Ogródek Gosi cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.5

Post »

Gosiu, jak się nazywa ten różowy krzaczek rosnący przy żywopłocie na ostatnim zdjęciu? Bardzo ładnie się prezentuje.
Piękne rabatki, bez chwastów ..nadal :)
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21

Post »

: :wit Gosiu, bardzo podoba mi sie Twoj ogrod! :D Nie obejrzalam oczywiscie wszystkich watkow,ale ostatni prawie caly! Musze zarezerwowac sobie troszke czasu na calosc bo warto! Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu, a ja wpadam, czytam i się cieszę, że coś się dzieje i mam co oglądać . Nie zawsze piszę bo po co zawracać Ci głowę. :uszy
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 18:37

Post »

To tak jak ja :wit .
Pozdrawiam. Gosia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu fajnie zapowiada się nowa rabatka :D Ja już nie mogę doczekać się aż dokończę swoją pod tarasem, zaczętą zeszłej jesieni, bo mnie drażni....nie ma na niej jeszcze takiego ...roślinnego zsynchronizowania...ale muszę poczekać do września, kiedy będzie można przesadzić iglaczki....bo rabatka właśnie na nie czeka , są już pięknie rozrośnięte, tak , że od razu na niej zagra 8-) :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Teresko, ;:196

Anetko, to różowe to floks, bardzo je lubię. Długo kwitną i pięknie pachną. Jedyną wadą jest ich przewieszanie się po obfitych deszczach, ale od czego są podpory. No i niektórzy narzekają na mączniaka. Ja mam swojego już kilka lat i ani razu u mnie nie chorował.

Agulino, cieszę się, że zajrzałaś.
Dziękuję za miłe słowa.
Nie wiem czy warto czytać poprzednie wątki. Tak bardzo ogród nie zmienił się od zeszłego roku.

Maju, ja nawet nie mam czasu na wpadanie. Teraz zaczął się jakiś bar4dzo intensywny czas spotkań. Nie wyrabiam mimo urlopu. Może w przyszłym tygodniu coś się zmieni.

Gosiu, wiem, że nade mną czuwasz :D

Aguś, muszę koniecznie zobaczyć Twoje dzieło, ale jak widzisz mam zazwyczaj czas tylko na odpowiedzi w swoim watku.
Ja czekam na efekt mojego dzieła do przyszłego roku.
Mam nadzieję, że juź wtedy bedzie widać lepiej moje nasadzenia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Margo2 pisze: Obrazek
Małgoś, a co to takie ładne, białe? Pasowałoby na moja biała rabatę - jeśli lubi półcień!

Widzę, ze masz z m. podobnie, my też nie do końca mamy podobne wyobrażenie ogrodu. Ale ostatecznie udało nam się osiągnąć jakiś kompromis... ;)

p.s. fajny pies! :D
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Agatko, to jest tojeść orszelinowa. Bardzo się rozłazi dlatego zakopałam ją w donicy. Raczej lubi słońce, ale może poradzi sobie w półcieniu.
My nie doszliśmy do porozumienia. M. nie zaakceptował moich pomysłów, ale ja stwierdziałam, ze to ja pracuję w ogrodzie o to ja w nim częściej przebywam, więc to ja decyduję co sadzić. Przynajmniej częściowo. Na razie kompromis polega na tym, że obiecałam, że już więcej rabaty nie zrobię.
Tylko po głowie chodzi mi jeszcze wejście do domu trochę obsadzone :D
Na pewno w tym roku tego nie zrobię, ale może w przyszłym :roll:

Właśnie chciałam towarzystwo dla tego mojego psiuna, ale m. się nie zgadza. Chociaż jak pokazałam mu Twoje zdjęcia trochę zmiękł. :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

;:196
Nowa rabata ;:138 Tylko czasu jej brak :wink: Będzie buszowata jak te na zdjęciach powyżej. Rety.... marudny ten Twój m... Musisz dalej pracować. Bo cieniolubne pociągnięte od leśnej rabaty były by cudnym zakątkiem.
Ale śmignęła ta tuja sznurkowata, nitkowata, czy jak jej tam :shock: Kucyki zrobiła sobie :;230
Wydawało mi się, czy widziałam kwiaty GdF :?: :D
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Małgoś z rozmysłem tworzenie rabatek to przynajmniej odrzucenie wszelkich przesadzań i może ci się to uda... :uszy Poskąpywanie trawnika przez M ma i zalet moc... możesz się skupić na istniejących rabatach,udoskonalać...bo w przeciwnym wypadku skończyłoby się ...buszem... :;230 Coś o tym wiem... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Gosieńko...przepięknie ;:138 A z mężami tak to bywa..."Nie...nie...nie..." :P Ale potem i tak się zgadzają, trzeba tylko odpowiednich argumentów użyć :D Np...mniej trawy do koszenia :lol: Na mojego to zadziałało od razu :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Piękne masz to miejsce na cieniolubne ale się rozmarzyłam ;:108 Gosiu nie od razu Rzym zbudowali więc na pewno pomału zrealizujesz wszystkie swoje pomysły ....bo nowa rabatka już jest..... i świetnie wygląda a jakie śliczne nowe nasadzenia ;:138
Ja też jestem większą miłośniczką krzaczków niż kwiatków , a żurawki -hosty to liście którym nie sposób się oprzeć :wink:
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Gosia moje pomyłki są skierniewickie. Jedna ze święta druga ze szkółki. Teraz będę kupowała ze sprawdzonych miejsc albo już kwitnące.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Nutka81 pisze:Gosieńko...przepięknie ;:138 A z mężami tak to bywa..."Nie...nie...nie..." :P Ale potem i tak się zgadzają, trzeba tylko odpowiednich argumentów użyć :D Np...mniej trawy do koszenia :lol: Na mojego to zadziałało od razu :;230
Na mojego M. taki argument nie działa, niestety :wink: :D :? A tak mi się marzy jeszcze jedna spora rabata iglasta (już nawet mam "materiał") ;:224
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

U mnie też działa argument z trawą. Byle by mniej do koszenia.Wykorzystuję to nagminnie. Warunek jest taki by nowe rabaty były tak skomponowane by nic nie przeszkadzało w koszeniu.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”