Witajcie!
Markus - dzięki że zajrzałeś. Za poradę stylisty też dziękuję. Nie bój nic - nikt bił nie będzie. Czyli dobrze czułam, że to nie jest mój fason
Krysiu-ignis05 - pogoda była jak na zamówienie. Tydzień wcześniej zrezygnowaliśmy z odwiedzin tam, bo było zimno i padało. Dopiero w dzień wyjazdu z Buska zajechaliśmy i to był strzał w 10-tkę. Jeśli nie masz to polecam
Muscadet - jest niesamowita. Cudowny zapach i ogromne kwiaty. To mój wiosenny zakup i jestem zadowolona. U mnie niektóre z lilii też się rozrastają. Szczególnie azjatyckie.
Dzięki
Oliwko! Wygląda na to, że jesteśmy kwita

Moje śniedki też się okazały przecież inne niż miały być.
Ewuniu niestety częste opady deszczu nie służą liliom ( innym kwiatom też

). Z tymi przenosinami to istna masakra będzie. Nie mam pojęcia kiedy za to się wezmę. Tyle prac bieżących jest, a ciągle jeszcze walczę z chwastami.
Bardzo się cieszę
Jacku, że ten liliowiec zakwitł u Ciebie. Mój kawałek też kwitł. Masz rację jest niesamowity. Większość z tych lilii kupiłam tej wiosny. Brakowało mi takich delikatnych.
Krysiu-krysad71 - z tym projektowaniem pod nasze potrzeby to lekka przesada niestety

Altanka już stoi i teraz mąż "walczy" ze środkiem tzn. robi szafki i półki itp. Kiedy będę mogła zacząć robić przy niej rabaty - nie wiem. Najważniejsze to wykończyć ją, przenieść cały ogrodniczy dobytek i pozbyć się starej ( co wcale nie będzie takie proste )
Dzięki
Agusia! U mnie też nie wszystkie lilie wyglądają okazale. Niektóre z nich rosną u mnie po 3-4 lata i najwyższa pora przesadzić je, bo są coraz drobniejsze

Mimo tych opadów u mnie są miejsca suche jak pieprz.
Ula - witaj po urlopowej przerwie. Chyba późno sadziłaś lilie skoro dopiero zaczynają Ci kwitnąć. U mnie w zasadzie jest już po liliach - tylko na nielicznych orientalnych są jeszcze ostatnie kwiaty.
Moja "urodzinowa para" zakwitła w tym roku ciut wcześniej:

-lilie orientalne -
Casablanca i
Stargazer
Kilka innych kwitnących

- to miała być
Akita, nawet wygląda podobnie - tylko nie wiem gdzie podziała się jej czerwień

,