Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Boże cudne zestawienia hot i żurawek po prostu bajka :D
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rabatki hostowo żurawkowe masz niezwykłe ;:138
Piękne i bardzo inspirujące.
Bardzo lubię taki styl, gdzie niekoniecznie kwiaty dają kolor, a wszystko zależy od kształtu i koloru liści.
Staram się u siebie tak komponować rośliny, ale ponieważ właśnie przeprowadzam kolejny remont rabat, na efekt przyjdzie mi trochę poczekać..
Póki co pooglądam u Ciebie ;:7
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agusia śliczne te rabatki .
Zaczynam u siebie przygodę z żurawkami ,
bo są bardzo inspirujące .
A jak widzę takie nasadzenia jak u Ciebie ,
to myślę , ze to dobry pomysł .
Liliowe już rosną ;:167
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Jak napisałaś o ataku ślimaków od razu pomyślałem o Twojej języczce. I pokazałaś ją w całej krasie :tan Widzę, że trzyma się bardzo dobrze i jest ogromna :shock: Pomijając ślimaki, to dobry rok dla języczek. Moje w doniczkach a i tak bardzo porosły.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu naprawdę warto ...mało jest roślinek, które przez tak długi okres zdobią ogrody....one nawet zimą są piękne i kolorowe....większość bylin znika, a one stoją na posterunku i wspaniale zdobią ogrody....no chyba, że śnieg je zasypie :lol:

Maryniu cieszę się, że widoczki spodobały Ci się :D

Ido troch nie przemyślanie zrobiłam fotki, bo wcześniej pobrałam spore sadzonki z żurawek, a dopiero potem cyknęłam fotki :lol: I tak na fotkach są troszkę okrojone kępki...ale lada chwila nadrobią....większość rośnie jak na drożdżach :D

Grzesiu to naprawdę bardzo miłe co piszesz, Twój ogród jest przepiękny, więc jeśli porównujesz moje rabatki do swoich, to dla mnie wielka radość :D

Kropeczko strasznie się cieszę, ze podobają Ci się :D

Martuś te remonty rabat....chyba nigdy się nie skończą 8-) Też tak mam...... :;230 Już planuję kolejne zmiany....szczególnie na rabacie pod tarasem, która mi ,, nie leży,,......

Aguś wprowadzenie zurawek do ogrodu, to naprawdę dobry pomysł....ja zeszłej wiosny miałam tylko jedną odmianę.....teraz mam więcej i naprawdę zachwycona jestem efektem jak dają.....mam zamiar powprowadzać je na obwódki na innych jeszcze rabatach, tych słonecznych....Żałuję tylko, że to krótkowieczne roślinki i trzeba je co jakiś czas odnawiać....a przy dużej ilości to dosyć kłopotliwe....ale dla efektu jaki dają w ogrodzie warto....
Bardzo się cieszę , ze liliowce już rosną, mam nadzieję, ze jak zakwitną będziesz zadowolona z kolorków ;:196

Jacku faktycznie jest ogromna.....Mam jeszcze jedną odmianę , również z bordowymi liśćmi, ale tamta jest mniejsza. Ta to prawdziwy kolos....uwielbiam ją , od wiosny do późnej jesienie....nawet jak nie kwitnie :D
Języczki, hosty, żurawki.......te to się cieszą z wilgotnej , deszczowej pogody....rosną aż szumią i są ogromne ,dorodne i piękne....no tylko te wstrętne ślimory....
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Aguś a naprawdę nie miałam zamiaru kupować żurawek :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nie powiem, żeby żurawki były krótkowieczne.
Moje 3 stare mają chyba po 10 lat i stale rosną w tym samym miejscu.
Nigdy ich nie przesadzałam.
Jedynie jak przemarzły to przycięłam nisko i znów odbiły od korzenia.
Chyba, że te nowe odmiany są takie krótkowieczne.
Przekonam się na moich kupionych niedawno. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Piekne deszczowe fotki :tan Cudowne zakątki hostowo-żurawkowe...bardzo je lubię ;:108 Uwielbiam Twój wspaniały ,rozrosniety i zadbany ogród!!!!Zdolna kobieta ;:180
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aguś ;:196 jak zwykle pięknie pokazujesz swoje roślinki...zwłaszcza jak widziałam w realu to teraz widzę jak bardzo urosły...a języczka jest fantastyczna taka wielka...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Wspaniale wyglądają żurawki przechylające się lekko nad kamieniami! Gdybym miała mozliwość, też bym je tak sadziła. A języczka wprawiła mnie w zdumienie! Ami jednej dziurki! A moja bidula podziurawiona jak sito, mimo, ze u mnie nagich slimaków nie ma wiele. To jest robota winniczków! :evil: Ty nie masz winniczków? :shock:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Niezła kolekcja żurawek! :shock: Pięknie wyglądają - każda z osobna i wszystkie razem. Kwitnąca hortensja ogrodowa przyprawia mnie o szybsze bicie serca. U mnie niestety albo kwitną symbolicznie, albo nie kwitną wcale :(
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Ojej mówisz, ze to juz po uszczupleniu - no to faktycznie pięknie u Ciebie rosną.
Moje to prawie wsztstkie tegoroczne ale niektóre nieźle rosną.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula naprawdę warto 8-) :lol:

Grażynko ja też mam wieloletnią żurawkę....ale to najpopularniejsza drżączkowata , rośnie u mnie wiele lat i ma się świetnie. Z tymi nowymi odmianami nie mam jeszcze doświadczenia, ponieważ mam je dopiero drugi rok, ale niestety wszędzie o tym piszą, że żurawki po 3-4 latach trzeba odnawiać, bo są krótkowieczne i zamierają.

Danusiu te fotki to nawet nie deszczowe....one są świeżo po prysznicu 8-) :lol: Bardzo się cieszę, ze podoba Ci się ;:196

Misiu żurawki faktycznie pięknie porosły, są naprawdę duże krzaczorki :D A żurawka to kolos....

Izuniu no niestety i mojej oberwało się przez ślimaki, nie jest zbyt mocno poszatkowana, ale troszkę dziurek jest. Winniczków jest dużo , tych golasów na szczęście za bardzo nie widać...

Izuś moje hortensje muszę mocno na zimę otulać, bo inaczej nie ma mowy o kwitnieniu. W tym roku jedną z nich....taką niezawodną :roll: majowe przymrozki mocno przymroziły....zawsze był piękny różowy bukiet....w tym roku tylko 2 kwiatuszki....

Ido porosły faktycznie ładnie......nie pomyślałam, żeby cyknąć fotki zanim pourywałam sadzonki....a były jeszcze ładniejsze, wykładały się aż na kamienie. Ale jedna niestety coś padła :roll: Myślę, że jak Twoje się zaadoptują, to też pięknie ruszą :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No to zobaczymy po kilku latach.
Ja mam je pierwszy rok i jak na razie dobrze rosną.
Ale wybierała mi je Iga a ona przecież specjalistka w tej dziedzinie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ja mam też większość od Igi :D U mnie rosną drugi rok....ale już dzielę....z jednej strony dlatego, że uwielbiam sama mnożyć roślinki, z drugiej, że potrzebuję sporo na obwódki :D Tak, więc będą i starsze i młodsze :D

Języczka zaczyna kwitnienie....uwielbiam ten okres....jej pąki są niesamowite....takie tobołki :lol:

Obrazek

Obrazek

Pierwszy kwiat na hibiskusie

Obrazek

...pierwszy na zawilcu japońskim...

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”