W wężowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W wężowym cz.2

Post »

Grażynko kolekcja cudna .
Te małe roslinki coraz bardziej chwytają mnie za ;:167
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

A ja bym nic nie zmieniała, na razie roslinki sa niewielkie, ale jak podrosna i sie zagęsci troche to naprawde bedzie jeszcze ładniej - zobaczysz!!! bedzie taka fajna zageszczona ściezka.... ja bym jeszcze tam posadziła cebulowe kwiaty, aby bardziej kolorowo jeszcze bylo, ale to dlatego ze sie w nich lubuje:)
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko U ciebie ogród takie zmiany przeszedł że czasem się zastanawiam czy
jestem u Ciebie czy zabłądziłam :;230 ,chyba powinnaś projektować ogrody ;:138
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko żurawki prześliczne, kolekcja wciąż się powiększa....ale jak oprzeć się tym ślicznościom 8-) :lol:
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01

Post »

Niesamowite zmiany, Ty tytan pracy jesteś :shock: ;:63
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

I jak ? prace nieogrodowe zakończone ?
ja dziś skosiłam trawkę....i leżę ..... :;230
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Agatko ja już jestem zarażona żurawkomanią...na razie mam coś około 40 odmian ale nie wydaje mi się żeby to miał byc koniec ;:224
Elizo a ja muszę zmieniac...taka to już moja natura że nigdy nie jestem do końca zadowolona i chodzę z roślinkami jak to mówi moja teściowa "jak kot z pęcherzem" :;230 Właśnie dziś poprzesadzałam roślinki które były przy ścieżce do altanki i zastąpiłam je żurawkami i trawkami.
Stasiu miło mi słyszec takie słowa ale gdzie mnie do projektowania a mojemu ogrodowi do ładności :oops: .Ciągle coś zmieniam,przesadzam i ciągle nie jestem do końca zadowolona :roll:
Aga właśnie jak tu się oprzec tym pięknym żurawkom jak wszystkie takie cudne :wink:
Marysiu tak troszkę pozmieniało się ale ile jeszcze przede mną :roll: Ale cieszę się bo nie ma czasu się nudzic...
Grażka uuuu jeszcze daleko do końca nieogrodowych...wiesz eM mówi że ma czas do zimy ;:224
Ja też trawkę pokosiłam,popieliłam,poprzesadzałam i na razie jestem zadowolona...ciekawe jak długo :wink:

Posadziłam dziś miodunki i trawki po jednej stronie ścieżki do altanki a żurawki z trawkami po drugiej.na razie wszystko sflaczałe ale jak się pozbiera to chyba będzie fajne.To pierwsza ze zmian w ogródku pod filarami.Pod samymi filarami posadziłam zawilce japońskie i białe tawułki na przemian.
Obrazek

i takie tam koleusowo
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

czy to wiosna...pierwiosnki kwitną ;:224
Obrazek

Obrazek

Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Hehehhe...znowu praca wre.....podziwiam Cię....przyjedź i daj mi kopa
u Ciebie pierwiosnek a u mnie sasanka :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

to w takim razie najważniejsze ze sprawia Ci radoche takie przesadzanie :tan, a ładnie i tak jest, nawet jak Ty nie jestes zadowolona :;230
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

A Ty Graziu wciąż do przodu z pracami ogrodowymi... i zdobywaniem nowych nabytków - nawet nie straszna Ci ta paskudna pogoda :uszy

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

;:224 ;:224 ależ u Ciebie pięknie ;:138 a jakie kolorki :tan
pracuś z Ciebie ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Grażynka-Kogra ma tego przetacznikowca u siebie, więc na pewno dobrze zidentyfikowała ;:108
Ja się trochę wystraszyłem, bo znajoma powiedziała mi, że farbownik nie lubi za mokro, a u mnie to ma w tej chwili mokro ale coś tam odbija.
Po zmianach będzie ogniście od imperaty, a z białymi plamami na miodunkach efekt powinien być fajny. Byleby tylko imperata za bardzo się nie rozlazła.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam nadzieję, ze zawilcom zostawiłaś dużo miejsca, bo żarloczne z nich roślinki ;:108
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Grażka powiadasz że kopa Ci potrzeba...hmm a z jakiego buta ;:224 :wink:
U mnie jeszcze kilka pierwiosnków się szykuje.Pamiętam że w tamtym roku też dwukrotnie kwitły ale to było jakoś póżniej.
Elizo oj sprawia,sprawia radochę.Może ze mną jest coś nie tak ale lubię przesadzac w ogródku ;:224 :;230
Jolu niestety prace nie idą tak jak bym chciała...to tylko drobne przeróbki,a altanka nadal nie skończona :(
A jeśli chodzi o nowe nabytki to jestem mocno do tyłu...baaaaardzo dawno już sobie nic nowego nie kupiłam bo remonty domowe pochłaniają wszystkie oszczędności :?
Żurawki to jeszcze te które przyszły mi od Igi,trawy,miodunki,zawilce,tawułki to moje stare roślinki.Teraz tylko podzieliłam i poprzesadzałam z innych miejsc ogrodu.
Dzidziu widzisz mnie ostatnio podobają się wszelkie niskie byliny ozdobne z liści i trawy...reszta jakoś mi nie pasuje.A nadmiar rażących kolorów i zestawień mnie denerwuje.Oczywiście nie wyrzucę bylin które już mam ale chyba je przegrupuje.Każdy kolor osobno.na razie nie ruszam,może zanim powstaną nowe rabaty to mi przejdzie i znów polubię mój pomieszany busz :roll:
Jacku jeśli farbownik nie da rady to wiosną pojedzie do Ciebie nowy...tak że nie martw się tak nim :wink:
Tak sobie właśnie wymyśliłam że po jednej stronie żurawki czerwonolistne i różne trawki,a po drugiej czerwonolistny Red Baron i ciapate oraz zielone miodunki na przemian...że tak będzie fajnie.A wiadomo... jeśli nie będzie to poprzesadzam :;230
Jolu tak wiem jakie bestie mogą z zawilców wyrosnąc...widziałam ogromne krzaczory w Młodzawach.Myślę że u mnie im miejsa wystarczy :wink:
Patryku nie musisz mnie po nocach napadac...ja Ci chętnie koleusy w dzień oddam tylko wreszcie przyjedz bo nie tylko koleusy na Ciebie czekają :D
A miodunki nigdy wcześniej nie rozsadzałam... ale za to moja mama swoją już wiele razy dzieliła i mimo długotrwałego sflaczenia każda się wkońcu pozbierała...i teraz ma już znowu piękne kępy.I co ciekawe jej miodunki wszystkie rosną na słońcu.Więc i ja zaryzykowałam i częśc przeniosłam na częściowo słoneczną rabatę.Zobaczymy jak sobie poradzą.
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

U mnie też miodunka rośnie wsłońcu i wyrosła na bardzo okazałą kępę, az boję się jej przesadzać, żeby nie zniszczyć, a rośnie na samym szczycie kopca, który u mnie nazywa sie skalniakiem ;)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”