Miejski ogródek Ani - moje początki
- Aancyk
- 1000p 
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Miejski ogródek Ani - moje początki
Stachu 1956 dziękuję w imieniu kropka010 bo to jej altanka 

- Aancyk
- 1000p 
Dzisiaj mimo deszczu wskoczyłam na chwilkę do ogrodu i tam czekała na mnie niespodzianka  Moja żółta magnolia Susan, posadzona w zeszłym roku po raz pierwszy będzie kwitła. Według etykiety powinna kwitnąć V-VI dużymi pachnącymi kwiatami.
 Moja żółta magnolia Susan, posadzona w zeszłym roku po raz pierwszy będzie kwitła. Według etykiety powinna kwitnąć V-VI dużymi pachnącymi kwiatami.

ketmia syryjska

przycięta smagliczka ponownie zakwitła

hortensja vanille fraise

limelight

świeżo posadzona pęherznica pięknie się przebarwia

miły gość

Moja żółta magnolia Susan, posadzona w zeszłym roku po raz pierwszy będzie kwitła. Według etykiety powinna kwitnąć V-VI dużymi pachnącymi kwiatami.
ketmia syryjska

przycięta smagliczka ponownie zakwitła

hortensja vanille fraise

limelight

świeżo posadzona pęherznica pięknie się przebarwia

miły gość

- kropka010
- 500p 
- Od: 28 lip 2011, o 22:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
gratulacje, ale jesteś pewnie szczęśliwa, ja też będę szalała ze szczęścia jak na swoich zobaczę pączkaAancyk pisze:tam czekała na mnie niespodzianka Moja żółta magnolia Susan, posadzona w zeszłym roku po raz pierwszy będzie kwitła.
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania

- Aancyk
- 1000p 
kropka010 bardzo się cieszę, bo gdzieś czytałam że przy tych nowych odmianach kwitnienie może być po kilku latach, a tu taka niespodzianka na koniec lata. 

- 
				jata
- 20p - Rozkręcam się... 
- Od: 24 sie 2010, o 21:22
Przyszłam z rewizytą do Twojego ogródka. Jakie metamorfozy   Niesamowite. Ogródek baaardzo mi się podoba jest taki uporządkowany, ale nie nudny. Super! Zazdroszczę ci hortensji ogrodowych, u mnie przemarzły w tym  roku, a w zeszłym kwitła tylko jedna i to nisko, mimo, że je co roku nieźle owijam agrowłókniną i kopczykuje. Mam ich dość ! Wolę bukietowe.
 Niesamowite. Ogródek baaardzo mi się podoba jest taki uporządkowany, ale nie nudny. Super! Zazdroszczę ci hortensji ogrodowych, u mnie przemarzły w tym  roku, a w zeszłym kwitła tylko jedna i to nisko, mimo, że je co roku nieźle owijam agrowłókniną i kopczykuje. Mam ich dość ! Wolę bukietowe.

Niesamowite. Ogródek baaardzo mi się podoba jest taki uporządkowany, ale nie nudny. Super! Zazdroszczę ci hortensji ogrodowych, u mnie przemarzły w tym  roku, a w zeszłym kwitła tylko jedna i to nisko, mimo, że je co roku nieźle owijam agrowłókniną i kopczykuje. Mam ich dość ! Wolę bukietowe.
 Niesamowite. Ogródek baaardzo mi się podoba jest taki uporządkowany, ale nie nudny. Super! Zazdroszczę ci hortensji ogrodowych, u mnie przemarzły w tym  roku, a w zeszłym kwitła tylko jedna i to nisko, mimo, że je co roku nieźle owijam agrowłókniną i kopczykuje. Mam ich dość ! Wolę bukietowe.Pozdrawiam

- kropka010
- 500p 
- Od: 28 lip 2011, o 22:45
Aniu ja jeszcze wrócę do tej magnolii, powiedz mi jak wyglądają malutkie pączki, bo ja dzisiaj wnikliwie swoją obejrzałam i ......jezu nie wierzę, ale chyba ma pączki, a nie mam teraz aparatu żeby zrobić zdjecie. Część pączków jest płaska jakby liściowe, ale kilka jest takich okrąglaśnych jakby właśnie kwiatowe , Boże żeby tylko nie zapeszyć

... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...

