Kwiatki u Ani cz. 2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatki u Ani cz. 2

Post »

Aniu gratuluje baldaszka na hojce ;:63 ;:63 , popatrz nie kwitła zaraza jedna ale teraz jak jestes na FO to nawet nie wypada żeby taki numer odstawiła i wzięła się w garśc i pokazuje co potrafi :tan
Skrzydłokwiat masz piękny, wielki ;:167 zamiokulkas po kąpieli wygląda super
A trzykrotki to istny okaz zdrowia, piękne , gęste... u mnie strasznie kapryszą i powoli je usuwam... a zawsze mi się wydawało że to takie bezproblemowe kwiatuszki
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

:wit

Piękności same ... no powiem że trzykrotki mi się baaardzo spodobały - suepr okazy z nich:)
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

no i powiedz mi jak Ty to robisz, że Twoja trzykrotka pasiatka taka ładna ciemna zielona.... ;:223 moja coś nie chce ze mną się dogadać i wypatrzyłam żółknięcie.... jakoś szczególnie trzeba o nią dbać aby tak się spisała jak Twoja...? ;:180
roślinki w kąpieli zawsze wyglądają zachwycająco ;:108
zazdroszczę urlopu (choć ja w pracy na szczęście mam nie tak tragicznie z nawałem pracy) ale byle do połowy miesiąca... :heja też będę nic nie robić :tan chociaż to raczej mało możliwe, nie usiedzę w miejscu, lepiej więc teraz pobuszuję ;:65 po parapetach FO ;:108
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

No to Hojka się spisała...
Piękne gęste trzykrocie... zamio to jeden z moich ulubieńców ;:108
ale skrzydłek Cię przetrzymał :shock:
nie wiem ale nigdy mi się nie udało skrzydłokwiata w domu doprowadzić do tak obfitego kwitnienia jakie widuję w sklepach :roll:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Skrzydłokwiaty to kapryśne roślinki.
Raz kwitną co chwilę, a za jakiś czas ten sam kwiat potrafi przez dwa lata nie zakwitnąć. :|
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Ale patent z tym przekrojonym jabłkiem w doniczce działa - sprawdziłam na swoim (kwiatku,oczywiście) ;:63 ;:63 ;:108
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Kwiatuszki piękności ;:138 ;:138 ;:138
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysia - a jak to szło z tym jabłkiem? ;:223 ja mam chyba coś takiego co zwie się brakiem pamięci krótkotrwałej ;:14 o jajku zapamietałam, ale o jabłku zupełnie zapomniałam i coś słyszę ten dzwon ale nie wiem gdzie on.... ;:223

u mnie też skrzydłokwiaty nie są tak obfite jak w sklepie... o ile już w ogóle pofatygują się kwiata wypuścić ;:223
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Aniu fajna niespodziankę Ci carnoska sprawiła ;:138
Fiołeczek ślicznie się sprawuje. ;:180
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

