Bogumilka Bogusiu witaj dawno u nas nie gościłaś
AGNESS roślinki z własnej hodowli cieszą najbardziej i uczą cierpliwości

Iglaki kilkunastoletnie , które teraz przycinam na bonsai właśnie są z moich sadzonek

Właściwie to mam jakąś manię dzielenia wszystkich roślinek , które zdobędę . Tak dzieliłam hosty, żurawki , dzielę nawet jednoroczne sadzonki te do doniczek i wiele ,wiele innych. Ogród jest wielki więc i miejsca dużo...
Ulcia Ula witaj. Miło, że wdepnęłaś choć na chwilkę - zapraszam do spacerku po naszych zakątkach. A z ogrodu botanicznego to u nas chyba tylko ścieżynki żwirowe
FRAGOLA Graziu bonsaiek nowy faktycznie będzie superaśnym okazem .Odnogi ma pokręcone i do tego długie ponad 2 metry- wydląda jak pająk

W ubiegłym roku albo dwa lata temu (już straciłam rachubę?) przycinałam dwa podobne i obecnie są już gęste i wypaśne- zobacz sama. W tym roku jeszcze ich nie podcinałam ale spokojnie można wybrać najładniejsze gałązki i nawet je przerzedzić:
agatka123 
ławeczka troszeczkę zdezelowana - ale czeka w kolejce do przerobienia. Póki co cieszy taka jaka jest
Jagodka Faktycznie widoczki z ławeczki są fajne , bo na większą część ogrodu. A i siedząc tam słychać szmer wody . Mamy kilka takich odprowadzeń ukrytych w kamieniach , którymi dopływa woda, z jednych oczek do drugich,

Wprowadzają fajny nastrój...
jola z izer To najstarsza część naszej skarpy i rosło tam już wiele roślin ale wciąż wszystko było zagłuszane przez roślinki strefy bagiennej , a skalniaki nie koniecznie sobie dobrze tak radziły

Teraz stopnie są bardziej wyprofilowane na półki A co na nich posadzę

muszę jeszcze pomyśleć i się rozejrzeć. A na ławeczkę zapraszam
Jolu pokażę moją wierzbę z pokręconymi gałązkami ,to chyba taka sama jak ta , którą chcesz ukorzenić? (mam jeszcze taką z pokręconymi listkami na prostych gałązkach):
emienta 
Potrzeba jest matką wynalazków... Siedząc tam w przerwie prac z filiżankami z kawą narodził się taki pomysł na kamienny stoliczek . A "specjalnie wyszukany" , dlatego ,że wśród 1000 głazów i kamieni ciężko znaleźć płaski

A romantycznie to miało być ale deszcz nas pogonił
Pozdrawiam Jola.