Działeczka w cieniu dębu 1

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działeczka w cieniu dębu 1

Post »

Dziewczyny, dziękuję za sugestie ;:180 Tło z iglaków może być ciekawe; zobaczę, co uda mi się znaleźć w nursery (mamy długi weekend, więc chyba wybiorę się na ogrodnicze polowanie :wink: )
Co do miejsca do nasadzeń, to ciągle mam jeszcze sporo, bo mój ogródek ma dopiero roczek i nadal jest w większości niezagospodarowany. Ale powoli, powoli, pomysły przychodzą, w miarę upływu czasu i nabywania doświadczenia...
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu Ty to masz szczęście, swoje marzenia możesz realizować.Ja swój ogród widzę tylko w wyobraźni na realizacje nie mam ani miejsca ,ani własnego wielkiego ogrodu.
Pomysł Wandy jest super.Zasłonięcie kompostowników które u mnie widziałaś jest tylko sezonowe.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p

Post »

Grażynko, jestem pewna, że Twoja tymczasowość w ogrodzie skończy się prędzej czy później i będziesz się cieszyć własnym kawałkiem ziemi ;:108 Nie wiem, jak Ci tam na Wyspach, ale skoro zdecydowałaś się na emigrację z Polski, może zechcesz zahaczyć i o ten kontynent ;:65 :?: A miejsca Ci tutaj dostatek, oj dostatek :wink: A ostatnio powstało nawet lobby, które chce skłonić rząd kanadyjski do przyjmowania większej liczby Polaków... ;:63
Pozdrawiam,
joanna
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Asiu nie mogę narzekać ale jak na razie wynajmuję dom z niewielkim ogródkiem.A moje marzenia są zbyt wygórowane chyba że w totka wygram :;230( na realizacje swoich marzeń potrzebowałabym chyba z 4 ha.ziemi) .Za Ocean nie myślę się wybierać.O wyjeździe na Wyspy też nie myślałam ale życie pokazało swoje.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p

Post »

Krótka wycieczka do centrum ogrodniczego zaowocowała kilkoma zakupami... ;:138 Część kwiatów zamieszka na nowej rabacie... Nadal nie kupiłam iglaków do zasłonięcia kompostowników, ale muszę jeszcze przemyśleć całość kompozycji. Na razie zrobiłam trochę nasadzeń (zdjęcia wkrótce :wink: ), mąż przytargał kamień ;:168 , a jacuzzi dla ptaszków jeszcze w sklepie...

Obrazek Obrazek
I wesoła Ruby Star...
Obrazek
Gaillardias... Uwielbiam je za to, że kwitną całe lato... :P
Obrazek Obrazek
Jakiś burakopodobny obywatel :shock: i anemone tomentosa
Obrazek Obrazek
Skusiła mnie też lobelia hybrid Queen Victoria i śliczny floksik Peppermint Twist ...
Obrazek Obrazek

Dziś lecę pielić, bo pogoda przyjemna, a badyle że ho, ho... ;:224
Pozdrawiam,
joanna
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Joasiu, Dzięki,że,zajrzałaś.Widzę,że ruch ww Twoim ogrodzie.Masz śliczne jeżówki.Ja też kupiłam,wszystkie kolory,ale niestety mi zdechły.Tz; nawet mi nie wzeszły.Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joasiu śliczne zakupy, ogródek wzbogaca sie o kolejne piękności :D
Zielsko faktycznie rośnie na wyścigi, wilgotna i ciepła pogoda sprzyja temu jak najbardziej.....aż trudno nadążyć z poskramianiem go :roll:
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p

Post »

Gosiu ;:167 , nie mam doświadczenia z nasionami jeżówek, ale z innymi a i owszem. Poza łubinem ozdobnym i małą malwą posiane kwiaty mi się nie darzą ;:14 . Inaczej z warzywami - nie kupuję sadzonek, zawsze sieję swoje (łącznie z pomidorami i ogórkami) i cieszę się naprawdę dobrymi plonami. Kwiaty siane z mojej ręki są natomiast kiepskie... :oops:

