Witaj Bratku
Przyjemnie spaceruje się po Twoim ogrodzie, tyle różnorodności i bardzo kolorowo. Piękne dalie, lilie, liliowce, róże i inne.
U mnie liliowce już prawie kończą kwitnienie. Wcześnie zaczęły i prawie wszystkie naraz wypuszczały po kilka kwiatów, więc teraz już prawie nie ma co oglądać. Dalie dawno temu wywędrowały z mojego ogrodu, bo brakło na nie miejsca
TAJGA 2008-- wiesz ja jestem jak ta sroka
wszystkie kwiatki i kolorki co zobaczę to mi potrzebne i kupuje
napisałaś o liliowcach myślę ze masz wcześniejsze odmiany u mnie tez niektóre przekwitły
dalie no niestety są piękne mam je z nasion tylko te dwie ostatnie kupowałam kłącza
Bratko, dziękuję za w taki dzień jak dzisiaj, potrzebne bardzo.
Ależ imponujący wzrost ma ta twoja lilijka. A ile kwiatów. Żółty z rumieńcem-piękny kolorek. Znasz jej imię?
klarysa pisze:Bratko, dziękuję za w taki dzień jak dzisiaj, potrzebne bardzo.
Ależ imponujący wzrost ma ta twoja lilijka. A ile kwiatów. Żółty z rumieńcem-piękny kolorek. Znasz jej imię?
talilijka rosnie nawet 2 metry do gory ale nazwy nie znam
kto by sobie głowe zaprzątał nazwami
Najważniejsze, ze piękna i nie kaprysi.
Też ma żółtą, wysoką, ale bez rumieńca. Czekam na jej kwiaty, zapączkowana ślicznie. A ona czeka chyba na słońce.
Bratku takich lilij wysokich jeszcze nie widziałam ,Twój mąż wysoki a lilie jeszcze wyższe-jak to robisz
chyba masz ziemię gliniasta :?:piękna ta biała -ślicznie zrobione zdjęcie .ja też nie mogę doczekać się większej ilości -kupię 5 wyrośnie 2-nie mam pojęcia co się dzieje z resztą,te dalie to siejesz ładne ,ale czy wprost do gruntu .
Musze się pochwalić,że dostałam clematisa Błękitny Anioł -
empuza-- jak będę miała troszkę więcej czasu to koniecznie
zajrzę do Ma-Do Małgosi Sasanka18-- u mnie jest piasek
a pod kwiatkami zmieniam ziemię czasem przynoszę z lasu dobrej ziemi
w tym roku tez mniej powychodziło u mnie lilii pewnie jakieś gryzonie mi zjadły
Dalie siałam w zeszłym roku do doniczki w marcu. W kwietniu przesadzałam do gruntu ,
na zimę wykopałam
cieszę się ze zdobyłas Błękitnego Anioła