Mój fijoł
Re: Mój fijoł
Bountry Bay i mnie się podoba... ale, mój M. od czasu do czasu zerka na moją listę i patrzy na mnie z wyrzutem widząc że powiększa się z każdą niemal wizytą na FO
Muszę więc nad sobą panować ;)

Ewa piękne róże no i te clematisy.......ach.....
ja dopiero zaczynam przygodę z clematisami i mam aż czy dopiero aż 2 a marzy mi się taras przy altance cały w clematisach i różach pnących
może kiedyś........ 

ja dopiero zaczynam przygodę z clematisami i mam aż czy dopiero aż 2 a marzy mi się taras przy altance cały w clematisach i różach pnących

- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja znowu musze sama nad soba panowac, bo zadnego oparcia nie mam w M
On by mi wszystkie chabazie kupil ktore bym chciala
Ale nic to, jakos sobie poradze - kupie sobie tylko jeszcze Maritima u Schultcheissa... no jak juz będę, to z pustymi recyma wracac nie będę 

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jakaś Ty biednaJule pisze:Ja znowu musze sama nad soba panowac, bo zadnego oparcia nie mam w MOn by mi wszystkie chabazie kupil ktore bym chciala
:

Kombinuję od przedwczoraj gdzie by tu Lykkefunda posadzić bo jak już będę miała cennik jesienny z Rosarium od Agi to chyba byłoby szkoda zmarnować jej pracę z przesłaniem mi go

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elmshorn-piękna, podobnie jak Bountry Bay. Podziwiam też clemka. Jan Paweł w każdym towarzystwie prezentuje się wspaniale
Też czekam na cennik R. I już się sama siebie boję, bo M to mnie specjalnie nie powstrzymuje przed zakupami. Lykkefund też jest na liście-1 z 10. To brzmi jak tytuł gry

Też czekam na cennik R. I już się sama siebie boję, bo M to mnie specjalnie nie powstrzymuje przed zakupami. Lykkefund też jest na liście-1 z 10. To brzmi jak tytuł gry

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, bierz czym prędzej
Uprzedzałam, że śmieciucha, ale jaka ładna.
Jule, Bountry Bay długo kwitnie
Aga, skądś to znam
Marta, każdy z nas zaczynał od marzeń. 2 clematisy miałam trzy lata temu, teraz ok. 20
Jule, taki wyrozumiały M to faktycznie katastrofa
Francesca, mamy podobne zmartwienie-gdzie by tutaj posadzić bestię...
Aleksander MacKenzie późno zaczął, ale się rozwija nieźle.

Chopin i Degenhard, któremu trochę zaszkodziły deszcze.

Jule, Bountry Bay długo kwitnie

Aga, skądś to znam

Marta, każdy z nas zaczynał od marzeń. 2 clematisy miałam trzy lata temu, teraz ok. 20

Jule, taki wyrozumiały M to faktycznie katastrofa

Francesca, mamy podobne zmartwienie-gdzie by tutaj posadzić bestię...
Aleksander MacKenzie późno zaczął, ale się rozwija nieźle.

Chopin i Degenhard, któremu trochę zaszkodziły deszcze.

- Jule
Ewcia
ja jestem tfarda kobieta
A jeszcze, widze ze masz Chopina podsadzonego Degenhardem - jak daleko sadzilas jednego od drugiego? Ja mam Schneewittchen i okrywowa The Fairy razem ale posadzilam je calkiem razem, jedna pod drugim, myslisz ze dobrze? Czy jakis tam odstep jednak trzeba? I jeszcze jedno, jak sadzisz taka pnaca, to jaki odstep trzeba zatrzymac od podpory tz sadzic tuz-tuz czy trzeba zeby sie troche naginala do wiazania?

A jeszcze, widze ze masz Chopina podsadzonego Degenhardem - jak daleko sadzilas jednego od drugiego? Ja mam Schneewittchen i okrywowa The Fairy razem ale posadzilam je calkiem razem, jedna pod drugim, myslisz ze dobrze? Czy jakis tam odstep jednak trzeba? I jeszcze jedno, jak sadzisz taka pnaca, to jaki odstep trzeba zatrzymac od podpory tz sadzic tuz-tuz czy trzeba zeby sie troche naginala do wiazania?
Ależ te róże są piękne ale ich nazwy mnie powalają np. Aleksander MacKenzie 

- ewamaj66
Jule, staram się o zachowanie odstępu ok. pół metra, jeżeli to różne odmiany. Degenhard nieduża, więc nie chciałam, żeby Chopin zasłonił
Okrywowe sadzę w większej odległości, żeby nie właziły na siebie. W parze pnąca i okrywowa nie powinny się zasłaniać, więc Twoim nic nie będzie. Pnące pod podporami sadzę blisko, żeby nie naginać ich zbytnio.
Paryska, lubię i róże, i ich nazwy.
Wczoraj nastąpiła inauguracja sąsiadowego grilla.

Pali się drewnem, więc jest naprawdę przyjemnie

Paryska, lubię i róże, i ich nazwy.
Wczoraj nastąpiła inauguracja sąsiadowego grilla.

Pali się drewnem, więc jest naprawdę przyjemnie

- Jule
Dzięki za info - to teraz będę wiedziala. Musze tylko ta moja Iceberg ktora miala byc Edelweiss, przesadzic pod plot ... bo na szyldzie jest do 70 cm ale jezeli jest to Iceberg, to one sa wieksze i mi za cholere na srodku nie pasuje. Bosh jak ja nie lubie takich zwodniczych niby pomylek wrrr. Tylko poczekam az przekwitnie.
- ewamaj66
- Jule
Nie, zle nie bedzie
Juz patrzylam, to musze tylko spod maty proso wykopac - to będę miala 2 Iceberg na jednej stronie tz oddzielone od siebie ognikami ale wyjdzie proporcjonalnie
to bedzie gicior 

- ewamaj66
Widzisz, Jule, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
Nie udało mi się jeszcze zrobić przyzwoitego zdjęcia Beroliny, tylko ten pączek. Nie, żebym nie próbowała... Ciągle ją chwalę, bo kwitnie cały sezon i duża rośnie

To powojnik Maidwell Hall z grupy Atragene. Normalnie kwitną wiosną, ale ten powtarza w sierpniu. To pierwsze kwiaty, ale ma jeszcze trochę pąków

Nie udało mi się jeszcze zrobić przyzwoitego zdjęcia Beroliny, tylko ten pączek. Nie, żebym nie próbowała... Ciągle ją chwalę, bo kwitnie cały sezon i duża rośnie

To powojnik Maidwell Hall z grupy Atragene. Normalnie kwitną wiosną, ale ten powtarza w sierpniu. To pierwsze kwiaty, ale ma jeszcze trochę pąków

hejka Ewa
dziękuję, normalnie się aż zaczerwieniłam
no u mnie to mama hoduje wszelkiego rodzaju bluszcze, cała kuchnia to raj bluszczowy
zaangażowanie.......hmmmmm to zaczyna być już choroba, bo gadam do nich, chucham i pieszczę! a marzy mi się jeszcze jedna - biała lub pomarańczowa a miejsca już na parapecie nie mam - chyba muszę jakoś go powiększyć

dziękuję, normalnie się aż zaczerwieniłam

no u mnie to mama hoduje wszelkiego rodzaju bluszcze, cała kuchnia to raj bluszczowy
zaangażowanie.......hmmmmm to zaczyna być już choroba, bo gadam do nich, chucham i pieszczę! a marzy mi się jeszcze jedna - biała lub pomarańczowa a miejsca już na parapecie nie mam - chyba muszę jakoś go powiększyć

- ewamaj66