuję za tyle miłych słów - te pochwały zobowiązują, żeby dbać jeszcze troskliwiej o ogród i rosliny w nim żyjące... staram się!
moje rabaty są w większości jedynie wykorowane grubą warstwą kory... włóknina jest tylko pod niektórymi z nich, niestety... tym samym, zielsko wyłazi w wielu miejscach... jeśli rozważasz, czy zastosować włókninę pod korę - obiema rękami napiszę 'TAK'. Pozdrawiam Cię serdecznie

Iwonko, witaj w ten słoneczny dzień

sama widzisz, że róże zawładnęły moim sercem... żeby jeszcze finanse pozwalały zakupić w tym roku wszystko o czym marzę, byłoby cudownie, ale muszę z rozwagą zarządzać domowym budżetem i nie zapominać o potrzebach pozostałych domowników ;)
Twoje róznorodne kolory w ogrodzie ubóstwiam, więc napiszę, że wcale nie musisz szukać tej jednej jedynej, która go zdominuje... i tak jest pięknie!
wątek różankowy - może za rok go założę ;-)
ściskam!
Julka, mów mi zaraz co to za Helga ;-)
Magda, jeśli lubisz jaskrawości, to popatrz na Heidi Klum

- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Aguś naprawdę nie ma za co dziękować, ogród jest cudny i tyle a Twój wątek czyta się z prawdziwą przyjemnością
Zdradź mi proszę, jak dużą masz działkę bo na zdjęciach wygląda jakbyś miała hektary...

Zdradź mi proszę, jak dużą masz działkę bo na zdjęciach wygląda jakbyś miała hektary...
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To jest Helga
Ogolnie, jest czysto biala ale moze sie w chlodniejsze dni przebarwiac na rozowo.

dzięki raz jeszcze, Małgolinko
działkę mam średniej wielkości, 1350m.
Julka, imię do tej cudnej różycy zupełnie nie a propos ;) za to idealnie pasuje do Twojej osobowosci ;) napiszę chyba do nich, żeby rozważyli przechrzczenie chabazia na subtelnie brzmiącą Jule

Julka, imię do tej cudnej różycy zupełnie nie a propos ;) za to idealnie pasuje do Twojej osobowosci ;) napiszę chyba do nich, żeby rozważyli przechrzczenie chabazia na subtelnie brzmiącą Jule

- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Dzięki, ja mam nie całe 4000m2 ale jest dosyć dużo zabudowań, no i nie wszędzie mogę poszaleć, bo jest utwardzony teren i tam to tylko kilofem dziury kopać
, przed domem od ulicy mam jakieś 800 m ogródka , za domem troszkę , także na razie muszę to doprowadzić do porządku. Zazdroszczę Tobie( w takim pozytywnym znaczeniu ) , zmysłu doboru roślin, wszystko jest tak ładnie skomponowane ze sobą, niby przypadkowe rośliny ale razem dają niesamowity efekt.
Pamiętasz jak kiedyś kupiłam sobie brzózkę? Mój M przez nieuwagę potraktował ją kosiarką

Pamiętasz jak kiedyś kupiłam sobie brzózkę? Mój M przez nieuwagę potraktował ją kosiarką

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
pozdrawiam Małgośka
Małgolinko, gratuluję areału - ale masz powierzchnię do zaszalenia!!! trochę zazdroszczę, trochę współczuję ;)
czy brzózka potraktowana kosiarką żyje?
moja wizyta w ogrodniczym Floriall mną wstrząsnęła... Boziu, ile pięknych róż tam mają! ceny też ładne
wyszłam z ogromnymi, obsypanymi pąkami, krzakami Pilgrima (juhuuuu!), Heritage i Cherry Brandy... jestem zachwycona i podekscytowana na amen...
w sklepie przemiła obsługa... Pani jest w stanie większość róż, głównie angielek, mi sprowadzić...
obawiam się, że będę tam regularnie wpadać....
Magda, dzięki za polecenie! była też Charlotte i wiele innych moich chciejstw, ale muszę dawkować zakupy....
a tu nowe nabytki:

czy brzózka potraktowana kosiarką żyje?

moja wizyta w ogrodniczym Floriall mną wstrząsnęła... Boziu, ile pięknych róż tam mają! ceny też ładne

wyszłam z ogromnymi, obsypanymi pąkami, krzakami Pilgrima (juhuuuu!), Heritage i Cherry Brandy... jestem zachwycona i podekscytowana na amen...
w sklepie przemiła obsługa... Pani jest w stanie większość róż, głównie angielek, mi sprowadzić...
obawiam się, że będę tam regularnie wpadać....
Magda, dzięki za polecenie! była też Charlotte i wiele innych moich chciejstw, ale muszę dawkować zakupy....

a tu nowe nabytki:

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aga, no nie ale cuda. Gratuluję zakupu. Napiszę PW. 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Majeczko, cuda, mówię Ci - cuda 
Małgosiu, bardzo , bardzo się cieszę
11:00 

Małgosiu, bardzo , bardzo się cieszę

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aguniu cudowne odmiany róż kupiłaś.
Widziałam w jakimś czasopiśmie Haritage już taką rozrośniętą, wyglądała zjawiskowo, nadawała romantyczności ogrodowi.
Niech Ci zdrowo rosną.

Widziałam w jakimś czasopiśmie Haritage już taką rozrośniętą, wyglądała zjawiskowo, nadawała romantyczności ogrodowi.
Niech Ci zdrowo rosną.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Szkoda, że mnie tam nie będzie 

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
A ja jeszcze poproszę o zdjęcia po posadzeniu. Zawsze wymyślisz jakąś taką fajna kompozycję! 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

Zakupy widać udane

Cherry Brandy piękna