Agnieszko :wit , ziele mam ogromne, ale w ogrodzie skała - graczki wbić się nie da, taka susza. Wyrywam zielsko, trochę zruszam, ale to syzyfowa praca ;:213
Pozdrawiam,
joanna
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Joasiu, butako podobnego obywatela posadź do tyłu, to ponstemon, u mnie dorasta do 60-70cm. :lol:
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p

Post »

Trochę kolorów zza okna... Co rano wstaję i sprawdzam, co się zmieniło w moim małym królestwie :D

Widok ogólny ... wiele kwiatów już przekwitło, ale wiele też jeszcze uśmiecha się wesoło...
Obrazek
Hipcio zadebiutował :heja Mam nadzieję, że uda mi się wychować go na przystojnego, wysokiego faceta...
Obrazek Obrazek
Delphinium i mała hortensja forever & ever, jeszcze w doniczce, ale już ma lokal zaklepany :;230
Obrazek Obrazek

Po drugiej stronie inni nie próżnują :uszy
Nareszcie pomidorki! W tym roku jakoś nie spieszyły się z dojrzewaniem :wink: Ogóreczki tuż przed kiszeniem (i siostra cukinia...)
Obrazek Obrazek
I maluchy: szpinak, bazylia i cilantro (kolendra) . Ciekawe, czy zdążą urosnąć :?: :D Upały mają trwać do końca lata, więc może ;:65
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,
joanna
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p

Post »

iga23 pisze:Joasiu, burako podobnego obywatela posadź do tyłu, to ponstemon, u mnie dorasta do 60-70cm. :lol:
Igo ;:167 , Ty masz rację ;:65 , co za naiwność :oops: Na etykietce stoi jak byk, że dorasta do 90 cm. Co za analfabetyzm wtórny :wink: Znaczy burak idzie pod płot... ;:108
Pozdrawiam,
joanna
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No proszę, jakie dorodne warzywka z własnej uprawy. To naprawdę duża przyjemność pójść do ogrodu, skubnąć to i owo i przynieść do domku na obiadek, Ja mam trochę ziół, ale kiedyś, dopóki nie pojawiły się u nas tzw. kwaśne deszcze, też uprawiałam pomidorki i ogórki. Miłe to było. :)
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Pomidory i ogórki - palce lizać ;:63 Rewelacja !
Roślinne zakupy super :D
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p

Post »

Wandziu ;:167 , póki co, lekceważę kwaśne deszcze i uprawiam ogródek niemal po franciszkańsku. Warzywa cieszą i smakują lepiej niż te ze sklepu. Sałaty mamy tyle, że od kilku tygodni nie kupiliśmy żadnej. :D A jeśli chodzi o zioła, to ostatnio nabyłam dehydrator, w którym suszę je i zamykam w szczelnych słoiczkach ;:108 . Jestem zachwycona rozwiązaniem, bo zioła pachną pieknie i nie tracą koloru, a co więcej, nie muszę ich mrozić ani w inny sposób przechowywać na zimę.

Agatko ;:167 , cieszę się, że wpadasz do mnie, bo ostatnio jakoś krucho z wizytami w moim wąteczku :roll: . Za to w ogródku, a i owszem - przez ostatni weekend przewinęło się ponad dwanaście osób, częściowo niezależnie od siebie ;:65 . Zmęczona jestem tymi kawkami i obiadkami, ale zadowolona :wink:
Pozdrawiam,
joanna
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Joasiu, zaglądam chociaż nie zawsze się wpisuję. Teraz sezon ogrodowo-urlopowy. Życie towarzyskie i rodzinne kwitnie, więc i forumkowych odwiedzających mniej. Poczekaj aż się zaczną długie wieczory...
Jakie dorodne warzywa, ja mam tylko pietruszkę. Ale ziół sporo: kilka gatunków mięty, melisy, oregano, rozmarynu. U mnie bardziej pełnią funkcję ozdobną, ale melisę, mięte i szałwię zbieram.
Życzę udanego dnia i pozdrawiam ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”