Chyba sie pochorowałam na jeżówkę....

Czy clematic Summer snow, to ten o którym mi opowiadałaś (rosnący na rabatce przed bzami?)
Majeczko, nieedulkot pisze:
Danuta aż tak wiekowa to chyba nie jesteś żebyś nie mogła doczekać się kilkunastoletnich okazów. Dobra róża urośnie do swoich maksymalnych rozmiarów w kilka lat tylko trzeba ją zmuszać do wypuszczania nowych kilku pędów co roku bo jeden badylek nic nie daje.
Nie pamiętam tego zdjęcia i podpisu ale pewnie chodziło mi o jego możliwości przyrostu na wysokość bo doszedł już dawno na dach i na szerokość w korzeniach bo wybija od korzeni kilkanaście metrów od głównego korzenia i powiem szczerze że staje się chwastem bo co jeden pęd wyrwę to wypuszcza na jego miejsce dwa.![]()
Maju, Twoja lista faktycznie jest obszerna. Wiele z nich nie znam. Będę miała co śledzić na wiosnę."edulkot
Majeczko lista jest tak długa że lepiej sobie jej nie będę przypominała bo ogarnia mnie przerażenie jak ja to wszystko posadzę.A co takiego Colette przewiniła że idzie do przesadzenia.
![]()
Wiem, wiem, zamawiałam w tamtym rokuedulkot pisze:Aniu to zamawiaj, sadzonki na prawdę wielgaśne, są większe od niejednej żurawki jaka rośnie u mnie.