Ogród Joli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli

Post »

Grażynko nie mam pojęcia dlaczego zasychają pąki, zapytaj o to w szkółce może będą wiedzieli. Ta moja czerwona jest pachnąca -pachnie piwoniami . Nowe roślinki zawsze się gdzieś upchnie, ja czekam na przesyłkę jeżówkową od Igi.
jaclaw
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękne zdjęcia z wakacji :)
datury są po prostu cudowne :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, ja także uwielbiam Bieszczady. Chyba wybierzemy sie tam we wrześniu, kiedy sa jeszcze piękniejsze, bo kolory jesieni nadają im bajkowego klimatu.
Twój biały agapant faktycznie się nie wysilił, cała para poszła w liście. Ja myślę, że nie trzeba go traktować azofoską tylko polifoską albo nawozem do kwitnących, no ale to już w przyszłym roku, bo teraz to on już nic nie wykombinuje.
Pozdrowienia dla ciebie i koniecznie dla Zbyszka :wit
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu ja też uważam że w Bieszczady tylko we wrześniu bo i góry piękniejsze i mało ludzi a teraz jest tam ogromny tłok.
Agapanta w przyszłym roku pewnie potraktuję nawozem do datur zobaczymy jak to na niego wpłynie
Pozdrowienia przekażę aby Zbyszek zjawi się w domu.
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Jolu :wit , sprytna jesteś kobitka, że zorganizowalaś tak szybki wypad w Bieszczady i jeszcze wdrapałaś się na szczyty.Zdjęcia z tych gór przypomonają mi studenckie czasy, kiedy co roku jeżdziliśmy na rajdy, a na zalewie solińskim mieliśmy wywrotkę na żaglówce :evil: i nie mialam zadyszki w drodze pod górę.To były piękne czasy.Ale góry się nie zmieniają i ciągle są piękne.Zazdroszczę ci tej eskapady, bo my mamy ciągle pilniejsze rzeczy i... co zrobić z kotami.
Gratuluję też 1000-cznej odpowiedzi w twoim wątku.
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

I mam nadzieję, że naprawdę pomimo dalekich spacerów wypoczęłaś:)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Piękne daturki ;:63 moje coś dopadło, pryskane, ale liście żołkną i opadają :( Mimo to obsypane kwiatami. Wkopię za rok.
U mnie też pąki na magnoliach, niechby sie ociepliło będą miały szansę rozkwitnąć :roll:
A na koniec dodam, że u mnie agapanty takoż po jednym kwiatku, to zbieżności same nam się przytrafiły :lol:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Jolu , nie mam doświadczenia z daturą , ale ta od Ciebie nieżle rośnie. Ma jak na razie jeden kwiat. Parę liści też zżółkło , ale teraz już Ok.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Jolu Czy twoich datur nic nie gryzie? bo moje mają liście dosłownie ażurowe...nie wiem co je zjada bo nic nie wypatrzyłam.
Na czym siedzi motylek?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MonaeS-Aniu góry się nie zmieniają ale turyści i owszem. Jak się uda to może jeszcze we wrześniu pojedziemy jeszcze raz.Z żywymi zwierzętami jest rzeczywiście problem. My też nie możemy pojechać wszyscy razem bo co z psem.
ulakonie- Ulka ja zdecydowanie lepiej wypoczywam na włóczędze niż leżąc plackiem i dla tego góry a nie morze.
pamelka- Jolu datury tak mają że jak zaczynają kwitnąć to zrzucają część liści żeby się nie wysilać czasami pomaga częstsze podlewanie nawozem. U moich też żółkną liście i nawet przez lupę obserwowałam czy to nie przędziorek ale jest czysto.
tade k- Tadziu bardzo się cieszę że jesteś zadowolony z daturki warto ją mieć chociażby dla niesamowitego zapachu.
MalinaG- Alu moje też coś podgryza , wszystkie liście wierzchołkowe są ażurowe ale oglądam je o różnych porach dnia i nocy i nic nie mogę wyśledzić a co ciekawe wszystkie rosną obok siebie ale jedna jest nie tknięta i nie wiem czy ich pryskać czy nie dobrze że to coś nie zjada pąków. Motylek siedzi na heliotropie ,bardzo mi się udały w tym roku chociaż wykiełkowały tylko cztery sztuki ale bardzo są rozrośnięte ,pięknie kwitną a zapach cudowny.

To jeszcze zdobycze z wycieczki. Mamy zwyczaj zwozić kamole jak wielu forumowiczów. Te leżały w Polańczyku na plaży nad zal.Solińskim.

Obrazek

Dla niektórych roślinek im trudniejsze warunki tym lepiej im służą.

Obrazek

Pojawiły się pierwsze maślaki na trawniku

Obrazek

Żurawki od tyłu

Obrazek

W miejscu gdzie palimy ognisko wyrósł pomidor, w niedzielę w czasie palenia ogniska trochę go podsmażyło ale rośnie dalej

Obrazek

I szałwia z sadzonek od MonaeS- Ani

Obrazek
x-U-ie
---

Post »

Jolu a mogę Cię jutro odwiedzić?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jolu, chciałam sie przywitać po powrocie ;:196
Świetne zdjęcia z wycieczki!! Wstyd się przyznać, ale nigdy nie byłam w Bieszczadach...
Napisałaś: "mam taką hortensję"- nie wiesz, co to za odmiana? Piękna!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-U-ie
---

Post »

A ja się pochwalę, a co!
Byłam, widziałam, pięknie zaprojektowałaś swój ogród. Marzy mi się pewien trawniczek.............
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Jolka :wit gdzie kupiłaś wiąz, do jakiej wielkości dorasta korona :?: Trzeba ją podcinać :?:
Rabata żurawkowa śliczna, mam nadzieję że zobaczę ją kiedyś na żywo :P
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu cudne kamorki przytargałaś z wczasów :D Fajne wspomnienia, jak spojrzy się na taką pamiątkę leżącą na rabacie :D
Masz maślaczki na trawniku :shock: :?: u mnie tylko pieczarki, ale w tym roku zdecydowanie mniej niż zawsze :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”