- 4mmmm
- 100p 
- Od: 3 mar 2011, o 19:35

Po przeczytaniu Twojego poprzedniego postu pobiegłam do ogrodu i obejrzałam swoje magnolie - niestety żadna z nich nie zamierza powtórnie kwitnąć - dlatego będę obserwować Twoją

Ania, jak wszystko pięknie u Ciebie rośnie!
Pozdrawiam.
- Aancyk
- 1000p 
jata cieszę się że wpadłaś  Co do hortensji ogrodowych to mam je dopiero drugi rok, więc zobaczymy jak to będzie z nimi po zimie. Jedna poszła w liście i w ogóle nie kwitła. Bardzo je lubię, ale jeśli rzeczywiście będą przemarzały to pomyśle o zmianach
 Co do hortensji ogrodowych to mam je dopiero drugi rok, więc zobaczymy jak to będzie z nimi po zimie. Jedna poszła w liście i w ogóle nie kwitła. Bardzo je lubię, ale jeśli rzeczywiście będą przemarzały to pomyśle o zmianach  Zapraszam częściej
 Zapraszam częściej
kropka010 mam informację że ponownie kwitnie odmiana Susan w VIII. Moja żółta magnolia to odmiana Elizabeth i ona nie kwitnie ponownie, teraz to jest jej pierwsze kwitnienie. W zeszłym roku po posadzeniu nie kwitła, więc myślę że po prostu trochę przesunęło się jej kwitnienie ( według etykiety powinna kwitnąć V-VI, a u mnie wtedy miała tylko liście). Według mnie te pączki liściowe i kwiatowe o tej porze są bardzo podobne (liściowe bardziej podłużne) i dopiero jak zaczynają pękać to widać różnicę.
Jeśli mas odmianę Susan to bardzo możliwe że jeszcze zakwitnie 

4mmmm Moniczko cieszę się że wróciłaś i dziękuję za komplementy. Postaram się zrobić zdjęcie jak kwiat mojej magnolii będzie w pełni, bo tez się nie mogę doczekać.  Zaraz biegnę do Ciebie.
 i dziękuję za komplementy. Postaram się zrobić zdjęcie jak kwiat mojej magnolii będzie w pełni, bo tez się nie mogę doczekać.  Zaraz biegnę do Ciebie.

Co do hortensji ogrodowych to mam je dopiero drugi rok, więc zobaczymy jak to będzie z nimi po zimie. Jedna poszła w liście i w ogóle nie kwitła. Bardzo je lubię, ale jeśli rzeczywiście będą przemarzały to pomyśle o zmianach
 Co do hortensji ogrodowych to mam je dopiero drugi rok, więc zobaczymy jak to będzie z nimi po zimie. Jedna poszła w liście i w ogóle nie kwitła. Bardzo je lubię, ale jeśli rzeczywiście będą przemarzały to pomyśle o zmianach  Zapraszam częściej
 Zapraszam częściejkropka010 mam informację że ponownie kwitnie odmiana Susan w VIII. Moja żółta magnolia to odmiana Elizabeth i ona nie kwitnie ponownie, teraz to jest jej pierwsze kwitnienie. W zeszłym roku po posadzeniu nie kwitła, więc myślę że po prostu trochę przesunęło się jej kwitnienie ( według etykiety powinna kwitnąć V-VI, a u mnie wtedy miała tylko liście). Według mnie te pączki liściowe i kwiatowe o tej porze są bardzo podobne (liściowe bardziej podłużne) i dopiero jak zaczynają pękać to widać różnicę.
Jeśli mas odmianę Susan to bardzo możliwe że jeszcze zakwitnie

