Moje doniczkowe - tulipanka

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wiolus ale wiosny jeszcze nie ma... oficjalnie mamy jeszcze zimę więc możesz jeszcze kupować :wink:
Dziś wysłałam dla Ciebie roślinki :wink:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Justynko właśnie dlatego skusiłam się na tego gruboszka. Cena może nie jest z najniższej półki, ale też nie jest wygórowana :wink:

Aniu mój ogród wymaga jeszcze sporych nakładów finansowych, więc muszę z czegoś zrezygnować, aby pokupować trochę ogrodowych.
Ale to wcale nie oznacza, że nie będę miała nowych roślinek do pokazania! Pomyślcie - już niedługo Dzień Kobiet, potem w kwietniu mam urodziny. Jaka wcześniej zadeklarowałam - ja kupować nie będę, ale prezentami nie pogardzę :lol:

Z drugiej strony gdy się dłużej zastanowię to na urodziny chyba wolała bym wizytę w dobrze zaopatrzonej szkółce z pełnym portfelem męża.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Wiolu, zawsze do dobry czas, by dopieścić starszych zielonych domowników. :D A pieniążki jakoś każdemu ograniczają pole działania. Czekam na piękne wrażenia w Twoim ogrodzie. A coś nowego przybędzie też na pewno od forumowiczek :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Nivak
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 12 lis 2007, o 15:41
Kontakt:

Post »

tulipanka pisze: Obrazek
Spodobały mi się listki tego roślinka i poszukałam czegoś na jego temat. To jest paproć?! :shock: Niesamowite! Bardzo mi się podoba :) Tylko, że posiadana przeze mnie obecnie paprotka jest jak pół albo nawet ćwierć paprotki, więc może lepiej nie? :?
tulipanka pisze: Obrazek
Chyba zauważam u siebie objawy zachorowania na tego roślinka :) Ale w sklepie koło mnie są tylko jakieś takie zmarnowane i z uszkodzonymi listkami :? Strach kupować, zwłaszcza, że umiejętności zbyt wielkich nie mam ;)
=^_^=
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak to jest paproć. I na dodatek nie zbyt kłopotliwa w uprawie. Na pewno łatwiejsza od nephrolepis. Przynajmniej w moim przypadku :P
Alokazja to trochę większy uparciuch. Zauważyłam, że im więcej chodzę koło niej tym gorzej rośnie. :wink:
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19

Post »

Moja alokazja właśnie padła :(
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Spokojnie... nasza też ;) ale zimą to norma - jeśli nie zalałaś/zasuszyłaś bulwy, to odbije :D
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Wiolu prześliczny jest ten gruboszek :P wiosna jeszcze przed nami więc jeszcze się na coś skusisz :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo ładne nowe roślinki :D Grubosz "pasiatek" niezwykły!
Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie wierzę ,że kończysz z zakupami roślinkowymi ;:109 To mało prawdopodobne... Ja też wciąż sobie obiecuję ,że już nic nie kupię , nie wysępię i nie wymienię , a potem...przychodzę do domu z kolejną roślinką. :D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Podczas przesadzania mojego nowego gruboszka odłamało mi się kilka listków. Posadziłam je w ziemię. Jak myślicie - będzie coś z tego ?
Obrazek
Awatar użytkownika
Nivak
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 12 lis 2007, o 15:41
Kontakt:

Post »

Na alokazję się pewnie w końcu skuszę ;)

Ale ten grubosz jest niesamowity :shock: Kiedy pierwszy raz go zobaczyłam, myślałam, że jest sztuczny, bo takie zestawienie kolorów wydało mi się nieprawdziwe ;) Nadal kojarzy mi się z landrynkami :lol: Ale super wygląda :D
=^_^=
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19

Post »

Musi coś być z tych listków, bo chętnych na gruboszka jest chyba wielu :D :oops:
Awatar użytkownika
MamaOli
50p
50p
Od: 4 gru 2007, o 21:30

Post »

tulipanka pisze:Podczas przesadzania mojego nowego gruboszka odłamało mi się kilka listków. Posadziłam je w ziemię. Jak myślicie - będzie coś z tego ?
Obrazek
Powinien urosnąć, ale niestety będzie cały zielony. :( Z listka nie wyhodujesz kolorowego, tylko z sadzonki wierzchołkowej.

Zmniejszyłem zdjęcie do miniaturki. Przemo
Pozdrawiam, Marta.

moje roślinki
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

MamaOli pisze:
tulipanka pisze:Podczas przesadzania mojego nowego gruboszka odłamało mi się kilka listków. Posadziłam je w ziemię. Jak myślicie - będzie coś z tego ?
Obrazek
Powinien urosnąć, ale niestety będzie cały zielony. :( Z listka nie wyhodujesz kolorowego, tylko z sadzonki wierzchołkowej.
Martusiu to mnie załamałaś...

Zmniejszyłem zdjęcie do miniaturki. Przemo
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Trochę szkoda. Ale na zielonego może też ktoś się znajdzie chętny. Z sadzonek wierzchołkowych też spróbuję, ale jeszcze nie teraz, niech troszkę podrośnie ... :D
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”