Kolorowy Ogród Geni 2011cz.2
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011cz.2
Bardziej uwierzyłabym na wysieanie sięosteo niż przezimowanie. Ale piękna im to nie odbiera:)
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 27 cze 2011, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Korzystam z zaproszenia i odwiedzilem Twój przepiéknie kolorowy ogród. Szczególnie podobay mi sié liliowce.Ja w tym roku posadziem kilka ale za pózno, cieszylem sié tylko kilka dni z ich piéknych kwiatów. No ale jak bédzie mi brakowalo liliowców zajrze do Ciebie 

Piotr
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Zofio dzięki.
Ulka jakoś nie próbowałam jeszcze siać osteosperum .
Witaj Wichura jak Ci się liliowce rozrosną będą kwitnąc znacznie dłużej .
U mnie też sporo nowych nabytków więc szybko przekwitły , ale za 2 -3 lata będzie sporo więcej kwiatostanów to będą kwitły dłużej .
Genia
Ulka jakoś nie próbowałam jeszcze siać osteosperum .
Witaj Wichura jak Ci się liliowce rozrosną będą kwitnąc znacznie dłużej .
U mnie też sporo nowych nabytków więc szybko przekwitły , ale za 2 -3 lata będzie sporo więcej kwiatostanów to będą kwitły dłużej .
Genia

Geniu, uśmiechnij się - lato jeszcze będzie długo trwało! Przekwitną lilie i liliowce, ale zaczną kwitnienie astry, chryzantemy, dalej będą kwitły hortensje :P A jesień też jest piękna
Pozdrawiam

Pozdrawiam

zamurowało mnie 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=45530" onclick="window.open(this.href);return false;
- tadeo
- Od: 1 mar 2009, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Geniu serdecznie.Czasami podglądam Twój Ogród ale dziś nie wytrzymałem i muszę zapytać.Co to za nowe pajączki u Ciebie będą.No i oczywiście muszę dodać,sporo tego zmieściłaś na takim areale.Tak trzymaj a Choroba Cię nie opuści.Pozdrawiam Tadeusz
Uśmiechnij się jutro będzie lepiej. Tadeo
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Nie jestem jeszcze pewna, ale chyba jeden z liliowców od Ciebie postanowił zakwitnąć. Jak przestało padać było już ciemnawo.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Gieniu
Uwielbiam osteosperum też żałuje za nie zimuje w gruncie...co roku miałam białego w tym roku kupiłam fioletowego........
Białego pamiętam wysiewałam ze swoich nasionek

Uwielbiam osteosperum też żałuje za nie zimuje w gruncie...co roku miałam białego w tym roku kupiłam fioletowego........
Białego pamiętam wysiewałam ze swoich nasionek

- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, lato dopiero na półmetku i na liliowcach, liliach się nie kończy. Sama o tym wiesz
Ostatnia seria liliowców rewelacyjna, zwłaszcza różowy z białą obwódką
Moja czerwona passiflora padła zimą. Te podpędzane rośliny ze szklarni ciężko się aklimatyzują. Nawet nie zobaczyłem jej kwiatów, bo zrzuciła pąki

Moja czerwona passiflora padła zimą. Te podpędzane rośliny ze szklarni ciężko się aklimatyzują. Nawet nie zobaczyłem jej kwiatów, bo zrzuciła pąki

- e-genia
Dalu w tym roku nie mam aż tyle chryzantem co w zeszłym roku do tego boję się że złapią jakąś chorobę bo marcinki już chorują i żółkną a tu tyle czasu jeszcze do ich kwitnienia.
Pablo witaj
Tadeuszu witaj to pająki na które czekam ,boję się tylko że nazwy może źle napisałam, już miejsce pod nie przygotowane .
Planet Max, Lady Newa, Chawron Spider,Red Rain ,Pink Super Spider, Mounth Top Experirnce, Highty Tighty, Ted Susprenders
mam już Jan s Twister i jeszcze czerwony i bordowy Royal Celebration
Jolu ja co rok kupuję kilka osteosperum,one jednak kwitną do jesieni , tylko trzeba usuwać przekwitnięte kwiaty .nasiona kiedyś wysiałam ale nic mi nie wzeszło.
Olgo szkoda że nie zobaczyłaś kwiatka.
U nas cały czas tak jak u Ciebie ,pada już 2 dni nie wychodziłam z domu tak jestem załamana .
Zbyszku postanowiłam że kilku ogrodowych hortensji będę musiała zrezygnować a posadzić bukietowe lub krzewiaste żeby coś kwitło .
Jacku dla mnie to koniec lata .
Powiedz gdzie kupowałeś te czerwona pasiflorę , może mnie się uda utrzymać ją .
Genia
Pablo witaj

Tadeuszu witaj to pająki na które czekam ,boję się tylko że nazwy może źle napisałam, już miejsce pod nie przygotowane .
Planet Max, Lady Newa, Chawron Spider,Red Rain ,Pink Super Spider, Mounth Top Experirnce, Highty Tighty, Ted Susprenders
mam już Jan s Twister i jeszcze czerwony i bordowy Royal Celebration
Jolu ja co rok kupuję kilka osteosperum,one jednak kwitną do jesieni , tylko trzeba usuwać przekwitnięte kwiaty .nasiona kiedyś wysiałam ale nic mi nie wzeszło.
Olgo szkoda że nie zobaczyłaś kwiatka.
U nas cały czas tak jak u Ciebie ,pada już 2 dni nie wychodziłam z domu tak jestem załamana .
Zbyszku postanowiłam że kilku ogrodowych hortensji będę musiała zrezygnować a posadzić bukietowe lub krzewiaste żeby coś kwitło .
Jacku dla mnie to koniec lata .
Powiedz gdzie kupowałeś te czerwona pasiflorę , może mnie się uda utrzymać ją .
Genia
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Geniu nie ma co się załamywać! Słońce nie zawsze świeci, czasem pada deszcz. Skoro kwiaty przestają kwitnąć u Ciebie już teraz, to nie znaczy, że lato się kończy, tylko, że może nadszedł czas na wymianę nasadzeń na takie, które kwitną do jesieni nieprzerwanie. Pomyśl o tym 

- e-genia
- e-genia

Wszystkie zdjęcia zrobione dziś
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Twoje liliowce nadal cudne, chyba u Ciebie zaświeciło
Byłam w ogrodzie i zobaczyłam to jest malusieńki pęd kwiatowy z pączkami. Jak zakwitną to pokażę.
U mnie dziś
, ale do roboty w ogrodzie jest zbyt mokro.

Byłam w ogrodzie i zobaczyłam to jest malusieńki pęd kwiatowy z pączkami. Jak zakwitną to pokażę.
U mnie dziś

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy