Ogródek An-ki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek An-ki
To ketmia pachnie?
Crocus ładny, ale ja sobie na dobranoc obejrzę mojego faworyta ... Kogo? Wiesz Aniu, prawda?
Tak, Lancelota!

Crocus ładny, ale ja sobie na dobranoc obejrzę mojego faworyta ... Kogo? Wiesz Aniu, prawda?
Tak, Lancelota!

- jarko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu.Możesz podać z jakiego żródła masz Gertrudę. Ja mam od Schulthaisa i moja odbiega od oryginału i od Twojej. U mnie kwiat w środku jest bardziej wybarwiony w kierunku różowo-karminowym, a zewnętrzna obwódka zdecydowanie jaśniejsza w kierunku białego. Pachnie obłędnie, rośnie trochę w jasnym półcieniu, jest młódką z jesiennego nasadzenia, teraz ma ok.80 cm. Czy to możliwe, że to ta sama róża?
Witaj Jarko-moja nie pochodzi aż z tak dobrej szkółki(kupiona u nas i bez nazwy)i jest w podobnym wieku.Rośnie na patelni.
Kwiat utrzymał się tylko 2 dni.Jak patrzę w hmf to właściwie GJ tak wygląda jak Ty ją opisujesz.Np.taka młódka
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.177520
Moja akurat mniej przypomina te z hmf ale jak wiesz trzeba cierpliwie poczekać.Pierwsze kwiaty mogą odbiegać od oryginału.
Pozdrawiam serdecznie.
Kwiat utrzymał się tylko 2 dni.Jak patrzę w hmf to właściwie GJ tak wygląda jak Ty ją opisujesz.Np.taka młódka
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.177520
Moja akurat mniej przypomina te z hmf ale jak wiesz trzeba cierpliwie poczekać.Pierwsze kwiaty mogą odbiegać od oryginału.
Pozdrawiam serdecznie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Basiu to jego 2 sezon.Ma około 60cm,ładnie przyrósł i w "bodrach"basjak pisze:Mówisz, czerwona wita gości? Niech jeszcze trochę zaczeka, na mnie![]()
Jak długo masz Rycerza Lancelota? Cały krzaczek wygląda zdrowo, a już kwiaty - te pomarańczowe-są przepiękne.

Dzisiaj otworzył się następny pąk i kwiat jak słońce-piękny.

Izo no pewnie,że bym odgadła ale przyznasz,że bladawiec śliczny i do tego pachnie.Ale dla Ciebie inne pachnidło dzisiaj otworzyło pąk.Zobacz:

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- jarko
- Od: 1 cze 2010, o 17:26
Dzięki Aniu. Też mi się wydaje, że potrzeba czasu dla stabilizacji kształtu i koloru kwiatu. Moja jest b. zbliżona do tej co znalazłaś w linku, tylko ...ładniejsza. Nie zgadzam się, że róże z zagranicznych szkółek są lepsze od naszych (ale tylko z dobrych szkółek). Pozdrawiam
Jarku tak zawsze mówiła Hania 55 a dla mnie to ONA jak wyrocznia.Nie wiem czy buszowałeś po Jej stronach(teraz niestety zajmuje czym innym) jeśli nie,to namawiam bo to skarbnica wiedzy,humoru i życzliwości.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Jadziu gdyby okazała się Eglantyną to myślę,że byłabyś zadowolona?
Szczur się już wyprowadzil mam taką nadzieję bo zawsze z lękiem byś buszowała po ogrodzie.Pamiętam jak Nela się bała wyjść do ogrodu bo miała podobną przygodę.
A ja nadal mam dylemat czy mam Rosarium czy Parade?

Szczur się już wyprowadzil mam taką nadzieję bo zawsze z lękiem byś buszowała po ogrodzie.Pamiętam jak Nela się bała wyjść do ogrodu bo miała podobną przygodę.
A ja nadal mam dylemat czy mam Rosarium czy Parade?

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Liście ma jak RU - takie sfalowane, ale kwiat jakby w za ostrym kolorze
Za to Crocus pokazowa
Teraz czekam na 1 kwiat mojej.

Za to Crocus pokazowa

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Aniu, czyli polecasz Lancelota?
Crokus chyba chce odfrunąć
Crokus chyba chce odfrunąć

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aniu witaj, wreście dotarłam do twojego wątku. Zostawiam ślad i już Cię mam.
No, no ale piekny ten Lancelot, faktycznie zdrowiutki. Masz piękne róże.
Zapoznanie się z Twoim wątkiemi zostawiam na jutro, bo już padam.

No, no ale piekny ten Lancelot, faktycznie zdrowiutki. Masz piękne róże.

Zapoznanie się z Twoim wątkiemi zostawiam na jutro, bo już padam.

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Anulko, Lancelot nie jest bladawcem! To piękna złocista róża 
Chartreuse ...
Ona u mnie jeszcze przed Lancelotem 
Basiu: ja Ci polecam Lancelota! Bedę go ukorzeniać ;)

Chartreuse ...

Basiu: ja Ci polecam Lancelota! Bedę go ukorzeniać ;)

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No tak zaglądam ,ale Rosarium nie ma takich brzydkich kwiatów po deszczu i są za bardzo czerwone . RU jest bardziej stonowana . Moja RU bije w górę i wszerz . Nie powiem mnie on również sie podoba sir Lancelot . Aniu dzisiaj już bardziej rozkwitła i dotykałam jej płatków są grube i ma piękny róż . Ciekawe kim będzie 

- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
Aniu, dziękuję Ci za zdjęcia Lancelota. Bardzo zmienna róża
U mnie był żółtawy teraz ma kolor jakby lekko różowo - łososiowy.
Cieszę się, ze jest zdrowy bo u mnie rośnie przy warzywach i wolałbym go nie opryskiwać żadną chemią. Jak na razie trzyma się chyba najlepiej z moich róż wielkokwiatowych.
W sprawie Twojego dylematu - też stawiam na Rosarium U. Ona ma charakterystyczne liście.
PS. Piękna ta czerwona przy wejściu.

Cieszę się, ze jest zdrowy bo u mnie rośnie przy warzywach i wolałbym go nie opryskiwać żadną chemią. Jak na razie trzyma się chyba najlepiej z moich róż wielkokwiatowych.
W sprawie Twojego dylematu - też stawiam na Rosarium U. Ona ma charakterystyczne liście.
PS. Piękna ta czerwona przy wejściu.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ja stawiam raczej na Parade, RU raczej odpada
Aniu - ja przyjmę wszystko - wkleiłam fotki Flamingo - naprawdę będzie krzaczor, pogoda co prawda nie była łaskawa ale kwitnie nieprzerwanie.
Aniu - ja przyjmę wszystko - wkleiłam fotki Flamingo - naprawdę będzie krzaczor, pogoda co prawda nie była łaskawa ale kwitnie nieprzerwanie.