Aga - do Laluni wstawam,wstawam. Ma biedulka apetyt dzisiaj jakby mniejszy.Pewnie p/bólowe trochę mniej działają i boli sierotę.
Ale już idzie ku lepszemu,jeszcze 4 dni i powinno być zagojone . A ten Twój hibiskus i tak cudowny.
Ninko - do wyjazdu jeszcze 2 dni, dylemat komu oddać konewkę na tapecie gloksynią nie martw się, odobrazi się w końcu (tak jak moja)
Krysiu - cieszę się niezmiernie, że wszystko zmierza ku dobremu proszę wygłaskać futrzaka ode mnie
odnalazłam dziś zdjęcia hibiskusa, którego zakupiłam rok temu na FO a mi nie kwitł i zapomniałam koloru - otóż pomarańczowy ma być no to ciekawe, bo jak widać pomarańczowego okazuje się, że mam, a miał być tylko żółty... ale co ja wybredzać będę - z radości nad kwiatami i tak i tak
-----------------------------------------------------------------------------------
Dzisiaj dzięki pośrednictwu Anjji ( ) dotarła do mnie paczuszka od Krysi (krysp50) z aeonium, na które się napaliłam no i były jeszcze gratisiki których oczywiście nie posiadałam więc moja kolekcja zielonych rośnie teraz muszę tylko o tym co dostałam i to szybko, bo wyjazd za rogiem
Wiktorio - nie nie nie, już dostałam identyfikację od Krysi:
od lewej: niecierpek, kalanchoe, aeonium i smużyna
dziś muszę do ogrodniczego po ziemię bo mój M zużył mi całe 20L na rozsadzanie swojej bazylii
Aniu - witaj znów u mnie no ziemią uwaliłam całe biuro tak były wytarmoszone, ale już posprzątane i roślinki czekają aby pojechać do domku na zameldowanie
Piękną paczuszkę , Agnieszko , dostałaś. Ta smużyna to ciekawa roślinka , może uda Ci się pokazać jeszcze przed wyjazdem w doniczkach.
Szybko musisz obrócić bo moje całkiem zdziczeją i nie będzie co ciachać
a ja wlasnie sobie wygoooglałam bo nie wiedziałam jak wygląda Aeonium no i muszę przyznać ze mi tez się bardzo podoba ta roslinka , ciekawie mozna ja prowadzic.Dopisze ja na moja liste chciejstw