Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.

Post »

IGA .........Ty to chyba chodząca glebogryzarka.....wokół domu zagospodarowane ...wypieszczone...nie ma gdzie rączek w glebę włożyć to sobie następne areały do przekopania i obrobienia ;:63 ;:63 funduje......super...będziemy miały co nowego podziwiać i odgapiać...
IGA...do zimy to myślę, że jeszcze się zazieleni na POD....
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iguś. Podziwiam za odwagę, ale działka nie jest zła, choć faktycznie brakuje drzew. Jeżeli jeszcze to jest blisko domu, a w dodatku pod działkę można podjechać samochodem, to już jest cudownie. Wiem z autopsji jak ciężko i jakie są problemy, gdy tak jak u mnie od działki do bramy jest około 200 m i dróżki komunikacyjne są tak wąskie, że można tylko dowozić taczką, wózkiem czy tp. Z Twoją determinacją i przy pomocy męża uporacie się szybko z najgorszym. Dopieszczać możecie później. Najważniejsze - skopać, wytyczyć rabaty, a później to już tylko same przyjemności. Życzę samych przyjemności na nowym miejscu. :D
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Świetnie wygląda ta nowa działeczka i sporo pracy już za Wami ;:63 Cienia faktycznie brak, ale jestem pewna że coś wykombinujesz dla żurawek i innych :uszy
Teraz doba dla Ciebie jest stanowczo za krótka ! Trzymam kciukasy !
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Iguś, dziękuję za odwiedziny ;:196
Dwa tygodnie to rzeczywiście zdecydowanie za mało :lol: Chociaż na resztę życia wybierałabym raczej byłe kolonie :lol: :wink:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30

Post »

Igo, działka super i można tam wiele zdziałać ;:63 . Zazdroszczę tempa pracy - u mnie by się takie przydało ;:224 Gratuluję przestrzeni, pomysłów i zapału ;:108 ;:65
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
lidka1102
200p
200p
Od: 22 mar 2009, o 16:08

Post »

Igo cudowny ogród! Żurawkowy zawrót głowy robi niesamowite wrażenie! Tyle kolorów! Ja również choruję na żurawkomanię:)Zachwycają mnie wszystkie!!
Proszę napisz jak dokonać zakupu sadzonek? (wiem, że jest oddzielny wątek, ale chyba nie mam do niego dostępu;/)
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Iguś ,działka nie jest taka zapuszczona a z Twoimi umiejętnościami wkrótce stanie się najpiękniejszą działką w okolicy :lol: a daleko jest od Waszego domu :?: bo jakoś się nie doczytałam.a jeśli chodzi o odchwaszczanie to zorganizuj zjazd forumków ,działkę podziel na rewiry i niech każdy swoją działkę wypieli :;230 Ja mogę mieć podwójny rewir ,bo bardzo lubię pielić :;230 :;230 a tak na poważnie to na pewno szybko się uporasz z chwaściorami i na wiosnę będzie pełen wypas jak na przydomowym ogródku :lol:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iguniu na tej nowej działce spodziewałam się zobaczyć jakichś traw i pokrzyw, skoro ociągałaś się z wstawieniem zdjęć, a tam już jest ładnie.
Znając Twoją pracowitość i zdolności ogrodnicze, zrobisz z niej cacko, czego Ci serdecznie życzę, choć Trochę mi Cię jednak żal, że tak się zapracowujesz. ;:108
Ja bym nie poradziła.
Rozumiem, że to było konieczne dla Twoich roślinek.
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Iguś, czytam z radością o powiększeniu areału do realizacji Twoich wizji! No wreszcie! :D Szkoda, że nie w bezpośrednim sąsiedztwie dotychczasowego ogrodu...wiem, że się nie dało...
A nowa działka chyba da Ci prawdziwą "szkolę życia", ogrodniczego życia :wink: Zebyś wiedziała, z czym inni się muszą zmagać :wink: Bo na Twojej wymuskanej działce przydomowej to chwasty penie nawet nie śmią wykiełkować, bo wiedzą, że to bez sensu :wink:
Bardzo się cieszę, realizuj się! :tan
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Iga, ciesze się, że wreszcie masz więcej przestrzeni. :wit
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Chwilę mnie nie było ,a ty już pracujesz nad drugą działeczką .Trzeba było od razu z 10 hektarów kupić ,żeby na dłużej starczyło :;230 .Będę czekał na efekty twojej pracy,które już są widoczne
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Gratuluję działeczki widać że sporo pracy już w nią włożyłaś wyobrażam sobie jaki będzie efekt końcowy w twoich rękach to będzie znowu cudo :)

Iguś mam pytanie, coś zżera mi korzenie zurawek to coś to maleńkie pędraki około 0,5 do 1 cm białe...Pało mi już troszkę ale ratuję co się da :( jestem załamana czym to zwalczyć może wiesz?
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Celinko, małe białe pędraki to opuchlaki, zerują także na rododendronach, jedyny ratunek, to natychmiast sadzonkować to co zostało z żurawki. Zwalcza się to to nicieniami, ja na razie nie mam opuchlaków, ale już się boję jak do mnie zawędrują. Nikt nie jest bezpieczny, bo to może być wszędzie. :twisted:

Kochani, jestem totalnie zarobiona, kto powiedział, że działa to rekreacja...
Odpisze jak wstanę.... ;:19
x-d-a

Post »

Igo, no, właśnie - kto powiedział, że działka to rekreacja? Moim zdaniem to ciężka praca i to praca na cały etat ;:108 Ale niektórzy kochają swoją pracę ;:224
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Dalu, tak licząc mam 4 etaty - nic dziwnego,ze na nic innego nie mam czasu.
:lol:

Kochani , dzięki za wasze kibicowanie, podsumowując te dwa tygodnie, sporo zrobione, ale najwięcej zasług Piotrusia. Hydrofor już pracuje, drzwi zewnętrzne obsadzone, futryna do WC też, Wstępnie woda i kanaliza rozprowadzona ;:224
To te moje pielenia to Pikuś,"Pan Pikuś: :roll:

Na działce jest mnóstwo różnych krawężników, jakoś trzeba je zagospodarować, od wczoraj powstaje mały skalniak. Część pójdzie jako obwódka przed działką pod iglaki, wkopane, by móc kosić trawę.
Nie wiem czy nie zrobię jeszcze jednego, cienistego w okolicy rozmontowanej pompy, nie mogę patrzeć na te trony betonu. Na razie ratuję te niewielki ilości kwiatów które rosły, przydadzą się na wiosną do różnych nasadzeń. Jeden rodzaj host i floksy.

Kilka kapryśnic które rosną w donicach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”