Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Post »

Najpiękniejsze są Kosmosy i właśnie takich muszę poszukać bo te co mam to niewypał. :heja Może jutro do Ciebie wpadnę. ;:71
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajnie ci wyszła ta kompozycja krwawnikowo - kosmosowo - liliowa :lol

Tegoroczne lato nas nie rozpieszcza, prawie dziennie pada deszcz, a wiesz - "w czasie deszczu dzieci się nudzą" :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Jak zobaczyłam u Ciebie Aleksandra to sama do siebie zaczęłam się śmiać.jednak mamy podobne gusta.Prawie wszystkie róże mamy takie same.No ja nie mam Eskimoski,ale wcale nie jest powiedziane,że nie będę mieć :;230
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Musiałam nadrobić zaległosci forumowe uffff ,ale tego było . Dzisiaj z przerwami na zajrzenie do ogrodu znowu padało . Liście niektórych piwonii nadają sie do wycięcia ,gdyż chwyta je rdza :evil:
HANIU już chyba też kiedyś Ci pisałam ,że mamy podobne gusta kwiatowe . Eskimoska dalej w pąku ,ale Ania pisała ,że to raczej będzie chorzowska . Trudno od Ani mi zmarzła teraz to już wiem ,ale jesienią znowu będę ją miała i teraz porządnie zabezpieczę
IWCIU no właśnie w czasie deszczu dzieci sie nudzą i przychodzą im do głowy dziwne pomysły [mam siebie na myśli ] :;230
MAJKA to niemieckie dlatego takie fajne :;230 Myślałam ,że dzisiaj zajrzysz ;:224
ELUSIA te azalie kupowałam w Biedronce albo Lidlu nie były drogie . Teraz je przesadziłam do większych doniczek bo w tych kupnych miały już ciasno Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Jadziu, co to za róża, ta Tom Tom? Długo ja masz? Gdzie kupiłaś? Napisz, proszę, co o niej wiesz i jeśli masz jeszcze jakieś zdjęcia, to wstaw ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Witaj Jadziu ;:196 Piękne różyce....moja ta niby DD jest bardzo podobna do twojego Princa Monaco :wink: to ja już nie wiem co mam :;230 A ile mam zaległości na forum :;230
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Jadziu czy kosmosy wysiewasz czy pozostawiasz żeby się same siały ,ale róże u Ciebie
piękne i chyba nie mają zamiaru przestać kwitnąc a takiej Eskimoski to jeszcze nie widziałam :shock:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

STASIU Eskimoska dopiero w pąku i sama nie wiem jaki bedzie kwiat chociaż pąki ma bardzo grubaśne . Kosmosy wysiałam z mixu jednorocznych i takie wyszły
ALU miałaś chciaż fajny urlop i ciekawy a teraz powoli nadrobisz straty . Ona nie pachnie no może leciutko a DD ma piekny zapach
IZULKO przywiozłam ja w ubiegłym roku z Niemiec czyli jest u mnie 2 sezon Teraz sie wyciągła w góre jak widać na zdjęciui to jest jej 2 kwitnienie . Podobna pokrojem do Quinn Elisabeth tylko ma trochę grubsze płatki i nie pachnie no moze leciutko . Porobię cały kolaż to wstawię . Widziałam u Wandy różę o tym samym imieniu ,ale całkowicie inną niż moja
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Pytam, bo mam różę ukorzenioną z patyczka od sąsiadki. Została zidentyfikowana jako Queen Elizabeth. Znam tę różę tylko ze zdjęć, a Twoja Tom Tom ma identyczny kolor jak moja domniemana Q.E. no i zwątpiłam :roll:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu jestem w dołku bo zgubiłam fakturę i mam do tyłu prawie 300zł /prawie cały dzień jej szukałam we wszystkich papierach/. Nic mi się nie chce a do tego ta pogoda, nic tylko siąść i płakać. ;:145
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, nadrabiam zaległości w czytaniu i nie wiem co najpierw podziwiać. Tyle jeszcze pieknych lilijek u Ciebie kwitnie. Moje zakończyły właściwie sezon. Pozostały ostatnie sztuki. Różyczek tez sporo pięknie kwitnacych. Hibcia pstrokatego od razu poznałam polistkach i szczęka opadła na widok pączków. Jak rozkwitnie ,bardzo proszę o fotkę :D Kosmosy sa piękne i takie pojedyncze. Do tego wniosku doszłam po nieudanych próbach z pełnymi :D Pojedyncze nie są kapryśne i same się wysiewają.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dziękuję za miłe przyjęcie, spotkanie było szybkie ale owocne w olbrzymie sadzonki liliowców i różyczki. ;:180 ;:196
Ogródek masz śliczny choć w trakcie przebudowy a roślinek mnóstwo. ;:138
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAJKA teraz ogródek nie przedstawia sobą żadnego ładu trochę niestety te deszcze gmatwają sprawę . Liliowce niech zdrowo rosną a mnie sie zrobiło miejsce na jesienne zakupy :;230 bo zamowienie juz poszło ;:224
OLU te kwiatki nie zakwitną zostana w takim stadium w każdym razie tak było w ubiegłym roku jak rosnął w innym miejscu . Te kosmosy to ze sklepowych nasion i nie wiem czy w przyszłym roku powtórzą cechy jak zbiorę nasionka . Sama jestem ciekawa co wyjdzie z nich w przyszłym roku
IZULKO ona podobna do Q E musze zrobić takie porównanie bo kolor mają prawie identyczny tylko ,że moja QE jest rok starsza i ma sztywny pokrój a tej niektóre łodyżki są cienkie i trochę się pokładaja . Niemcy też mogą mieć oszukane etykietki
Kupiłam sobie dzisiaj kwitnace hebe bo były przeceny w OBI są tam też pięknie rozrośnięte sadzonki goryczek . Chyba jutro sie skuszę i sobie kupię a co mi tam . Były też róże ,ale ceny ;:224 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jadziulek, jeżeli ta róża ma bardziej wiotkie pędy, to chyba jednak mam Q.Elizabeth :D

Agapant jest sliczny, ale gdzie to hebe? ...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IZULKO Zapomniałam mu zrobić fotkę to hebe Andersona tylko trzeba je osłaniać ,ale Tosi przezimowało wiec sie skusiłam . Wydaje mi sie ,ze ona dopiero musi nabrać wigoru ,żeby mieć grubsze pędy . Jak teraz przed wstawieniem fotek robiłam przegląd to wydaje mi sie ,że to jedna i ta sama róża
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”