Moje maluszki stoją już ponad miesiąć. Te co są w wodzie to nie mają korzonków. Skrętniki chyba też nic nie puszczają, bo chyba pojawiłoby się coś nad ziemią No a hibiscus to nie wiem, bo nie zaglądam pod folię - chociaż strasznie mnie kusi
treissi może jeszcze trochę poczekaj na te ukorzeniające się roślinki. Widzę, że masz problem z roślinkami, może jakieś blędy w podlewaniu. Czy podlewasz kwiaty wodą odstaną?
Piuma oczywiście, że odstaną - a w okresie zimowym kiedy pali się w piecu to nawet przegotowaną.
A moje problemy wynikaja pewnie z tego, że od niedawna zajmuję się roślinkami i zawiele o nich nie wiem
Ten kwiat o którego spieraliście się na pierwszych stronach to bardziej juka jak dracena. Mam takiego kwiata, dostałam od "babci" która mówiła, że to pijak nie kwiat bo bardzo lubi alkohol. Żeby pięknie rósł i wyglądał należy od czasu do czasu wlać mu trochę wódki do ziemi i przetrzeć liście wodą z wódką lub z denaturatem i taką nasączoną ściereczkę poprzekładać przy pniu pomiędzy liśćmi i zostawić na dzień lub dwa. Dopiero wtedy pięknie rośnie. Aaaa lubi duże doniczki i dużo ziemi. Niestety gubi dolne liście.
O! Co za ciekawostki! Aniu a masz może zdjęcie swojego kwiatka? Ciekawa jestem jak wygląda! Że gubi dolne listki wiem bardzo dobrze - chociaż odpukać ten którego mam teraz jak na razie rosnie ładnie.