Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Kochane, dziękuję za miłe słowa ;:196 myślę, że dla każdej z nas, ogród to namiastka raju i najlepszych wczasów... ja nigdzie tak nie odpoczywam... wyjeżdżając, po kilku dniach marzę o powrocie ;)

Juluś, zapraszam na spacery jak najczęściej :) jutro wkleję różyczki, które też ani myślą o jesieni ;)
Kasiu, pod koniec sezonu nie robi się tak dużo ogrodowych zakupów... ja szukałabym więc dorodnej Limelight (zresztą, muszę sama kupić, bo moje dwa krzaczyska przez te kilka lat coraz dalej leżą od limonkowej odmiany ;)).
Choineczka to himalajka :)
Ido, dziękuję za dobre słowo :) namawiam do posadzenia brzóz - to urocze drzewa, niewymagające, szybko rosną, a biała kora jest niepowtarzalna i w kontraście z zieloną trawą daje miły dla oka efekt w ogrodzie...
u Ciebie też były mrówki? ja nawet miałam je w domu :/
Małgosiu, serdeczne dzięki za tak miłą dla serca opinię ;:196 berberysy u siebie akurat mam w kupie, ale jeśli posadziłaś osobno, to każdy z nich stworzy piękny w pokroju krzaczek - na razie nie przesadzaj, zobaczysz jak będą za rok ładnie wyglądać.
Agulinko, dziękuję! będę wypatrywać Twojej hortensji :) miłego wieczoru!
Francesko, cieszę się że Franio dobrze się czuje i ma własne zdanie, którego potrafi stanowczo bronić ;-)
dobrze rozpoznałaś - to hibiscus bylinowy szykuje się do kwitnięcia... jest juz prawie mojego wzrostu, cały w pąkach... uwielbiam jego kwiaty, bardzo subtelnie różowe i olbrzymie. Na łuku pergoli rośnie jakaś odmiana winobluszczu - nie pamiętam jaka.
Justyno, dziękuję za odwiedziny :) jak już pisałam wyżej - choinka to sosna himalajska a pąki to hibiscus bylinowy :)
Agusiu, witaj późnym wieczorem :) ogólnie dzień był ładny, słoneczny, ale przeplatany słońcem w dużych ilościach... oby więcej takich dni :)

dobrej nocy!
Stachu 1956

Post »

Miło spacerowac po tak wypielęgnowanym ogrodzie .
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Jak zwykle fajnie poogladac wypielegnowany ogrod. A ja czekam i dogladam, czy cos juz podroslo. Kilka dni temu kupilam wielka trzmieline zeby gdzie niegdzie roslinka jakas wieksza byla. Strasznie sie nie moge doczekac mojego ogrodka za jakies dwa sezony-dlatego tez zerkam do Waszych :D
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnies kolejne niesamowite widoczki pokazujesz.Człowiek by usiadł na trawie i by odpoczywał ,marzył...
pannaM
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 4 sie 2011, o 08:42

Post »

Nie dziwię się, że po kilku dniach chcesz wracać jak masz taki piękny ogród! :)
Przyszłam z rewizytą, a tu takie widoki i wspaniałe rośliny.
Na pewno będę do Ciebie zaglądać :)
ogród Marty:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=46162" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Hej , Agu pisałas o czymś ażurowym u mnie , zamiast irg, co miałaś na myśli?
x-ag-a
---

Post »

hej Kasiu... ale dziś duszno! ciągle boli mnie głowa, mam nadzieję, że z Twoją lepiej.
co do rośliny zamiast irg - powiedz proszę, czy ta rabata jest na tle elewacji domu? dobrze widzę? skoro macie tam powieszoną antenę sat, to chyba nie powinno się tam sadzić rozłożystego krzaka... może coś kolumnowego? myślałaś np o wiśni ozdobnej, Amanogawie?
witam Cię Marto i dziękuję za dobre słowo - cieszę się, że Ci się u mnie podoba, a faktycznie ogród to chyba miejsce w którym najlepiej mogę odpocząć...
witaj po powrocie, Andrzej :) siadaj i oddaj się marzeniom na trawie, co by tu jeszcze zasadzić na przyszły sezon ;)
Lulko, bardzo dobrze robisz, kupując także większe rośliny... tworząc ogród, powinniśmy na początku mieć możliwość 'zaczepienia' oka o bardziej rozrośnięte odmiany.
Stachu, dziękuję za słowa uznania...
x-ag-a
---