kociara pisze:Aniu - niejedna mi pączki zasuszyła , aktualnie lacunosa i gracilis. Minibelle wypuściła raptem jeden baldaszek ,ale i tak cieszy ;:63 ;:63 ;:63
Krysiu cieszy, cieszy. Nawet jak nie zakwitnie, to już jakiś postęp. Zwłaszcza dla takiej emerytki. :;230
sari pisze:popatrz nie kwitła zaraza jedna ale teraz jak jestes na FO to nawet nie wypada żeby taki numer odstawiła i wzięła się w garśc i pokazuje co potrafi :tan
Beatko chyba zacznę wierzyć w cudowne moce FO. ;:224 Ale to prawda. Sporo moich zielonych ma się całkiem lepiej od kiedy tu jestem. Więc coś w tym jest.
agarow78 pisze:Piękności same ... no powiem że trzykrotki mi się baaardzo spodobały - suepr okazy z nich:)
Agnieszko bardzo dziękuję. Trzykrotki to ciekawe roślinki, tylko trzeba je co jakiś czasodmładzać. Moje są młode więc na razie pięknie wyglądają.
mniodkowa pisze:no i powiedz mi jak Ty to robisz, że Twoja trzykrotka pasiatka taka ładna ciemna zielona.... ;:223 moja coś nie chce ze mną się dogadać i wypatrzyłam żółknięcie.... jakoś szczególnie trzeba o nią dbać aby tak się spisała jak Twoja...? ;:180
Agnieszko w zasadzie to nic jej nie robię. Nie podlewam za dużo. Wisi niedaleko okna. Sama się dziwię, że tak się rozrosła. Podlewam raz na jakiś czas biohumusem i to wszystko.
Na urlopie nie da się nic nie robić niestety, bo trzeba załatwić wszelkie zaległości jakie mamy. Ale i tak troszkę odpoczywam, przynajmniej psychicznie.
Anjja pisze:nie wiem ale nigdy mi się nie udało skrzydłokwiata w domu doprowadzić do tak obfitego kwitnienia jakie widuję w sklepach :roll:
Aniu ja jeszcze niedawno myślałam, że one w ogóle potem nie kwitną. A swoją drogą, ciekawe jakie środki im dają, że tak obficie kwitną. Pomyślcie jakbyśmy taki mieli taki cudowny środek wszystkie kwiatuchy zakwitły.
Stokrotkania pisze:Skrzydłokwiaty to kapryśne roślinki.
Raz kwitną co chwilę, a za jakiś czas ten sam kwiat potrafi przez dwa lata nie zakwitnąć.
Aniu w pełni się z tobą zgadzam. Mam tylko nadzieję, że na tym jednym kwiatku się nie skończy.
kociara pisze:Ale patent z tym przekrojonym jabłkiem w doniczce działa - sprawdziłam na swoim (kwiatku,oczywiście)
Krysiu a ja kilka razy miałam taki zamiar i oczywiście zawsze odpuszczałam. Ale skoro piszesz, że to działa, to następnym razem spróbuję.
Adamie dziękuję za pochwały.
mniodkowa pisze:Krysia - a jak to szło z tym jabłkiem? ;:223
Agnieszko odpowiem za Krysię. Kładziesz do doniczki ze skrzydłokwiatem przekrojone na pół jabłko. Enzymy, które się z niego wydzielają powodują to, że skrzydłokwiat zakwita. Trzyma się je tam dopóki nie zacznie gnić.
Arletko ;:196 fiołeczek to totalne zaskoczenie. od kiedy zakwitł ten pierwszy "owieczkowy" na kilku innych widzę już pączki. To chyba zaraźliwe jest. :;230 ;:224
A teraz co by wam nie było smutno moje reo w kilku wydaniach.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
kurka
200p
200p
Od: 17 lip 2011, o 06:49

Post »

Sliczne reo .Takie gęste i kolorowe :)
Pozdrawiam Dorota
Moje rośłiny
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Pięknie wybarwione to reo i jakie rozrośnięte ;:138

Jeszcze dopowiem z tym jabłuszkiem że dajemy je nie tylko do skrzydłokwiata ale też do kliwii, echmei, ogólnie do roślin które trudno doprowadzić nam do kwitnienia :uszy
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Aniu - Twoje reo jest cudowne ;:63 ;:63 ;:63 .
Bardzo dziękuję , że poinstruowałaś Agę (mniodkowa) w kwestii jabłecznej.
(ja dopero oko otworzyłam,albo prawie dopiero,a muszę pilnie wyjść).
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

anik pisze: Na urlopie nie da się nic nie robić niestety, bo trzeba załatwić wszelkie zaległości jakie mamy. Ale i tak troszkę odpoczywam, przynajmniej psychicznie.

oj tak, psychiczny odpoczynek najważniejszy ;:108
anik pisze: Kładziesz do doniczki ze skrzydłokwiatem przekrojone na pół jabłko. Enzymy, które się z niego wydzielają powodują to, że skrzydłokwiat zakwita. Trzyma się je tam dopóki nie zacznie gnić.

no zobacz - całkiem proste ;:196 po pracy jadę kupić jabłko, bo jeden ze skrzydłokwiatów stawia fochy i nie wiem o co mu już chodzi ;:223
Anjja pisze: Jeszcze dopowiem z tym jabłuszkiem że dajemy je nie tylko do skrzydłokwiata ale też do kliwii, echmei, ogólnie do roślin które trudno doprowadzić nam do kwitnienia :uszy

dobrze wiedzieć, kupię 3kg jabłek zatem :;230
kociara pisze: Bardzo dziękuję , że poinstruowałaś Agę (mniodkowa) w kwestii jabłecznej.
(ja dopero oko otworzyłam,albo prawie dopiero,a muszę pilnie wyjść).

już ja wiem po co ;:224 ;:131

No i te reo to wspaniałe - takie gęste, wybarwione... :shock: ;:167
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Twoje reo niezwykłe. Widziałem już wiele tych roślin ale tak ładnie wybarwionego - nigdy. Gratuluję. :)
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”