4mmmm Moniczko cieszę się że wróciłaś
 i dziękuję za komplementy. Postaram się zrobić zdjęcie jak kwiat mojej magnolii będzie w pełni, bo tez się nie mogę doczekać.  Zaraz biegnę do Ciebie.
 i dziękuję za komplementy. Postaram się zrobić zdjęcie jak kwiat mojej magnolii będzie w pełni, bo tez się nie mogę doczekać.  Zaraz biegnę do Ciebie.- bonia244
- 1000p 
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aniu piękne hortensje ale magnolia kwitnąca w sierpniu (powtórnie) oj dużo się muszę jeszcze nauczyć  

ładnie zestawione roślinki i z dnia na dzień większe

Miłego dnia !!

Miłego dnia !!
- Aancyk
- 1000p 
bonia244 dziękuję   , co do magnolii to też jest dla mnie wielka niespodzianka, zobaczymy czy się powtórzy w przyszłym roku
 , co do magnolii to też jest dla mnie wielka niespodzianka, zobaczymy czy się powtórzy w przyszłym roku  

, co do magnolii to też jest dla mnie wielka niespodzianka, zobaczymy czy się powtórzy w przyszłym roku
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Moja niestety nie kwitla w tym roku ale ona taka troche dziwna przeszlosc miala   Dostalam ja w zeszlym roku w donicy, na zime poszla do gospodarczego a ze tam cieplo, to lisci nie stracila. Na wiosne wkopalam ja na ogrodek i przyszly majowe sniegi
  Dostalam ja w zeszlym roku w donicy, na zime poszla do gospodarczego a ze tam cieplo, to lisci nie stracila. Na wiosne wkopalam ja na ogrodek i przyszly majowe sniegi   Liscie stracila, nastepne wyrastaly znieksztalcone, teraz w miare dochodzi do siebie i mysle ze bedzie spoko.
  Liscie stracila, nastepne wyrastaly znieksztalcone, teraz w miare dochodzi do siebie i mysle ze bedzie spoko.

Dostalam ja w zeszlym roku w donicy, na zime poszla do gospodarczego a ze tam cieplo, to lisci nie stracila. Na wiosne wkopalam ja na ogrodek i przyszly majowe sniegi
  Dostalam ja w zeszlym roku w donicy, na zime poszla do gospodarczego a ze tam cieplo, to lisci nie stracila. Na wiosne wkopalam ja na ogrodek i przyszly majowe sniegi   Liscie stracila, nastepne wyrastaly znieksztalcone, teraz w miare dochodzi do siebie i mysle ze bedzie spoko.
  Liscie stracila, nastepne wyrastaly znieksztalcone, teraz w miare dochodzi do siebie i mysle ze bedzie spoko.- Aancyk
- 1000p 
Jule na pewno dojdzie do siebie, zauważyłam że z tymi młodymi magnoliami to różnie bywa, u mnie w zeszłym roku trochę chorowały, listki na jednej też nieciekawie wyglądały, w tym roku jest lepiej ale na "Fragrant cloud" niektóre listki brązowieją. U mojej mamy ok. 7 lat temu wsadzałam magnolie Susan i dopiero po ok. 3 latach zaczęła pięknie kwitnąć i nie łapała już żadnych chorób.

hejka   

rany jak tu slicznie, aż normalnie można nie uwierzyć, że w tak krótkim czasie tak zaniedbana działka przeobraziła się w takie cudo!!!!!!!! też bym tam chciała zamieszkać, bo tak pięknie tam jest!!! 

róża pienna cuuudna!

rany jak tu slicznie, aż normalnie można nie uwierzyć, że w tak krótkim czasie tak zaniedbana działka przeobraziła się w takie cudo!!!!!!!! też bym tam chciała zamieszkać, bo tak pięknie tam jest!!!

róża pienna cuuudna!