Kolorowy Ogród Geni 2011cz.2
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011cz.2
To jak już zahaczony temat - to jak je wykopię gdy dzieci pójdą do szkoły
jak mam ich zabezpieczyć?? W coś powkładać, czymś przesypać?

Nie ma to jak zagospodarowany każdy centymetr 2 u Geni
Kanna śliczna, może czas i swoją wstawić na forum
U Ciebie także taka wysoka jak u mnie? Moja sięga prawie 180cm 

- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ulko ja swoje oczyszczam ze starych bulw , przesuszam i wkładam do siatki i bez okrywania do zimnej piwnicy u Ciebie będzie gorzej bo chyba masz ciepłą piwnicę z przechowaniem będzie gorzej wyschną .
Adam u mnie kanny są nie wysokie ,może 1 m a niektóre nawet takie .
Genia
Adam u mnie kanny są nie wysokie ,może 1 m a niektóre nawet takie .
Genia

No właśnie w tym pół sukcesu, że mamy kupić działeczkę z altaną gdzie do tej pory właściciel przechowywał min kłącza dalii.
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ha ha Geniu coraz mniej trawniczka ... a mówiliśmy z Adamem, że tak może być i wyszło na nasze ... 

A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Geniu kolekcja żurawek spora ale kwitnąca już kana
i to jaka piękna 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ula , ja też mam taką ,,gościnną '' piwnicę , gdzie kłącza dali przechowuję od lat . Nie ma posadzki i zakopuję je w lekko wilgotny piach. Kany jakoś nie chciały , może było za zimno , piach z wierzchu lekko przemarzał. Może jakiś styropian na wierzch lub inne ocieplenie.
Geniu , równiutko rosną Ci żurawki
Ładna rabatka i jak widać zdjęcie zrobiłaś od razu po ,,skasowaniu '' chwaściorów .
U mnie to niemożliwe. Leje , mży, pada , Wyrywam te większe , małe zostają. Nie da rady motyką , ziemia nasiąknięta wodą. Wysokość kan zależy też od odmiany. Od 50 cm. miniaturek do półtora metrowych. Mają bardzo ozdobne liście , te kolorowe to mogą nawet nie kwitnąć. 
Geniu , równiutko rosną Ci żurawki

- e-genia
Olgo witaj
Ulko mam nadzieję że nie będzie tam za zimno .
Michał musiałam poprzesadzać żurawki z pod wiśni bo będzie wykopywana jesienią , nie miałam wyjścia i musiałam jeszcze kawałek trawniczka poświęcić
Bożenko u mnie kwitną aż dwie kanny od miesiąca .
Tadku tak na prawdę to nie było pielone, ale ten kawałek z brzegu był świeżo posadzonych żurawek .
Uwielbiam kanny o ozdobnych liściach ,może kiedyś jak zabraknie miejsca zostawię tylko właśnie te .
Genia
Genia
Ulko mam nadzieję że nie będzie tam za zimno .
Michał musiałam poprzesadzać żurawki z pod wiśni bo będzie wykopywana jesienią , nie miałam wyjścia i musiałam jeszcze kawałek trawniczka poświęcić

Bożenko u mnie kwitną aż dwie kanny od miesiąca .
Tadku tak na prawdę to nie było pielone, ale ten kawałek z brzegu był świeżo posadzonych żurawek .
Uwielbiam kanny o ozdobnych liściach ,może kiedyś jak zabraknie miejsca zostawię tylko właśnie te .
Genia
Genia
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Geniu bardzo ładnie prezentuje się rabatka za domem utworzona z żurawek, uzbierałaś ich sporo.
Pozdrawiam Zenek
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
powinienem Geniu teraz totka puścić...
A oto mój azyl (link poniżej)
Geniu
w ponury poranek ... u nas dziś dalej pochnurno i mglisto niczym listopad , a nie 1 sierpień .
W twoim rejonie prognozy bardziej optymistyczne , pewnie kwiaty w ogrodzię kąpią się od rana w słoneczku ?
A jak w tym roku twoje tojady - kwitną ? chyba nie pokazywałaś zdjęć ... albo ja przegapiłem
Ten ode mnie przyjął się ?

W twoim rejonie prognozy bardziej optymistyczne , pewnie kwiaty w ogrodzię kąpią się od rana w słoneczku ?
A jak w tym roku twoje tojady - kwitną ? chyba nie pokazywałaś zdjęć ... albo ja przegapiłem

Ten ode mnie przyjął się ?
- e-genia
Michał to zagraj .
Zenku to są żurawki przeniesione z tej rabaty

jesienią będą wykopywane wiśnia i grusza więc nie chciałam żeby zostały zniszczone .
Adam u mnie od rana słonecznie przygotowałam 2 paczki do wysłania i żeby nie było tak mokro to już wzruszałabym rabaty od nowa .
Tojadu 3 mi kwitł , ale zdjęcie chyba mam tylko białego kwitł jeszcze niebieski od Ciebie i biało niebieski ,a różowy jakoś zastrajkował może w przyszłym roku .

Te zdjęcia zrobione dziś

Zenku to są żurawki przeniesione z tej rabaty

jesienią będą wykopywane wiśnia i grusza więc nie chciałam żeby zostały zniszczone .
Adam u mnie od rana słonecznie przygotowałam 2 paczki do wysłania i żeby nie było tak mokro to już wzruszałabym rabaty od nowa .
Tojadu 3 mi kwitł , ale zdjęcie chyba mam tylko białego kwitł jeszcze niebieski od Ciebie i biało niebieski ,a różowy jakoś zastrajkował może w przyszłym roku .

Te zdjęcia zrobione dziś

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gieniu patrząc na zjęcia - to powstaje kolorowy zawrót głowy, ale ten pozytywny.
Jedna z forumowiczek sprawiła, że zainteresowałam się liliowcami. Już zamówione, teraz siedzą sobie w donicach. mam nadzieje, że dobrze je posadziłam, nie za głęboko. Czy ja się doczekam takich pieknych jak u Ciebie.
Jedna z forumowiczek sprawiła, że zainteresowałam się liliowcami. Już zamówione, teraz siedzą sobie w donicach. mam nadzieje, że dobrze je posadziłam, nie za głęboko. Czy ja się doczekam takich pieknych jak u Ciebie.
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Geniu. Nie szkoda tych drzewek? Miejsca pod nimi dużo a i cień też potrzebny w ogrodzie. Wiem,że to kłopot jak zaczną sypać się liście i trudno je zgrabić wśród bylin. Ale i liście też potrzebne do przykrycia czegoś.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz