Moje małe królestwo - piku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Piku.
Tak sobie po cichutku biegam tam i z powrotem po twoim ogródku i tylko wzdycham. Nie zostawiałam śladów, ale teraz już muszę. Muszę zapytać co robisz, że pierisy się tak dobrze u Ciebie trzymają.
Ja już 2 razy sadziłam i za każdym razem mi padły :cry: . Czy podlewasz je latem mocno czy wcale ? Czym je nawozisz ? Jak duże wykopy pod nie robiłaś ? Rosną w cieniu czy słońcu ? Wybacz tyle pytań naraz, ale szukam powodu dlaczego te piękne krzewy u mnie nie chcą rosnąc.
A tak w ogóle to bardzo mi się tu podoba i będę tu wracać, chociaż nie obiecuję że zostawię ślady po każdej mojej wizycie. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

witaj Wiesiu!
znowu spacerowałam po Twoim ogródku,wiesz najbardziej to zazdroszczę Ci pomysłowościu w urządzaniu ,bo ja nie wiem jak mam sie zabrać za swój-aż się boję...
czy Twój ogród jest duży i czy długo już go urządzasz?
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Cię Grażynko serdecznie- Pierisy mnie chyba polubiły, a ja je też. :P Ziemia u mnie jest ciężka i gliniasta dlatego mieszałam ją z piaskiem i torfem robiąc dołki ok. 0,5m, nie nawożę i nie podlewam poza dniami dużych letnich upałów :wink: Dwa lata temu po zimie przemarzły prawie do ziemi, ale wiosną odbiły i od tej pory są jeszcze ładniejsze, więc nawet na zimę ich nie zabezpieczam :wink: Rosną po wschodniej stronie budynku, a od południa osłania je duża sosna, więc słońca nie mają za dużo :P Mam nadzieję, że mogłam Ci pomóc i życzę powodzenia w uprawie :P
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Bożenko- ogród urządzałam od zera zaczynając jeszcze zanim skończyła się budowa domu, jakieś 8 lat temu :wink: Działka ma 820 m2 . Pokazuj Swój ogród od początku i pytaj o wszystko co Cię interesuje, a unikniesz niepotrzebnych błędów, ja trochę póżno znalazłam to forum i niektórych błędów już nie mogę naprawić, ale jak będę robić nowy ogród to już wiem gdzie pytać :wink:
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wiesz Wiesiu podziwiam Cię,stworzyłaś taki cudny zakątek...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dzięki Wiesiu - spróbuję jeszcze raz. Do trzech razy sztuka a jak się nie uda to sobie odpuszczę. Tak chyba ma być. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko- bardzo się cieszę, że Ci się podoba :P , jeżeli będę mogła Ci w czymś pomóc to pisz, a na pewno coś poradzimy :P
Grażynko- niektóre roślinki nie lubią naszych ogrodów, więc nie pozostaje nic innego jak się z tym pogodzić :? Ja tak miałam z oczarem, trzy razy próbowałam i musiałam się poddać :cry:
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Pikusiu, melduję, ze już nadrobiłam zaległości w Twoim wątku, (chociaż w tempie ekspresowym... :lol: ), ale po "wyjściu na prostą", będę mogla śledzić wszystko na bieżąco! :D
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Och Alutko, jak się cieszę :P to dla Ciebie na poprawę stanu ducha trochę wiosny

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ach Wiesiu u Ciebie już tak kolorowo!
ja jesienią posadziłam rannik i przebiśniegi i na razie nic mi nie kwitnie,coś wychodzi z ziemi jakieś kiełki,ale dokładnie nie wiem co,bo sadziłam w rzędzie ale nie zaznaczyłam co po czym
najbardziej martwię się o rannik,bo te niby cebulki nie były zbyt dorodne-czy to roślinka trudna w uprawie? czy przez zimę mogły zgnić?
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko- ranniki nie są trudne w uprawie, ale jak było bardzo mokro to mogły zgnić :cry: , ale może u Ciebie jest trochę chłodniej i jeszcze wyjdą :P
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

posadziłam je w doniczkach ,a pod doniczkami zrobiłam drenaż(w doniczkach dlatego,że to nie będzie ich stałe miejsce i zeby było łatwo przenieść w inne),tylko martwię się tym,że marne były te cebulki
u mnie na pewno jest o wiele chłodniej(świętokrzyskie),więc będę cierpliwie czekać...
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31

Post »

;:100 Wiesiu
Ogród masz wspaniały, niektóre kwiaty widziałam po raz pierwszy :roll: :roll:
Podpisuję się pod wszystkimi komplementami
Obrazek
Często tu zaglądałam i podglądałam, domowe też :P
Teraz biegam po ogrodach i oglądam wiosnę. U Ciebie jest ona przepiękna, tyle kwiatów już kwitnie :P
Zobaczyłam Twoje pierisy, ślicznie rosną, tyle razy już do nich podchodziłam, ale teraz dojrzałam do decyzji - spróbuje i ja.
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

piku pisze: Grażynko- niektóre roślinki nie lubią naszych ogrodów, więc nie pozostaje nic innego jak się z tym pogodzić :? Ja tak miałam z oczarem, trzy razy próbowałam i musiałam się poddać :cry:
Ja też trzy razy kupowałam oczar i niestety za każdym razem klapa :( i już zrezygnowałam jak nie to nie :roll: jest tyle innych pięknych drzew i krzewów ,które może nie kwitną tak wcześnie jak oczar ale najważniejsze ,że rosną :D
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Wiesiu co to za śliczny kwiatuszek kwitnący na niebiesko ten na twojej trzeciej fotce?
Wszystkie śliczne, ale pozostałe znam, a to coś nowego.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”