Bardzo dziękuję wszystkim za pamięć i życzenia
Wciąż mam bardzo mało czasu, wciąż w biegu...
Izuś, ten okrągły ogórek jest troszkę kapryśny, czasem pyszny i słodki a czasem z goryczką. Ale wiąże ładnie owoce, może na lepszej ziemi był by bardziej udany.
Dalu, achocha, inaczej papryko-ogórek albo cyklantera to pnącze spokrewnione z ogórkiem, dopiero zaczyna wiązać owoce, na pewno je pokażę jak urosną, na razie mają jakieś 0,5cm długości
Renatko, tło to ściana kurnika, była malowana już kilka lat temu, ale wciąż daje po oczach
Marku, w tym roku na lebiodce faktycznie istne szaleństwo, skoro Ci się tak spodobał efekt to masz u mnie jeszcze kwitnącą na biało zaklepaną - może będzie okazja spotkać się np. na targach ogrodniczych to Ci przyniosę.
Patryku, Dorotko, dzięki
Ibizaa - ciemna lilia to odmiana Landini - chyba jedyna moja nowa lilia która zakwitła zgodnie z etykietką. Bardzo dobrze się prezentuje, polecam - myślę że nie powinno być problemów z zakupem cebul.
Majeczko, akcja ogórek pewnie dopiero za tydzień będzie możliwa. Na razie ogólny chaos panuje, remont w domu, kucie, burzenie ścian i takie tam.
W związku z moim brakiem czasu na cokolwiek ogrodowego, byłam wręcz szczęśliwa wiedząc że niebo podlewa mi wszystkie rośliny. W związku z pogodą trawa urosła niebotycznie, tworząc doskonałe środowisko dla niezmierzonych rzesz ślimaków. Zagrożona jest kapusta, zniszczone siewki jarmużu, rozsada brukwi. Jeże pomagają jak mogą. Koszenie trawy też powinno poprawić sytuację.
Zostawiam póki co dwa dowody na jakie takie istnienie naszego ogródka.
Kwiatowy:

Użytkowy: