Witam w ogrodzie Ali

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ala58
100p
100p
Od: 7 sie 2011, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie Ali

Post »

Witam :wit
słoneczko świeci,ciepełko jest więc można odpoczywać.Dzisiaj mam zamiar nic nie robić ;:138 odpoczywam ,przed jutrzejszą pracą ogrodową.

Renatko mnie również podobają się trawy w żwirku,tylko jakoś nie bardzo mogę trafić na takie ,które się mi marzyły.Widziałam kiedyś w Chicago ,ale u nas chyba są nie osiągalne.

Hagaart też mi szkoda było ich obcinać,ale naprawdę wyglądały brzydko.Nic tylko pasowało by wyciąć i posadzić nowe,ale to chyba nie realne.Dlatego przycięłam co najbrzydsze i suche a pomiędzy dosadzę coś nowego.Między tymi drzewami były jeszcze 2 rododendrony i azalia,których w ogóle nie było widać.Teraz będą miały okazję się zaprezentować.Myślę też o podświetleniu kilky drzewek,teraz będzie chyba fajny efekt.No i jeszcze trzeba będzie mur pomalować,bo stał się widoczny :D

idę w odwiedziny do innych ogródków,może coś podpatrzę ?? ;:108
pozdrawiam świątecznie,zaglądnę póżniej ,Ala
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

witaj Alu
pieknie u Ciebie,pozazdroscic duzego terenu do aranzacji,pozdrawiam
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przynajmniej coś się zmienia i ja osobiście bardzo lubię coś "przestawiać".Pozdrawiam.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Część japońska wyszła super!

Kawał dobrej roboty zrobiłaś ;:63
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Witam serdecznie. Dałam fotke klonika w moim wątku. Możesz zobaczyć jak ładnie wygląda po kilku latach ;:108
Awatar użytkownika
Ala58
100p
100p

Post »

Witam po przerwie.Miałam gości i zero czasu na kompa ;:14

Grażynko trochę jest terenu,ale chętnie jeszcze bym go powiększyła.Może kiedyś............

Hagaart oj lubię zmieniać,bardzo,ale to zaraz wywołuje wielki sprzeciw mojego M,niestety ;:223

Dawid,wyszła ale część przed mostkiem,a za nim nie mam pojęcia co zrobić.Zostały przycięte drzewa i coś nie mogę ruszyć dalej,właśnie dzisiaj zaczęłam oglądać japońskie zakątki,może coś mi się "rzuci"w oko :D

Bogusiu widziałam,ale to jeszcze musi duuuuuuuuużo czasu upłynąć ,żeby ten klonik tak wyglądał :D

Wczoraj byłam we Wrocławiu i oczywiście szukałam coś do ogrodu.Kupiłam 2 żurawki i hortensję.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obecny wygląd tej hortensji,bardzo odbiega od zdjęcia z etykiety,ale kosztowała 5 zł,więc zaryzykowałam

Obrazek

Idę jeszcze zrobić zdjęcie krzewu który mi zakwitł,a o którym nic nie wiem.Może pomożecie mi go zidentyfikować.Muszę go przesadzić,bo strasznie się rozrósł i nie długo opanuje cały skalnik.
na razie,pozdrawiam Ala
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

Alu , ale uważaj na żurawki, bo wpadniesz w nałóg jak większość z nas, a ten nałóg jest jednym z najgorszych :;230
a hortensja dojdzie do siebie, ja też bardzo dużo kupuje roślin, ktore są już przeznaczone na śmietnik i większość z nich pod troskliwą opieką dochodzi do siebie i co najważniejsze odpłaca się pięknym rośnięciem :D one chyba w ten sposób dziękują za ratunek :D
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
Ala58
100p
100p

Post »

Aniu to chyba prawda z tym odwdzięczaniem się roślin.Znajoma zawsze takie kupuje i potem ma takie okazy ,że tylko zazdrościć ;:63 a co do żurawek,to już chyba wsiąkłam na całego :D znalazłam stronkę z nimi i jak zobaczyłam ile ich jest,tzn,odmian w tym sklepie to mnie zamurowało.Jest tam 42 :D

Wczoraj słabo chodził mi internet,więc nie mogłam wkleić zdjęcia tego krzewu,który opanował mi skalnik.Próbowałam go przyciąć,ale w miejscu cięcia wyrastają kolejne odnogi i to 3-4.Jego korzenie są jak perz ;:223 .Szkoda mi go całkiem wyrwać,ale jak nie będzie wyjścia to trudno ;:29

Obrazek

Obrazek

Na skalniku rosły mi też kwiatki podobne do krwawnika,ale to chyba nie to,a to po nich pozostało.To chyba będą nasiona.ale co z nimi zrobić,same się wysieją?

Obrazek

Zrobiło się kolorowo,dzięki astrom

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przekwitają hortensje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale są też takie,które zaczynają kwitnienie :D

Obrazek

Obrazek

Na koniec ostróżka,która miała być fioletowa

Obrazek

a jest taka :shock:

Obrazek

No cóż etykietki,etykietkami a chwila prawdy po zakwitnięciu :wink:
pozdrawiam Ala
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę, że astry już kwitną. Ja też w tym roku mam jedną rabatkę całą w astrach, ale nie wiem czy już zaczęły kwitnąć, muszę M zapytać, ale już wiem co mi powie........................................"a coś tam kwitnie, ale co to sama zobaczysz jak wrócisz" :;230 a ja chcę zobaczyć kolory i czy są niskie, czy wysokie, czy pełne?............ ot takie wścibskie i ciekawe babsko ze mnie :;230
Dzisiaj jest strasznie gorąco i ten basenik to by mnie ochłodził ciutkę :;230
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Boguniu to nakaż M aby obzdjęciował ogródek :D
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie zrobi fotek,bo aparat zabrałam ze sobą :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam, widziałam i sie rozchorowałam ;:223
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ojej czemu?
Awatar użytkownika
Ala58
100p
100p

Post »

Aniu fajne,fajne i............ tanie :shock: ja znalazłam sklep żurawka i tam jest dużo ,ale ceny też 2-3 razy większe.No chyba ,że sadzonki duże?

Bogusiu to dawaj na basen ;:138 oj dzisiaj siedziałam w nim chyba z 5 razy :D też pomyślałam o zdjęciach ale skoro nie ma aparatu.Szkoda.

Dziewczyny pomóżcie mi z tym krzewem ;:223
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”