Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
renio
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

Podziwiam skrętnika. ;:138 Szkoda, że nie masz więcej zdjęć, bo jestem ciekawa jakie masz nowości. :D
Pozdrawiam Renata
Domowe renio
Storczyki renio
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zdjęcia będą wieczorem lub jutro (wieczorem mam gości). Coś tam popstrykałam, ale muszę to jeszcze pozmniejszać :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczny, taki dorodny skrętnik.
Życzę powodzenia w walce z przędziorem maliny ;:148
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Przepiękny ten, Twój skrętnik ;)

Ale rzeczywiście bardzo drogie te rośliny są w Twojej kwiaciarni. Za tą cenę można kupić dorodną sadzonkę odmianową.
Ja, na moim ryneczku kupowałam kwitnące skrętniki po 5-6zł/sztuka ;:108
Ryneczek przeniesiony, Pan ze skrętnikami już nie Przyjeżdża, ale pytałam w piątek w mojej kwiaciarni i chcą sprowadzić skrętniki. Wkrótce tam zajrzę, by poznać ich cenę.. ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawa jestem ceny w Twojej kwiaciarni :) - poczekamy, zobaczymy :wink: . Może Pan od skrętników miał własną hodowlę i dlatego sprzedawał tak tanio :roll: :?:
A jeśli chodzi o tą kwiaciarnię koło mnie, to chodzę tam tylko pooglądać roślinki od czasu, kiedy wypatrzyłam tam epi neonka i chyba marble queen - oba po poważnych przejściach, z poucinanymi gałązkami, przedstawiające dość marny widok. Zapytałam o cenę, a pani odpowiedziała, że są po 15 zł :shock: , bo cena została obniżona i niższa już nie będzie. To podobno drogie rośliny :roll: . Wtedy się zniechęciłam do zakupów w tym miejscu.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No dobra, dość marudzenia :wink: . Obiecane fotki - może rozjaśnią ten paskudny i pochmurny dzień :) . Na początek rozrastający się mieszkańcy doniczki sukulentowej - chyba niedługo będzie dla nich za mała :wink: :roll: :
Obrazek
Szalejący starzec bluszczolistny - najwyraźniej miejsce i towarzystwo bardzo mu pasuje :) :
Obrazek
Hojka - już chyba się dobrze ukorzeniła i zaczęła wypuszczać (ma nowego listka). Teraz przed nami kolejny trudny etap - odzwyczajamy się od terrarium i przystosowujemy do warunków parapetowych :wink: ;
Obrazek
Na koniec mój najnowszy nabytek: f. dębolistny bambino. Co prawda mam już jednego dębolistnego, ale chciałam sprawdzić, czym to "bambino" różni się od zwykłego:
Obrazek Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Wiktorio - fikusy to u mnie Twój znak rozpoznawczy.Uważam je za trudne rośliny a u Ciebie fikusowe szaleństwo ;:63 ;:63 ;:63
Hoja bardzo ładny listeczek dała.Sukulenciki pięknie skomponowane a starzec rewelacyjny.Od kiedy zobaczyłam
jak cudnie kwitnie stał się moim faworytem. ;:108 ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kociaro - dziękuję ;:196 :D .
Według mnie fikusy nie są trudne. Można o nich zapomnieć, postawić w ciemnym kącie (byle nie na zbyt długo) i się nie obrażają. Mi padały jesienią, na tzw. "starym mieszkaniu", kiedy chciałam, żeby było im lepiej i wystawiałam je latem na taras, pod daszek. Jesienią, po powrocie do ciemnego mieszkania, z północnymi oknami, bardzo odchorowywały :( i część właśnie wtedy padała. Poza tym nie mam z nimi właściwie prawie żadnych problemów. Mój największy benek przetrwał nawet moje próby odrobaczania - umyłam go nierozcieńczonym denaturatem :oops: . Oczywiście wszystkie liście stracił, ale bardzo szybko wypuścił nowe :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

No to ja mam z nimi , jakby to powiedzieć , same kłopoty.
Może powinnam o nich zapomnieć na jakiś czas i wtedy wezmą się za siebie ?!Trzeba spróbować tej metody. ;:108
Kuszą one różnorodnymi formami,choćby pierwszy raz spotkany u naszej koleżanki forumowej przepiękny
Ficus Triangle ,któremu również zaczęłam kibicować ;:63 ;:63 ;:63
Będę podglądać Twoje sukulenciki,no i oczywiście te inne egzotyki w tym fikusy właśnie ;:63 ;:63 ;:108
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Hej! Zawitałam do ciebie i muszę przyznać, że bardzo ładne roślinki. Ostatnio nabyta miniaturka- urocza, mam do nich słabość i brak na nie miejsca :wink: . A skrętnik jaki dorodny! Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

hmmmm coraz bardziej mnie na takiego fikuska nachodzi...<myśli>
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

"Sukulentowa" zaczyna pękać w szwach ale widać im tam dobrze skoro tak pięknie rosną :)
Fikus bambino - zdradź jaka jest różnica. Hojka się puszcza ładnie, to jest carnosa?
No i na koniec sobie tego nygusa starca zostawiłam... ja Ci przed chwilą pisałam że mamy z tego samego źródła? niestety muszę złożyć reklamację bo mojemu chyba dopalaczy nie dali :;230
Piękny... aż trudno uwierzyć że tak szybko potrafi urosnąc :shock:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co do hojki, to nie sprawdziłam nazwy :oops: - kradziona z klatki schodowej :oops: :oops: :oops: .
Jeśli chodzi o bambino, to zobaczymy, czym będzie się różnić, kiedy zacznie rosnąć (liście ma identyczne) :) , a starca (nie wiem, czy dobrze pamiętam) Ty chyba dostałaś do ukorzenienia, a mój już miał korzenie i był dość duży, więc wszystko przed Tobą :) . Szykuj dużą drabinkę :wink: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Drabinkę muszę zakupić żeby w pogotowiu czekała jakby z dnia na dzień się rozszalał :;230
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja nie wiem, co się ze mną wczoraj działo. Tylko odpowiadałam na pytania, zamiast podziękować za odwiedziny :oops: . Tak więc dziś postaram się naprawić błąd. Dziękuję wszystkim miłym gościom ;:196 za wizytę :) i zapraszam częściej.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”