Post »

w różu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aguś, himalajka piękna. Muszę o niej poczytać. Głównie interesują mnie rozmiary jakie osiąga i stanowisko.
Z bylinowym się spotkałam w ubiegłym roku, ale nie czarował mnie, może dlatego, ze nie miał pączków.
Różyczki królowe ogrodu. Wszystkie, które pokazałaś, chętnie widziałabym u siebie. Czy to tegoroczne zakupy? Czy Leonardo nie powinien mieć trochę intensywniejszego kolorku :?:
U nas też duchota straszna z rana, teraz już deszcz ;:223
Miłej niedzieli życzę i poprawy samopoczucia ;:196
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aga róże coraz bardziej mnie kuszą i przeglądam co chwilę jakieś oferty ;:108 u pana Bogdana na all.... wypatrzyłam kilka już odmian ale nie wiem czy się z zakupem nie wstrzymam do wiosny :roll: boję się zimy bo nie mam ręki do nich ;:223 jeśli te moje posadzone wiosną przetrwają chyba się zdecyduję ;:224 ;:224 ;:224
a widoczki z twojego raju cudowne :D te kompozycje warte podpatrzenia i zgapienia :wink:
miłej i ;:3 niedzieli !!!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus, Stadtmusikanten tak wyglada po deszczu? To juz przestala mi sie podobac :twisted: Szkoda, bo taka piekna jest :roll:
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Aga piękny busz pokazałaś :D .
A mi od razu nasuwa się pytanie-nie masz chęci czegoś ciachnąć :lol: ?
Ja bym zaraz jałowce cięła i całą resztę formowała.
Jessu na starość chyba złapałam ADHD :;230 .
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,nie orientujesz się,czy róże okrywowe mocno się pokładają.U nas we wrześniu agra,zawsze był duży wybór róż,nie wiem ile kupić na tył tego metalowego garażu po róże parkową.Masz większe doświadczenie z różami, dwie czy trzy sztuki?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

To jest elewacja właśnie, coś wyższego by się przydało ;:24 Zerknę na tę wiśnię.
Moja głowa - kołowata niestety :(
x-ag-a
---

Post »

Justyno, himalajka to wyjątkowo piękna sosenka... na początku bywa wrażliwa i dobrze ją okrywać, póki mała, ale później pokazuje co sezon całą swoją krasę i coroczne spore przyrosty... preferuje słoneczne i półcieniste stanowiska. Nie wiem, jak duże będą moje :)
co do różyczek - wszystkie ze zdjęć to tegoroczne zakupy... jestem zaskoczona, że tak ładnie kwitną i rosną - będzie pociecha na przyszły rok.
Hibiscus bylinowy ma cudne, duże, bladoróżowe kwiaty - nie mogę się doczekać otwarcia pąków :)
miłej niedzieli także... samopoczucie u mnie ok, tylko głowa wciąż daje się we znaki... spodziewam się też burzy.
Bożenko, cieszę się że róże coraz bardziej Cię zachwycają :) ja na Twoim miejscu skupiłabym się na jesiennych zakupach - róże dużo lepiej je znoszą, niż te wiosenne nasadzenia, obarczone ryzykiem przymrozków. Dziękuję za pochlebne słowa i miłej niedzieli także ;:196
Julcia, to młody pączek muzykanta, dopiero wczoraj zaczął się otwierać i nie wyglądał za specjalnie po deszczu... ale widziałaś już u mnie jego słoneczne zdjęcia - dla mnie jest cudny.
Agnieszko, ADHD w każdym wieku się objawia ;) a co do cięcia - w mojej opinii formowane krzewy i drzewa nie pasowałyby do mojego ogródka... cięcia robię, ale korekcyjne, aby rośliny się zagęszczały... zapędów do bonsai nie mam, chociaż u innych (Jola) bardzo mi się podobają ;) u siebie preferuję busz kontrolowany ;)
Małgosiu, doświadczenie w okrywówkach ma Jule :) ja bym dała dwie sztuki, po obu stronach parkowej... ciekawam, jakie odmiany wybierzesz :)
Kasiu, to przez pogodę nasze głowy ciężkie... na Twoją rabatę - jeśli nie Amanogawa - mam jeszcze pomysł na derenia Kousa... co sądzisz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”