W cieniu starego orzecha

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W cieniu starego orzecha

Post »

Agness Dzięki, pewnie, że pójdą do ogródka. Co roku kupuję te miniaturki w marketach a one sobie potem całkiem dobrze radzą. Szkoda tylko, że są bez nazw.

Bogda nie to nie są te mizeroty, tamte dopiero puszczają młode listki. Straciły wszystkie stare - miały przędziorka i mączniaka. Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku zakwitną.

Oliwko ja mam zawsze chwilę przed pracą na forum, bo później w pracy nie zawsze mogę pisać - za to czytam jak tylko znajdę czas miedzy klientami. Ja postanowiłam sobie liliowców dokupić, kwitną właśnie w tym czasie gdy róże odpoczywają, ale faktycznie w tym roku pogoda im nie sprzyja.

Aniu no właśnie gdzie to lato? Było raptem kilka ładnych dni..... Oby nie było tak, ze teraz sie wypada a potem będzie susza :?
Twoje słowa potwierdzają, że My Girl to był dobry wybór.

Bożenko Ty masz ogród za oknem więc nie taskaj za dużo do środka. Ale kilka takich ogodowych w domu cieszy oko. Tylko, że one zdecydowanie lepiej czują sie na dworze. Ja na noc wszystkie kwiaty ogrodowe wystawiam na balkon a na dzień wnoszę- taka zabawa :;230

Beata tyle kompelmentów- bardzo mi miło i bardzo się cieszę, że Ci się u mnie spodobało.

Andrzej bo on nie jest taki normalny :;230 To odmiana hidcote - bardzo ładna i niekłopotliwa w uprawie. Dopiero zaczyna sie rozkręcać.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Śliczny ten domowy ogródek :D
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Mój domowy ogródek już na rabacie ... dostaję je na dzień babci ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To i ja się przywitam, przybiegłam z wątku Aguniady :D Piękny ogród zupełnie jak zaczarowny...i ten starodrzew...super.
Ja posadziłam orzech (mimo małej działki), bo zawsze o nim marzyłam. Ciężko było go kupić, ale się udało i mam nadzieję, że się utrzyma. Trochę stracha złapałam jak poczytałam, że niektórym z Was powymarzał :twisted:
Śliczne jeżówki ;:138 też je mam od kilku tygodni, a lilia.... cudowna-bardzo je lubię.
Z zaciekawieniem będę wpadać ;:170
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza dzięki

Janko wiedzą wnuki co Cię ucieszy. Mój mały synek ma dopiero 4 latka a już wie, ze mama lubi kwiatki i na spacerkach z babcią zawsze jakiś bukiecik urwie z przydrożnych dzikusków.

Magda witaj :wit bardzo mi miło, że do minie wpadłaś. Zapraszam. Orzech faktycznie czasem przemarza. U mnie na działce kiedyś były dwa takie duże - i jeden przemarzł kilka lat temu. ALe to raczej mocne drzewa, więc nie martw się na zapas.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Ech, liliowce to ja bym mogła dokupywać bez umiaru, tylko gdzie potem je sadzić.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

W tym roku wiosną liście orzecha mi wymarzły. Zrobiły się czarne i drzewo wyglądało jak z horroru. Ale już w tej chwili ma nowe liście i wszystko jest ok. Tylko w tym roku nie będę miała orzechów.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

A mój orzech jeszcze zimy nie doczekał, a już ma czarne plamy na liściach, co to może być? Myślicie, że to przez te ulewy?
Jak tak dalej pójdzie, to nawet zimy nie doczeka bidulek.
Iza ja na swoje orzechy, to chyba jeszcze przynajmniej z 5 lat zaczekam, bo póki co ma z 50 cm :;230
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Ido, wpadłam do ciebie i zagoszczę na dłużej, jeśli pozwolisz.
Bardzo mi się podoba twój ogród. Szczególnie róże. U mnie nie ma w okolicy wyspecjalizowanych różanych, muszę polować.
Orzech też mam , dosyć spory. Kilka owocowych. A kącik wypoczynkowy w cieniu czereśni.
Z domem na pewno się uda. Wpisze się fajnie w już piękny ogród. Danusia tak zrobiła. Wyszło super.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie będze dzisiaj nowych fotek -od rana leje :evil:
Może jutro się uda coś ufocić.

Oliwko ja właśnie w tym roku postanowiłam powiększyć kolekcję liliowców. Naoglądałam sie na forum tych piękności i zachorowałam. Na razie mam ze cztery odmiany a i pogoda w tym roku kiepska dla nich więc nie mam co pokazywać.

Iza pewnie złapał go wiosenny przymrozek. U mnie w tym roku nie ma śliwek i mało jest jabłek -skutki przymrozków.

Magda te czarne plami to grzyb, od nadmiaru wilgoci. U mnie też to jest. Skoro Twój orzech mały to najlepiej opryskaj go czymś od grzyba, zeby go ta choroba nie osłabiła. Ja mojemu oprysku nie zrobię - jest za wysoki, ale na wiosnę opryskam go miedzianem -nalepiej by było z samolotu :;230 - tylko, że ten oprysk się robi zanim jeszcze wypuści liście.

Justyna zapraszam, niestety nowych fotek nie mam jak zrobić przez tą wstrętną pogodę. Mam nadzieje, że mi też sie uda z tym nowym domem w dojrzałym już ogrodzie. Róże to moje ukochane kwiaty, z roku na rok powiększa się kolekcja - na szczęście mam dość dużo miejsca jeszcze. Inne rośliny też lubię, ale jednak prym wiodą róze. Szczególnie te mocno pachnące i najlepiej w pastelowych odcieniach.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Iduś i u mnie leje -już 3 dzień :( .
Wczoraj w nerwach 3 ciasta zrobiłam-tylko teraz się zastanawiam czy to był dobry pomysł bo przy takiej pogodzie wiadomo w jaką część ciała pójdą :;230 .
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś ja u Ciebie a Ty u mnie :lol: Ciasta mówisz - no, no chętnie bym wpadła na ciastko i kawę- przy takiej pogodzie fajnie się gada. Ja już ciast nie piekę -okazało się bowiem, ze potem zjadam najwiecej :;230 Już od rana mnie kusiło. Treaz kupuję po kawałeczku dla każdego ale niestety ten sposób wcale nie gwarantuje chudnięcia :;230
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Oj wiem coś o tym :;230 ale rodzinka wyposzczona (rzadko mnie tak najdzie ) więc co chwila ktoś do kuchni idzie :lol: .Nie wiem czy robiłaś z przepisu z naszego forum Kinder PIngwina :wink:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... r*#p694398
Polecam-rewelacyjne do porannej ;:40 .
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mogę dać nowych fotek- bo po prostu ciągle leje, to wrzucę kilka moich skalniaczków.
Kiedyś ich nie lubiłam, a teraz rozczulają mnie te maluchy.
Jutro do pracy, wiec pewnie od jutra będzie piękna pogoda.......................

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lemko ;:100 z działeczki. Świeci trochę słonka, tylko jak długo ???
Zrobiłam trochę zdjęć, w poniedziałek pokażę. :uszy
Maluchy urocze, jak się rozrosną to będzie ich całe mnustwo. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”