Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

No i to Andrzejku jest właśnie problem .....

Geniu ja cieszę sie z każdej lilijki jaka przyszła przez pomyłkę, bo żadna nie powtórzyła się z tymi co już miałam :D tylko żal, ze nie ma tych o które mi chodziło....będę próbować dalej....

Aguś może i to jeszcze jak może....tylko muszysko nie dało ;:223
Lilijki są naprawdę wspaniałymi kwiatami i warto się na nie skusić 8-)

Małgosiu niestety bardzo częste są takie niespodzianki :? Co innego kupujemy, co innego zakwita....

Joluś dziękuję ;:196 Ja nie mogę się nimi nacieszyć, każdego lata w czasie ich rozkwitu biegam i sprawdzam, czy już otwierają sie kolejne pąki :lol:

Kasiu faktycznie jest śliczna....taka drapieżna :D

Jagusiu nie mam pojęcia dlaczego, mam je pierwszy rok więc nie mam porównania, czy zawsze jest tak samo...

Ulcia, jeszcze trochę lilii w pąkach....może jeszcze zdązysz. Jak będę zamawiała na jesienne sadzenie, to dam Ci znać :wit

Aniu, te nasze listy....rosną w tempie błyskawicznym 8-) :lol:

Wiolu ja kupowałam lilie w cebule .pl wszystkie były zgodne z zamówieniem i w Lilypolu....i tu niestety malutki problem się pojawił...., kilka będzie zamienionych, jeszcze czekam na rozkwit kilku odmian, wtedy będę miała jasną sytuację....Z tym, że Lilypol to firma bardzo polecana , zawsze było wszystko ok, w tym roku mieli mnóstwo zamówień i to ich chyba trochę przerosło....nie spodziewali sie aż takiej sprzedaży i stąd te pomyłki , no i niestety rozmiar cebul( jak nigdy) nie najlepszy....
Ja nie rezygnuję, będę zamawiała jeszcze raz jesienią, mam nadzieję, że będą lepiej przygotowani....
Lilijki sadzi się i teraz i na wiosne...oba terminy bardzo dobre, ja nie zauważyłam żadnych różnic.....no chyba, że ktoś ma nornice, wtedy na jesień nie warto ryzykować....
Namawiam Cię do posadzenia lilii...na pewno będziesz nimi zachwycona 8-) :lol:

Moniś Saltarello mnie oczarował, to naprawdę przepiękna lilia. Twój na pewno w przyszłym roku nadrobi :D
Z tymi pomyłkami to przykre....ale wytrwała jesteś, aż 5 lat polujesz....zdradzisz na jakie odmiany :D ?

Eluniu Szecherezadka i mnie oczarowała, ma przepięknie wybarwione kwiaty....tylko koniecznie trzeba ją podpierać bambusikiem, bo jest dosyć wiotka i się pochyla......ja jeszcze tego nie zrobiłam, ale opiera sie o huśtawkę :lol:

Kasiu faktycznie urocza jest ta lilijka :D
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Piękne masz lilije ;:180
Ja też kupowałam wiosną w cebulach pl. i cebule się zgadzały w 100% :) ,za to kłącza bylin prawie wcale :evil:
Czyli cebule warto u nich zamawiac,byliny nie :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Aga - lilii u Ciebie dostatek i co jedna to ładniejsza :shock:
Flore pleno i ta z tysiąca i jednej nocy też urocza :lol:
Pewnie ludzie się zatrzymują przy Twoim ogrodzie i podziwiają takie okazy .
Miałam już nie kupować lilii bo u mnie nornice buszują ,ale jak
można nie chcieć takich piękności ;:223
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Przepiękne widoki ja je mogę oglądać codziennie ;:138 Wspaniale zakwitła Ci juka , a te hortensje cudne o pinky mi chodziło ale phantom zachwyca bo to też mój nowy nabytek :D lilie przecudne :P
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, a w Lilypolu kupowałaś przez Allegro? Bo nigdzie nie znalazłam ich oferty, tylko tam.
Przyznam, ze nie przepadam jakoś za liliami tygrysimi, ale Flore Pleno jest inna. Rzeczywiście piękna!
No a te różowe z białymi i żółtymi to już bajka!
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Je te Twoje lilie też mogłabym codziennie oglądać. Te z ostatniej fotki wyglądają jak z kwiaciarni - takie ładne i zdrowe kwiaty. Flore pleno prześliczna. ;:167
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko to u mnie podobnie, zamawiałam u nich i lilie i liliowce....lilie wszystkie się zgadzaja....liliowiec żaden :;230 Będę śledziła ili liliową ofertę jesienią.....moze wpadnie mi coś w oko....nie mogę już dużo zamówic, bo już nie mam miejsca.....ale tak kocham lilie, że kilku nie oprę się na pewno 8-) :lol:

Bożenko, pewnie, ze to trudne, żeby sobie odmówić 8-) :lol: Wiesz....spotkałam się z pomysłem takich drucianych koszyczków do sadzenia cebul, w przypadku, kiedy są nornice....podobno wspaniale zdaje egzamin....

Beatko dziękuję ;:196 hortensje z dnia na dzień piękniej rozkwitają :D

Izuniu po raz pierwszy kupowałam przez allegro, później już oni przysyłali mi katalog i zamawiam z katalogu. Mam nadzieję, ze jesienią znów przyślą, bo chcę jeszcze kilka dokupić...Oni nawet wiosną na allegro sprzedawali swój katalog....jeśli się nie mylę to po 2zł...

Ido bardzo się cieszę, że podobają Ci sie :D Ja jestem liliowo zakręcona na maksa....wciąż mi mało, a nie mam już kompletnie miejsca :roll: :lol: Wciąż chodziłabym i wąchała.... :roll: :lol:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

A ja sobie jeszcze raz przyszłam popodziwiać lilie cudne :lol: mnie też coś one kręcą tylko u mnie kret buszuje a urzekła mnie FLORE PLENO ale ona jest cudna :tan
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Agnieszko nawąchałam się zapachów ;:63 i napatrzyłam pięknym liliom ..wszystkie to cudeńka ... katalogowe piękności .. :) super :!:
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22

Post »

Ależ masz lilii :shock: Ja w tym roku kilka kupiłam i sie w nich zakochałam ten zapach cudowny w całym ogrodzie i jeszcze na drodze :D . Jeszcze dokupię jesienią a potem znowu na wiosnę. Na drugi rok będzie u mnie liliowo :roll:
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko bardzo się cieszę, ze moje lilijki przypadły do gustu :D Flore Pleno faktycznie jest śliczniutka....kwiatki nie takie wielkie, ale mnóstwo ich .....i takie pompony :lol:

Maryniu szkoda, ze naprawdę nie da się przesłać zapachu....ale może kiedyś i do tego dojdzie 8-) :lol:

Ewuś....tak to już jest....jak się już kupi kilka lilii , to nie ma wyjścia....zakochanie murowane...to naprawdę wspaniałe kwiaty....raczej bezproblemowe w uprawie, nie potrzebują dużo miejsca, są piękne....no i tak bajecznie pachną :D

....coś kolorowego....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Piękne zdjęcia pięknych lilii, a ten fioletowo żółty liliowiec najbardziej mi się podoba.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu liliowiec w końcu pokazał swój urok, przez całe kwitnienie deszcze bardzo szpeciły kwiaty....był taki plamiasty....tym udało się zakwitnąć w bezdeszczowy dzień i są ładniutkie :D

Witaj Majlo :wit dziękuję za miłe słowa :D

Dawidku dzięki :D :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aga, piękne masz kwiaty ;:63
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aga, ja jeszcze w sprawie lilijek. Jak już będę kupować, to brać po kilka cebulek jednej odmiany, czy wystarczy jedna ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”