Witam nieśmiało

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
becia2
500p
500p
Od: 31 lip 2010, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam nieśmiało

Post »

witam!
mój M też ogląda te horrory na Polsacie :wink:

jestem tu pierwszy raz i chciałam Ci pogratulować pracy i samozaparcia!
efekt cudowny, to nie ten sam ogród!

najbardziej podziwiałam pierisy, cudnie wyglądają:)
pozdrawiam :wit
Will
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 4 sie 2011, o 15:38

Post »

Jeny, gratuluję tak pięknego ogrodu :D Cudne rośliny, te wszystkie kolory- aż miło oko zawiesić, a Twój pieris to cudo :)
Czy perukowiec ma kolce? Roślinka też ładnie się prezentuje :wink: A jak z Twoją wierzbą, nie masz z nią żadnych problemów, nie choruje? Jak ją zimujesz? Kupiliśmy jedną sztukę w tym miesiącu i nie mamy o niej za dużo informacji :)
I co takiego robisz z pięciornikami? Mam jeden krzak, ale tak pięknie nie kwitnie :oops:
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

Witam will perukowiec nie ma kolców, ma za to piękne peruczki, na pierwszym zdjęciu tym z lipca jest już po kwitnięciu, ale jak dobrze poszukasz na forum to znajdziesz perukowce w całej okazałości, u niektórych dziewczyn są piękne okazy, mój jest jeszcze malutki. A hakuro tak mi urosło przez rok, kupiłam malenką kuleczkę w tamtym roku gdzieś w lipcu i do jesieni podcinałam ze trzy razy aby sie zagęściła, w marcu tego roku też bardzo mocno przycięłam i do teraz cięłam ja już ze trzy razy, bo chcę żeby była bardzo gęstym drzewkiem, bo mam zamiar posadzic pod nią hosty i ona musi dawać cien :D
Ogólnie to uwielbiam krzaczki przebarwiajace się jesienią kiedy to już nie ma moich kwiatuszków, taka feria barw jesiennych :D i skupuje roślinki własnie zmieniające kolory a potem ochuje i achuje w ogrodzie :;230
Odnośnie pięciorników to jak już wcześniej pisałam azofoska i nawóz do iglaków im się dostaje i też tnę niemiłosiernie w kulki, nawet jak mają kwiatki, zamykam oczy i robię ciach
o jesu jak sie rozpisałam :lol:
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hmmm.......jak tak dalej pójdzie to mi miejsca nie starczy na mojej liście chciejciestwa... :;230 :;230 najpierw zobaczyłam magnolię, teraz te piękne pieriski no i pięciorniki no i berberysy.....no i bęc oczy mi się zrobiły takie :shock: a potem ;:152 na to wszystko.......oj źle już ze mną :;230 :;230
ale stwierdziłam, że z tego wszystkiego marzy mi się tylko magnolia no i pieriski.......zaś reszta........później! :;230
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Milusińskie się robi to Twoje " Moje oczko w głowie" Aleś pocisnęła kobieto.
Odnośnie tych wściekłych mrówek - używam wywaru z papierosów - 1 papieros+ 1 szklanka wody, trochę postoi i bęc na mróweczki. Te moje jakieś szczwane bestie się robią i przenoszą się w inne miejsce, albo ich tyle mam. Ale to nic poradzę sobie z nimi.
Ach odnośnie rady (u Shirall) co do kłódeczki na wieczór to mój M i tak zadowolony, bo do woli może tv oglądać :;230, bo ja etat w ogródku i przed ;:27
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Dzięuje imwsz i witaj jednocześnie :D spróbuje tego wywaru, bo ja też niestety ;:209
Shirall ja mam to samo .... chcę i to, i to a najlepiej już duże i kwitnące :P
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Różyczka kwitnie niesamowicie.Czy to jest może taka zwykła miniaturowa ,którą można trzymać też w domu?Podobno umieją przezimować i sama też bym sobie spróbowała.
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Hagaart tak to jest zwykła różyczka made in Biedronka :P , mam dwie takie żółtą i różową, nie wiem czy przezimują bo wsadziłam je w tym roku, zobaczymy
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu nie chcę Cię rozczarować, ale wydaje mi się ze ten pączek na magnolii zwiastuje przyszłoroczne kwitnienie. Mam takich sporo na "Fragrant cloud" a ona na 100% teraz nie zakwitnie tylko zawiązała pąki na przyszły rok.
Mam jednak nadzieję że się mylę i u Ciebie będzie niespodzianka jeszcze w tym roku :wink:
Czy perukowca prowadzisz na pniu? Mam podobna sadzoneczkę (chyba jeszcze mniejszą), nie miała w tym roku peruczek i na razie rośnie na jednym pędzie, chciałabym go dalej tak poprowadzić, ale wiem czy mi się uda.
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Aancyk, ale to nie ważne , że dopiero w przyszłym roku, najważniejsze, żeby zakwitła, nawet w przyszłym, a perukowca prowadzę właśnie na pniu, miał w tym roku parę peruczek z czego byłam strasznie zadowolona, po przekwitnięciu, sekator w ruch....
Dzisiaj przyszła w końcu do mnie moja paczka hostowo-żurawkowa
Obrazek
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

no, no, no zakupy kuszące - moje ulubione roślinki. Ciekawa jestem ich nasadzeń?
A co do koleusków to nie mam doświadczenia , bo jeszcze ich nie miałam. Ale właśnie wyczytałam ,że łatwo się przechowują i dobrze robi się z nich sadzonki.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu piękne zakupy :D Czy możesz zdradzić imionka żurawek jakie kupiłaś, bo kilka z nich wpadło mi w oko 8-) :lol:
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Dayglow Pink
Mahogany
Sparkling Burgundy
Regina
Midnight rose
Can can
Palace Purple
Southern Comfort
Agnes zamieściłabym tu linka do alegro, ale chyba nie mogę więc znajdż sobie użytkownika Grzegorz byliny ja u niego kupowałm i ceny są niskie średnio ok. 5 zł za sztukę
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ojej ale paczuszka i jakie ładne.....o nie ja już zakupy zrobiłam i czekam na kwiatki, bo inaczej i to naprawdę mnie mama zabije mimo, że działka jest moja to balkon należy do niej a na razie tam kwiaty są przechowane dopóki nie pójdę na działkę..........a szczególnie, że teraz muszę jej wysiać werbenę, a szukam tej pospolitej.........no i mam maleńkiego klonika pokojowego, który czeka na przesadzenie.....i to właśnie na balkonie! :;230 :;230
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Nio i posadziłam
Najpierw zdjęcia kawałka rabatki która nie podobała mi się w ogóle była taka mdła i bezsensowna

Obrazek

a tak wygląda po obsadzeniu, teraz tylko czekać aż towarzystwo się rozrośnie

Obrazek Obrazek

no i jeszcze muszę kupić korę
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”