Ogród Pod Lasem
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród POD LASEM
Tak zrobię, tzn. zrobię sadzonkę, a nawet kilka, i będę meldować czy się udało.
-
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39

Pozdrawiam Jola.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale fajne te mieczyki
A czym podkarmiasz tę hortensję, że się zaczyna niebieścić ? no i załamujesz mnie - ogrodówa i tyle ma kwiatów - po takiej zimie i wiośnie... moja wysiliła sie na 1 (słownie: jednego kwiatka)

A czym podkarmiasz tę hortensję, że się zaczyna niebieścić ? no i załamujesz mnie - ogrodówa i tyle ma kwiatów - po takiej zimie i wiośnie... moja wysiliła sie na 1 (słownie: jednego kwiatka)

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Jolu, piękne mieczyki, u mnie mimo barku miejsca też zawsze kilka rośnie. 

-
Jolu, mam słabość do mieczyków, a ten zielony rzeczywiście ciekawy
Ewo, hortensji niczym nie podkarmiam na niebiesko, tu jest b.kwaśna gleba i ona sama z siebie tak się niebieści. A kwiatów w tym roku ma bardzo mało, właśnie po majowych mrozach myślałam ,że się w ogóle nie odchwyci, ale dała radę
Zwykle to jest jeden wielki bukiet błękitu. Na zimę obwiązuję ją sznurkiem i owijam agrowłókniną, jak zresztą i pozostałe, tyle, że z tą muszę się natrudzić, bo to duże krzaczysko
Igo, miło,że wpadłaś. Już byłam u Ciebie i pooglądałam po cichutku piękne fotki z podróży
Mieczyki jeszcze nie wszystkie rozkwitły, niektóre mam pierwszy rok, więc sama jestem ciekawa

Ewo, hortensji niczym nie podkarmiam na niebiesko, tu jest b.kwaśna gleba i ona sama z siebie tak się niebieści. A kwiatów w tym roku ma bardzo mało, właśnie po majowych mrozach myślałam ,że się w ogóle nie odchwyci, ale dała radę

Igo, miło,że wpadłaś. Już byłam u Ciebie i pooglądałam po cichutku piękne fotki z podróży
Mieczyki jeszcze nie wszystkie rozkwitły, niektóre mam pierwszy rok, więc sama jestem ciekawa

- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu , mieczyki, śliczne mają kolory, takie niespotykane, lubię te kwiaty, muszę wprowadzić je na swoje rabatki 

-
- 500p
- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Kontakt:
Piękne mieczyki
- moje dopiero mają pąki - chyba za póżno je posadziłam 

Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
- Mój mały kawałek zieleni
-
Helen, Ulu, witajcie, cieszę się, że mieczyki robią wrażenie, też je lubię, choć to jeszcze kilka kolejnych pojemników do przechowywania zimowego. Ale warto się potrudzić dla ich urody. Jeśli chodzi o kwitnienie, to u mnie też jeszcze nie wszystkie rozkwitły, to nawet dobrze, że stopniowo się rozwijają. Zaobserwowałam w tym roku jak bardzo lubią naprawdę dobrze nawiezioną ziemię. Posadzone w miejscu zasilonym na jesieni obornikiem wyrosły do wys.170 cm, a te posadzone w miejscu nie użyźnionym są o połowę niższe - jednym słowem lubią dobrze zjeść 

-
Lato gdzieś się zapodziało, a tu już widać oznaki jesieni.... proszę ...

Na forum same pogaduchy, prawie nie ma fotek, no bo jak tu focić gdy albo pada albo leje. Chyba ,że mieszka się w ogrodzie, to między kolejnymi ulewami można coś cyknąć, np. kolejne mieczyki i spóźnioną lilię

Rozchodnik lubczykowaty

Na forum same pogaduchy, prawie nie ma fotek, no bo jak tu focić gdy albo pada albo leje. Chyba ,że mieszka się w ogrodzie, to między kolejnymi ulewami można coś cyknąć, np. kolejne mieczyki i spóźnioną lilię

Rozchodnik lubczykowaty

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu ślicznie Ci wszystko kwitnie .
Ja u siebie też pisałam , ze jesień zaczyna nam zaglądać przez ramię .
To trochę niesprawiedliwe , bo tak mało było typowo letnich dni
Ja u siebie też pisałam , ze jesień zaczyna nam zaglądać przez ramię .
To trochę niesprawiedliwe , bo tak mało było typowo letnich dni

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Joluś , mieczyki , lilia turbanowa , jak i ślazówka przepięknie Ci kwitną , jak i pokrojowe zdjęcie ogrodu jest super . U mnie wszystko przekwita zbyt szybko .
Po liatrach , liliach , ślazie piżmowym zostało tylko wspomnienie uwiecznione na fotkach
.
Mało letnich dni , na które tak czekaliśmy , by się nacieszyć widokiem w pełni rozkwitnętego ogrodu .
Po liatrach , liliach , ślazie piżmowym zostało tylko wspomnienie uwiecznione na fotkach

Mało letnich dni , na które tak czekaliśmy , by się nacieszyć widokiem w pełni rozkwitnętego ogrodu .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
Agnieszko, Stachu, Jagódko, dziękuję za miłe słowa. Jeszcze od czasu do czasu coś nowego rozkwita, ale czas jest nieubłagany, zbliża się koniec lata ... lata
i za chwilę trzeba będzie zabierać się za sadzenie cebul, żeby było czym się cieszyć wiosną. A tymczasem pada ....

- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Jolu,
podziwiałam Twoje mieczyki, których od dawna nie uprawiam. Polecam Ci wątek Anitaaa. Można dostać zawrotu głowy.