Ogród Joli
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Joli
Jolu wspaniała kolekcja jeżówek....a ta pomarańczowa niesamowita, cudeńko po prostu....chorują na nią....niby boję się ich delikatności na mrozy....ale na pomarańczową poluję....
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Tajka miejsca u mnie dostatek a jeszcze spory kawałek do zagospodarowania po usuniętym w ubiegłym roku sadzie. No jak tam bym zaczęła urządzać ogród to sąsiedzi na 100% na mój widok pukali by się w głowę, bo kto to widział żeby sadzić kwiatki i krzaczki a nie kartofle i pszenicę.
Hortensji w Ogrodzie Saskim nie widziałam ale jeszcze mam szansę obejrzeć.
AGNESS dzięki tym jeżówkom została oczyszczona z tojeści kropkowej część rabatki bylinowej, nie mogłam się do tego nigdy zabrać bo nie było motywacji.
Ja nie mam swojej ulubionej jeżówki ale mojemu M najbardziej podoba się żółta.
Kwitną funkie, długo myślałam czy zostawić im kwiaty czy obciąć bo w zasadzie to najbardziej podobają mi się liście ale pomyślałam że skoro wypuszczają kwiatostany to widocznie jest to im potrzebne i nie obcinałam.

Mam też taką hortensję

Hortensji w Ogrodzie Saskim nie widziałam ale jeszcze mam szansę obejrzeć.
AGNESS dzięki tym jeżówkom została oczyszczona z tojeści kropkowej część rabatki bylinowej, nie mogłam się do tego nigdy zabrać bo nie było motywacji.
Ja nie mam swojej ulubionej jeżówki ale mojemu M najbardziej podoba się żółta.
Kwitną funkie, długo myślałam czy zostawić im kwiaty czy obciąć bo w zasadzie to najbardziej podobają mi się liście ale pomyślałam że skoro wypuszczają kwiatostany to widocznie jest to im potrzebne i nie obcinałam.

Mam też taką hortensję

- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Jolu wiąz bombowy a czy wiesz jaka to hortensja bo fajne ma kwiaty takie koronkowe 

- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jolu! Widzę,że masz nową miłość czy też chorobę.....jeżówkozę
ale ślicznie wyglądasz w tych jeżówkach
Mam sporo do odrobienia i poczytania bo dawno nie zaglądałam...
Zobacz PW

Mam sporo do odrobienia i poczytania bo dawno nie zaglądałam...
Zobacz PW

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- jola1
katik nie wiem co to za odmiana hortensji ważne że kwitnie i nie przemarza, rośnie dosyć wolno ale myślę że to złe miejsce na jesieni będzie przesadzona.
MalinaG no jak się odpoczywa to ma się zaległości na forum.
Ja też nadrabiam zaległości po kilkudniowej wycieczce w Bieszczady.Mój M jak odwiedziliśmy pierwszą napotkaną na trasie szkółkę stwierdził że to jest wycieczka a nie szkółking jak by mogło przeszkadzać jedno drugiemu.Zakupy były.

W czwartek przed wyjazdem dostałam pakę od Tadka-tade.k

Wyjazd w Bieszczady bardzo udany chociaż ogromny tłok wszędzie i na kwaterach i na szlakach ale "polecieliśmy" na Tarnicę i było warto mimo hektolitrów wylanego potu.
Trasy chociaż krótsze niż w Wysokich Tatrach jednak bardziej stromo poprowadzone, ale widoki cudne.

Za naszymi plecami już Ukraina to jest najbardziej wysunięte miejsce w Bieszczadach na granicy Polsko-Ukraińskiej

A to zapora na Solinie widziana z plaży w Polańczyku.

MalinaG no jak się odpoczywa to ma się zaległości na forum.
Ja też nadrabiam zaległości po kilkudniowej wycieczce w Bieszczady.Mój M jak odwiedziliśmy pierwszą napotkaną na trasie szkółkę stwierdził że to jest wycieczka a nie szkółking jak by mogło przeszkadzać jedno drugiemu.Zakupy były.

W czwartek przed wyjazdem dostałam pakę od Tadka-tade.k

Wyjazd w Bieszczady bardzo udany chociaż ogromny tłok wszędzie i na kwaterach i na szlakach ale "polecieliśmy" na Tarnicę i było warto mimo hektolitrów wylanego potu.
Trasy chociaż krótsze niż w Wysokich Tatrach jednak bardziej stromo poprowadzone, ale widoki cudne.

Za naszymi plecami już Ukraina to jest najbardziej wysunięte miejsce w Bieszczadach na granicy Polsko-Ukraińskiej

A to zapora na Solinie widziana z plaży w Polańczyku.

- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu Dzięki za te fotki....powróciły wspomnienia
Byłam w Bieszczadach trzy lata temu, a na tej plaży w Polańczyku się opalałam
i niedaleko miałam kwaterę 

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu świetny wypad za Tobą
Pewnie wróciliście zrelaksowani i wypoczęci. Zakupy i prezenty od Tadka super....ogródek wciąż bogaci się o kolejne pięknotki 

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
O proszę jaka fajna wycieczka,paka od Tadka i zakupki też
Ech jak ja dawno nic sobie nie kupiłam...ciekawe dlaczego

Ech jak ja dawno nic sobie nie kupiłam...ciekawe dlaczego

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak ja bym też tak w góry .Zazdroszczę wam takiego wypadu.
Nogi pewnie jeszcze przez tydzień będą bolały po wspinaczkach.
Jolu , tawuły po podróży mają krzywe pędy, ale na wiosnę i tak przycina się je na 30 cm.

