Ja jednak będę obstawać przy tym, że to nie angielka tylko jakaś niemiecka dama. Zrób jej dobre zdjęcia z ujęciem załości krzewu, kwiatów, ale od pąka do przekwitającego, liście . Daj dokładny jej opis. Może ktoś ją rozpozna.

Lemko, dzięki za info. W związku z tym, ze przemarza to ją wykopię na zimę. Będę miała lepsze dojscia do innych nasadzeń. Tu gdzie ja kupuję cena tylko 5 zł. za kwitnącą w doniczce. Ciekawa jestem czy inne gatunki szałwi też przemarzają.lemka77 pisze:Moje szałwie omączone dwa lata pod rzad wymarzały wiec traktuję ją jako wybitnie jednoroczną.
W tym roku nie kupiłam bo jakaś astronomiczna cena była w ogrodniczym. Wolałam kupić różę na pniu
Kod: Zaznacz cały
Mam szałwie lekarską, trójbarwną i omszoną - te nie wymarzają. Chociaż jedna trójbarwna mi padła ale to na wiosnę, może było za mokro?
AniuDs swego czasu ta róża mnie zauroczyła. Rokoko to zdrowa, parkowa róża. Gdyby jeszcze kwitła tylkoma kwiatami co u hodowcy to ja bym od niej oczu nie odrywała. Piękny suptelny kolor.Rokoko jakoś u Ciebie szczególnie mi wpada w oko, fajne ma te płatki
Aga, polecam z całego serca obie rózyczki. Tylko nastaw się, że w pierwszym roku możesz nie być bardzo zadowolona. Dla lepszego efektu posadz po dwie. Lepiej to wygląda.Majeczko, co jedna różyca to piękniejsza... wyobrażam sobie jak cudnie zdobią rabaty... w ogóle, zobaczyć Twój ogród na żywo - to musi być raj dla oczu i duszy...
chodzi za mną ta Queen of Sweden, już nie wspominając o Golden Celebration... niedługo moja lista zrobi się niebezpiecznie długa, a nie mam aż tyle miejsca na nowe róże.
Magg miło, że zajrzałaś do mnie. Zapraszam ponownie do oglądanie moich różyczek, które naprawdę cieszą oczy.Witaj Majko, spaceruję po Twoim ogrodzie i ogarnia mnie zachwyt. Jaka piękna kolekcja róż...
Justynko, miło mi Cię gościć w moim ogródeczku. Róże, róże ach bez nich ogród nie byłby ogrodem moich marzeń.Majko, pięknie Ci kwitną róże i w ogóle cały ogród prezentuje się wspaniale. Ale widzę, że i u Ciebie deszczowo