tara- oaza marzeń cz.5
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: tara- oaza marzeń cz.5
Na róże będę tylko patrzyła 

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ania, floksy masz imponujące
Mam zamiar wysiudać z ogródka bylinowe maki, a w ich miejsce dosadzic jeszcze trochę floksów...są bardziej urodziwe, no i zapach 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju, Wiesiu - ogród cieszy, w napięciu i radości czekam na spotkanie, trzymajcie kciuki a najlepiej wpadnijcie, zapraszamy
_oleander_ - patrzaj, patrzaj!!!!! nie dotykaj bo zrobisz sobie kuku
Jeszcze raz pięknie dziękuję za życzenia imieninowe, za miłe słowa o moim fotografie nadwornym, ogrodzie
Chciałabym powiedzieć a właściwie może nawet przestrzec, otóż wlazły mi tu i ówdzie mrówki a jest ich jak wiecie w tym roku sporo, byłam spocona no to wiadomo swędziało coś, w końcu mówię jedziemy do domu bo aż mnie piecze, muszę się wymyć - zdejmuję biustonosz a tu krew, otarta skóra, rana, coś czarnego,
w pierwszej chwili myślałam kleszcz, przyjechał syn wstyd - ale w końcu ssał tą pierś
a ten do samochodu i do szpitala - chirurg przyjął bez kolejki - dostałam zastrzyk, wyczyścili, spryskali, opatrunek, okazało się, że to były mrówki musiałam rozetrzeć i wetrzeć czy co!!!!!!
a teraz próba generalna wędzenia, jeszcze nie skończona bo tylko umocowana, ale smaczne było nie powiem!!!!
w tej chwili wygląda to jak rakieta, ale będzie ładnie obudowana kamyczkami, wokół też coś tam, coś tam..............

próba generalna była wędzenia i pałaszowania, smakowało - jutro będzie kiełbasa itp.......................
Oleńko i M, Marysiu i M - szykujcie miejsce w brzuszkach
miłego dnia
_oleander_ - patrzaj, patrzaj!!!!! nie dotykaj bo zrobisz sobie kuku

Jeszcze raz pięknie dziękuję za życzenia imieninowe, za miłe słowa o moim fotografie nadwornym, ogrodzie

Chciałabym powiedzieć a właściwie może nawet przestrzec, otóż wlazły mi tu i ówdzie mrówki a jest ich jak wiecie w tym roku sporo, byłam spocona no to wiadomo swędziało coś, w końcu mówię jedziemy do domu bo aż mnie piecze, muszę się wymyć - zdejmuję biustonosz a tu krew, otarta skóra, rana, coś czarnego,
w pierwszej chwili myślałam kleszcz, przyjechał syn wstyd - ale w końcu ssał tą pierś

a teraz próba generalna wędzenia, jeszcze nie skończona bo tylko umocowana, ale smaczne było nie powiem!!!!
w tej chwili wygląda to jak rakieta, ale będzie ładnie obudowana kamyczkami, wokół też coś tam, coś tam..............

próba generalna była wędzenia i pałaszowania, smakowało - jutro będzie kiełbasa itp.......................
Oleńko i M, Marysiu i M - szykujcie miejsce w brzuszkach

miłego dnia
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No co ja widzę Aniu już i wędzarnia stoi a jak znam zdolności Twojego M. to wykończy ja i będzie super
Smakołyki wiem wiem też wędziłam przedwczoraj szynki i boczki . Wszystko pychotka
dla wykonawcy . Teraz tylko sie zajadać a co swoje to swoje 

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow,ale wędzarnia
już mi pachnie wędzonym

- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Wędzarnia super a jeszcze jak ją skończycie to już będzie arcydzieło 

Aniu bardzo pracowity Twój M.Jaka szkoda,że ja nie mam miejsca na wędzarnię.Cóż,posmakuję u Jadzi i u Ciebie a także Kogrusi(nawet jadłam niesamowite smakołyki z Jej wędzoka) 

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Ta historia z mrówkami! Brr, żeby jeszcze mrówek musieć się bać we własnym ogrodzie, to już przesada jak dla mnie 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Taruś widzę, że M się postarał.
Same smakowitości będą a jakie wędlinki na święta ?
Znam te smaki i żadna sklepowa " habanina" nie umyje się nawet do domowych wędzonek.
Na pewno nie będziecie żałować.
Przygoda z mrówkami mnie nie dziwi, bo ja co rusz to jestem pogryziona przez nie, meszki i komary.
Taki rok im widać sprzyja a my cierpimy.

Same smakowitości będą a jakie wędlinki na święta ?

Znam te smaki i żadna sklepowa " habanina" nie umyje się nawet do domowych wędzonek.
Na pewno nie będziecie żałować.
Przygoda z mrówkami mnie nie dziwi, bo ja co rusz to jestem pogryziona przez nie, meszki i komary.
Taki rok im widać sprzyja a my cierpimy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Witaj Aniu
najpiękniejszy kwiatek to Wnusia...mam dwie...
..floksy masz fantastyczne...to są kwiatki babcine zawsze przypominają dzieciństwo...znowu nie posiadam...niby łatwe w uprawie a u mnie giną...lwie paszcze też obraziły się chyba było im bardzo mokro...teraz siedząc na wersalce
analizuję co i gdzie posadziłam i dlaczego nie udało się...mam duuuuuuuużo czasu ale mnie już nosi do ogródka...
...a wędzarka
wędlinki muszą być mniam mniam...

..floksy masz fantastyczne...to są kwiatki babcine zawsze przypominają dzieciństwo...znowu nie posiadam...niby łatwe w uprawie a u mnie giną...lwie paszcze też obraziły się chyba było im bardzo mokro...teraz siedząc na wersalce
analizuję co i gdzie posadziłam i dlaczego nie udało się...mam duuuuuuuużo czasu ale mnie już nosi do ogródka...
...a wędzarka

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Oj Anulka....zazdroszczę Ci tej wędzarni....smaka mi narobiłaś że hej
ale wiesz...to fajny i nie drogi pomysł...trzeba pomyślec....

ale wiesz...to fajny i nie drogi pomysł...trzeba pomyślec....

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Przygody z mrówkami współczuję, ale rakiety - zazdroszczę

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
U mnie też szalenie jadowite mrówki
Nie raz zdarzało mi się uciekać sprintem do altanki i błyskawicznie zdzierać z siebie ciuchy. Ukąszenia swędzą nawet przez kilka tygodni 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anuś, chciałam się przywitać po powrocie
Zbieram się z telefonem, ale ciągle wynikają jakieś sprawy do załatwienia
Jeśli nic się nie zmieni, w sobotę dziecię pojedzie na Kaszuby, będę miała trochę luzu.
Wędzarni zazdroszczę!!

Zbieram się z telefonem, ale ciągle wynikają jakieś sprawy do załatwienia

Wędzarni zazdroszczę!!