Jolu , tawuły po podróży mają krzywe pędy, ale na wiosnę i tak przycina się je na 30 cm.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Góry, góry, góry - moje ukochane 
Zazdroszczę wędrówek.
Faktycznie ogródek wzbogacił się o masę roślinek. Będę miała co oglądać następnym razem

Zazdroszczę wędrówek.
Faktycznie ogródek wzbogacił się o masę roślinek. Będę miała co oglądać następnym razem

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Jolu super wypad w Bieszczady. My z dzieciakami byliśmy dwa lata temu, a w sumie już 4 razy byliśmy nad Soliną. Roślinki cudowne.
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
- jola1
MalinaG na plażę w Polańczyku podjechaliśmy w niedzielę i oniemiałam widząc taką ilość ludzi ale nie dziwię się im przecież jezior u nich jak na lekarstwo.
AGNESS ,Aga no jak tu pojechać gdzieś dalej od domu i nie kupić żadnej roślinki przecież to super pamiątki.
FRAGOLA-Grażynko musisz koniecznie nadrobić zaległości zakupowe ,to bardzo dobra terapia.
tade k- Tadziu tawułki się prostują jeszcze siedzą w doniczkach bo nie zdążyłam posadzić.
W góry od Ciebie bliżej niż ode mnie .Nogi trochę jeszcze bolą ale wymoczę się w Nieliszu.
Jagusia ja też bardzo lubię góry chociaż nie wychodzę zbyt wysoko bo mam lęk przestrzeni ale preferuję czynny wypoczynek a tam można spełnić to życzenie. Kiedyś jeździliśmy nad morze jak dzieci były małe żeby je zahartować ale teraz nie wyobrażam sobie leżenia plackiem na rozgrzanej i pełnej ludzi plaży.
MLODA1 nad Solinę to też nie był nasz pierwszy wyjazd ale zawsze byliśmy przejazdem a od ostatniego razu sporo się zmieniło.
W ogrodzie szaleją teraz datury.Posadzone już drugi sezon do dolka w ogrodzie dopiero pokazują co potrafią.

I biały agapant raczył zakwitnąć jednym kwiatostanem

Pojawiły się też paki kwiatowe na magnoliach

I kwiaty

Kwitną też inne roślinki

AGNESS ,Aga no jak tu pojechać gdzieś dalej od domu i nie kupić żadnej roślinki przecież to super pamiątki.
FRAGOLA-Grażynko musisz koniecznie nadrobić zaległości zakupowe ,to bardzo dobra terapia.
tade k- Tadziu tawułki się prostują jeszcze siedzą w doniczkach bo nie zdążyłam posadzić.
W góry od Ciebie bliżej niż ode mnie .Nogi trochę jeszcze bolą ale wymoczę się w Nieliszu.
Jagusia ja też bardzo lubię góry chociaż nie wychodzę zbyt wysoko bo mam lęk przestrzeni ale preferuję czynny wypoczynek a tam można spełnić to życzenie. Kiedyś jeździliśmy nad morze jak dzieci były małe żeby je zahartować ale teraz nie wyobrażam sobie leżenia plackiem na rozgrzanej i pełnej ludzi plaży.
MLODA1 nad Solinę to też nie był nasz pierwszy wyjazd ale zawsze byliśmy przejazdem a od ostatniego razu sporo się zmieniło.
W ogrodzie szaleją teraz datury.Posadzone już drugi sezon do dolka w ogrodzie dopiero pokazują co potrafią.

I biały agapant raczył zakwitnąć jednym kwiatostanem

Pojawiły się też paki kwiatowe na magnoliach

I kwiaty

Kwitną też inne roślinki

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
I ja będę miała takie datury
- przyjęły się 

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
- jola1
Jagusiu to super ,jednak to jest idealna pora do sadzonkowania tych cudownych kwiatów.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Jolu-super fajna wycieczka
lubię góry....ale morze bardziej
zakupy i prezenty świetnie....ja już nic....brak miejsca....ech
a moja magnolia też ma pąki-nawet jeden pękł ale nie rozkwitnie....zasycha tak jak na wiosnę....nie wiem co jest.....wykopię ją.....moja jest o białych kwiatach z delikatnym różem u nasady kwiatu.Chyba kupię sobie tą czerwoną...widziałam ładne spore w szkółce u nas.

zakupy i prezenty świetnie....ja już nic....brak miejsca....ech

a moja magnolia też ma pąki-nawet jeden pękł ale nie rozkwitnie....zasycha tak jak na wiosnę....nie wiem co jest.....wykopię ją.....moja jest o białych kwiatach z delikatnym różem u nasady kwiatu.Chyba kupię sobie tą czerwoną...widziałam ładne spore w szkółce u nas.