Haworthia arachnoidea v. xiphiophylla oraz Haworthia springbokvlakensis GM166 - niesamowite są!
To zaszczyt Henryku oglądać tak wspaniałą kolekcję

daga01010 pisze: / ... /
Haworsje dla mnie osobiście nigdy nie były żadną "sałatą czy chwastem" nie spotkałam się z tym, aby ktoś na forum tak przyrównywał te rośliny / ... /
Przepraszam wszystkich Forumowiczów tego Forum, za wprowadzone zamieszanie moją nie w pełni sprecyzowana wypowiedzią. Oczywiście na tym Forum nie spotkałem się z takimi wypowiedziami, co chciałbym bardzo podkreślić.kociara pisze:Również jestem zaskoczona,że Akwelan_2009 pisze o dziwnych,niestosownych komentarzach.
bebos pisze: Po H. retusa nie spodziewałam się takiej formy - jakby była bez okienek
ta haworsja jest droga, bo ma praktycznie jedną lokalizacje Springbokvlakte i okolice, od nazwy "wioski" pochodzi jej łacińska nazwa.bebos pisze:A H. springbokvlakensis bardzo mnie ciekawi - czemu taka droooga na aukcjach i w sklepach? A nazwa ma coś wspólnego z kształtem śladów kopytek springboka?
Dodam jeszcze, że praktycznie nie daje odrostów oraz rośnie BARDZO powoli.ta haworsja jest droga, bo ma praktycznie jedną lokalizacje Springbokvlakte i okolice
Ale jaka jest piękna i taka niecodziennahen_s pisze:Dodam jeszcze, że praktycznie nie daje odrostów oraz rośnie BARDZO powoli.ta haworsja jest droga, bo ma praktycznie jedną lokalizacje Springbokvlakte i okolice